Strona główna Działy Czarna lista Kursy w Bradford-oszusci

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Gość

Czy dobrze kojarzę, to są kursy na wózki widłowe organizowane w soboty?:) 😆

kunegunda
    Participant

nie to na samochody napedzane naftalina

Anonim
    Gość

Myslałem ze zabłyśniesz inteligencją i znów się zawiodłem. A pytam dlatego tylko bo ten pan (M. Lewicz) ima się różnych zajęć żeby zarobić kasę albo naciągnąć Polaczków…
    Kunegunda, wiele osób Cię prosi o to żebyś zamilknął jeśli nie masz nic kreatywnego do napisania… Ale Ty jak ten wrzód na dupie pojawiasz się w najmniej odpowiednim momencie. Pozatym jesteś jeszcze trudny do zwalczenia i niereformowalny.
    Człowieku kiedy Ty wkoncu zrozumiesz że forum jest dla ludzi na wyższym poziomie intelektualnym niż Ty?

kunegunda
    Participant

ludzie inteligentni juz dawno zrezygnowali z tego forum 😆
    niereformowalny ?
    ja sie zreformowalem juz dawno 😆
    niestety mam stycznosc z takimi panami ktorzy imaja sie wszystkich zajec aby zarobic pare groszy i powiem ci nie zostawiaja najleprzego wrazenia po sobie na pracodawcach 😆
    mialem tez przyklad z kozystania z pracownikow "w strasznej potrzebie" poszukujacych pracy ktorzy sie oglaszaja na tej stronie. 75% przypadkow to skonczone dupki ktore nie potrafia dotrzec nawet do pracy ktora ktos ma im do zaoferowania. Sam kilku osoba tam oglaszajacym sie oferowalem prace ale nie skorzystali wybrtali zdaje sie wozki widlowe i fabtyki przez agencje. Moze powinienem ich skasowac po £400 funtow za zalatwienie pracy??? to mieli by wiekrze zaufanie do mnie?
    dlatego wybacz mi ale smieszy mnie ktos kto wypisuje jak to ktos go wyrolowal, szuka polskiego lekarza i innych pierdow

Anonim
    Gość

Nie będę tu sądził kto co powinien. Ale jeśli chodzi o sytuację kursów na wózki widłowe organizowanych w Bramley (z tego co pamiętam a nie Bradford) to znam ją dobrze. Kiedyś to wygladało tak że nie było żadnych zaliczek tylko całe 400 funtów płaciło się po otrzymaniu licencji. Więc o jako takim oszustwie nie było mowy w tej kwestii. Jednak pozostaje wiele watków pobocznych na które chciałbym zwrócić uwagę.
    Mianowicie chodzi tu o tzw. "załatwienei pracy" przez p. Lewicza. Wszystko wygląda ładnie przez telefon. ładne opowieści i zapewnienia nie maja jednak pokrycia w rzeczywistości. Bo czym innym może być pokazanie wydrukowanych z Job Centre ofert pracy dla kierowców wózków. Takie załatwienie pracy to ja mogę każdemu sam zaoferować. Każdy raczej potrafi sam wejść na stronę Job Centre albo iść osobiście do Job Centre i sobie takich ofert poszukać. A te wszystkie opowiastki p. Lewicza mają na celu jedynie przyciągnięcie klientów na kurs.
    Natomiast jeśli chodzi o koszty to podejrzewam że w innych ośrodkach takowy kurs można by było zrobić taniej.
    Sama licencja jest akredytowana przez ITSSAR. W ogłoszeniach w Job Centre pojawiają się bardzo często wymogi akredytacji przez RTITB.
    Osobiście nie znam różnicy między tymi akredytacjami ale widocznie jakaś musi być…
    Podsumowując rozważania, odradzam korzystanie z w/w kursów, no chyba że jest ktoś desperatem nie znającym języka angielskiego, chce przepłacić albo myśli że p. Lewicz "załatwi" mu pracę:)
    PS. na stronie londynek.net od jakiegoś czasu pojawia się podobna oferta jednak cenowo już dużo korzystniejsza. Co prawda w Luton, ale można zrobić licencję na wózki Counterbalance i Reach za 450 funtów. A tu za jedną trzeba zapłacić 400 a za kolejne już "tylko" 350 funtów.
    Jeśli ktoś ma jakieś pytania na ten temat zapraszam na priv.
    I nie dajcie się nabierać na te bajki o wielkiej karierze międzynarodowej pana Lewicza.
    Pozdro

mystery
    Członek

Witam,
    w Bradford mozna zrobic licencje na Counterbalance i Reach za 185 funtow (koszt za 2). Akredytowane przez ITSSAR, sa uznawane w calej Europie. Igloo Training Ltd. Tel 01274731772 Legrams Lane, BD7 1NH
    Sam tam robilem licencje, znalazlem przypadkowo, fajna atmosfera i testy po polsku chociaz prowadzi Irlandczyk.
    Pozdrawiam,
    Seba

skyline
    Członek

no i prosze a taka inteligencja a nie wie ze te kursy mozna zrobic za darmo a p. Lewicz wie i on nawet angielskiego nie zna no i wyobrazcie sobie 400funtow za jednego a takich klientow mial min10 na tydzien…

4000funtow na tydzien robi wrazenie co? No to niektorych pewnie teraz zal za dupe sciska co?

kunegunda
    Participant

nie nie sciska pogratulowac mu nalezy 😆 😆
    zapewne zaraz jak przeczytaja informacj na forum o nim to jeszcze go poprosze aby benefity zalatwil 😆 😆
    To nie chodzi o niego tylko o BRYGADE "IDIOTA" ktora do niego idzie

megi123
    Członek

Witam tez sie nacielem na pana Marcina, duzo obiecywal a malo dostalem. Lecz zrobilem kurs na koparki w firmie Grabowski Truck z Sheffield, nie oferuja pracy,ale kursy przeprowadzane profesjonalnie. Polak ktory zalatwia kursy jest tlumaczem, nie ma zaliczek jak u p. Marcina.

W razie pytan prosze o kontakt na e-mail megi123@wp.pl

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    kunegunda wrote:

ludzie inteligentni juz dawno zrezygnowali z tego forum 😆

Czyli np. Samirahini, MALGON, plus jeszcze parę znanych z rozsądku osób (siebie też wliczę, bo rozumu używam regularnie), to nie- inteligentni??? 😯 😯 😯
    😈

:75841ed0b0 wrote:

niestety mam stycznosc z takimi panami ktorzy imaja sie wszystkich zajec aby zarobic pare groszy i powiem ci nie zostawiaja najleprzego wrazenia po sobie na pracodawcach 😆
    mialem tez przyklad z kozystania z pracownikow "w strasznej potrzebie" poszukujacych pracy ktorzy sie oglaszaja na tej stronie. 75% przypadkow to skonczone dupki ktore nie potrafia dotrzec nawet do pracy ktora ktos ma im do zaoferowania. Sam kilku osoba tam oglaszajacym sie oferowalem prace ale nie skorzystali wybrtali zdaje sie wozki widlowe i fabtyki przez agencje. Moze powinienem ich skasowac po £400 funtow za zalatwienie pracy??? to mieli by wiekrze zaufanie do mnie?
    dlatego wybacz mi ale smieszy mnie ktos kto wypisuje jak to ktos go wyrolowal, szuka polskiego lekarza i innych pierdow

Mam podobne zdanie i doświadczednia.
    Zwłaszcza po zatrudnieniu takiego jednego, który był "uczciwy i wszystko umiał", ale szybko się okazało, że to pic na wodę, bo języka ni w ząb, o paru technikach wykonania pojęcia nie miał kompletnie, nawet nazwy podstawowych materiałów nie znał, zero narzędzi, za to kasę to chciał, również za niechodzenie do roboty (bo w tym czasie chadzał parę razy na inne fuchy). 😈 👿 😡
    A na koniec jeszcze bezczelnie gnojek próbował mnie szantażować na kasę, kradnąc klucze od domu mojego klienta. A to wszystko wzięło się z namowy niejakiej- słynnej swego czasu na tym forum Joanny, polskiej pseudo- lanlordowej, która słynie z pomocy Polakom, z tym że ta pomoc podyktowana jest wg. mnie nie tyle samarytanizmem, ale raczej zwyczajnym realizmem, bo jak tenant nie ma roboty, to czynszu jej zapłacić nie będzie miał z czego, no więc podsyłała takiego "niby multi- skilled mana" raz temu, a raz tamtemu, bo ona zna język, a ten sierota nie.
    (Patrz "Czy znacie te osoby"? w dziale MIESZKANIE.)
    Szantaż, próba wyłudzenia, sam udział i namawianie do takich rzeczy, to już wystarczające do narobienia sobie niezłego gnoju. Dzisiaj bym takich załadował w poważne problemy, ale wtedy nie miałem do tego głowy ani czasu, bo trzeba było ratować całe zlecenie i jakoś poradzić sobie z klientem po tym całym bałaganie jakiego mi ten pdeudo-fachura narobił.
    Oczywiście parę osób zaraz zacznie się denerwować, dlaczego ja błotem obrzucam taką sympatyczną i pomocną Polkę, ale to juz temat na kolejny, całkiem odrębny wątek… Tak samo jak jej powiązania z niejaką M.K. inną znaną z forum Polką o czym w rzeczonym wątku tez było. 😈

kuba84
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Grabek12 wrote:

Nie dosc ze biora zaliczke, to jeszcze nie mowia calej prawdy. Odradzam firme MARCIN LEWICZ

Panie Grabek co biznes w Sheffield nie idzie ? Zapomniał Pan już jak dzwonił Pan do Pana Lewicza i wyciągał informacje biznesowe żeby otworzyć taki sam interes? A teraz oczernia go Pan na różnych forumach i postach w nieuczciwy sposób tylko po to aby przygarnąć klienta do siebie…, nie ładnie, no ale w Polsce tacy ludzie nie mają prawa bycia więc sprawdzają się tutaj w UK.
    Ja natomiast polecam pana Lewicza i jego firmę Excavator Training Ltd. robiłem tam niedawno kurs na wózek i wszystko na najwyższym poziomie, tutaj jest link do nich: http://www.excavator-training.org.uk
    A i Panie Grabek, podaję do wiadomości moderatorów tego forum że używa Pan kilka loginów, w celu skuteczniejszego oczerniania, nawet w tym temacie są dwa Grabek12 i Megi123, he he co za tupet. 😡

emilia1982
    Participant

megi123 wrote:

Witam tez sie nacielem na pana Marcina, duzo obiecywal a malo dostalem. Lecz zrobilem kurs na koparki w firmie Grabowski Truck z Sheffield, nie oferuja pracy,ale kursy przeprowadzane profesjonalnie. Polak ktory zalatwia kursy jest tlumaczem, nie ma zaliczek jak u p. Marcina.
    W razie pytan prosze o kontakt na e-mail megi123@wp.pl

PANIE GRABOWSKI TRUCK czyli Grabku12 przypominam Panu że każdy z uczestników forum osobiście ponosi odpowiedzialność za własne słowa.
    Bezpodstawne nazywanie kogoś oszustem na forum publicznym grozi sankcją karną.
    A oto dowód na to że PAN PAWEŁ GRABOWSKI to Grabek12 czyli firma Grabowski Truck z okolic Sheffield
    http://bradford.com.pl/phpbb/viewtopic.php?t=6532
    Pan Grabowski ogłasza się na forum w Bradford z nicku Grabek12.

Megi123 czyli osoba, która rzekomo zrobiła kurs w firmie GRABOWSKI TRUCK to również Pan Grabowski, który korzysta z innego nicku.
    Z tego samego nicku kilka tygodni pózniej reklamował on swoją firmę. Złamał on regulamin forum i jego ogłoszenie zostało usunięte.
    A oto dowód:
    http://www.leeds-manchester.pl/forum/viewtopic.php?t=7746

PANIE GRABOWSKI ŻADAMY PUBLICZNYCH PRZEPROSIN!!!!!

fatamorgana
    Participant

Czegóż ludzie nie robią, żeby się korzystnie zaprezentować…. 😆 😉

Miło wiedzieć, że i właściciele firm tu zaglądają. 🙂

Anonim
    Gość

już chyba o tym kiedyś pisałem…
    "odgrzewane kotlety"?

Moim skromnym zdaniem, obaj panowie prezentują bardzo podobny poziom i są siebie warci. Każdy z nich myśli tylko o tym żeby jak najwięcej pieniędzy nabić na Polakach w Anglii. Oni nie robią tego z chęci pomocy wam, żebyście mieli lepszą pracę!! Taki chwyt marketingowy p. Lewicza już dawno udało się wycedzić wśród tego jego potoku słów.Ludzie opamiętajcie się i pójdźcie zobaczcie w jakich cenach są kurs w innych ośrodkach i na jakim są poziomie…
    Ciekawe kuba dlaczego bronisz p. Lewicza tak nagle?

PS. chyba i p. Lewicz zaczął dbać o swój wizerunek na tym forum i wziął sprawy w swoje ręce (czyt. klawiaturę). No brawo panowie. Pojedynki na forum hehe A co będzie później?

kuba84
    Participant

shaolin1 wrote:

już chyba o tym kiedyś pisałem…
    "odgrzewane kotlety"?

Moim skromnym zdaniem, obaj panowie prezentują bardzo podobny poziom i są siebie warci. Każdy z nich myśli tylko o tym żeby jak najwięcej pieniędzy nabić na Polakach w Anglii. Oni nie robią tego z chęci pomocy wam, żebyście mieli lepszą pracę!! Taki chwyt marketingowy p. Lewicza już dawno udało się wycedzić wśród tego jego potoku słów.Ludzie opamiętajcie się i pójdźcie zobaczcie w jakich cenach są kurs w innych ośrodkach i na jakim są poziomie…
    Ciekawe kuba dlaczego bronisz p. Lewicza tak nagle?

PS. chyba i p. Lewicz zaczął dbać o swój wizerunek na tym forum i wziął sprawy w swoje ręce (czyt. klawiaturę). No brawo panowie. Pojedynki na forum hehe A co będzie później?

Przepraszam, ale chyba nie warto dyskutować z tobą na temat kosztów jakie są w innych firmach (angielskich) etc. Fakt jest jeden gość nikogo nie naciąga, prawda jest taka, jeżeli ktoś nie zna języka ( a ty pewnie uważasz się za jednego z wielu, którzy błyszczą angielskim na najwyższym poziomie), to opcja przepłacenia kursu o kilkadziesiąt funtów i dogłębnego zrozumienia tematu a przez to uczciwego podejścia do tematu i zrozumienia wszystkiego, to czasami warto dać parę groszy więcej i mieć jakąkolwiek świadomość o tym, że w przyszłości w pracy będziemy przy najmniej wiedzieli jak odczytać tabliczkę znamionową na wózku i z czym się wiążą komplikacje w wyniku jej błędnego odczytania. Niestety, tłumacz też chce z czegoś żyć, i trzeba mu zapłacić.
    Także, weź pod uwagę to, że jeszcze niestety przyjeżdża tu sporo ludzi którzy nie władają językiem na twoim poziomie.
    A może, Shaolin1 to kolejny login Mr. Grabka?
    Pozdrawiam

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.