A w UK nie macie czegoś takiego jak social lending? O ile wiem to macie i moim zdaniem jest to o wiele bardziej opłacalne niż wszelkiego rodzaju chwilówki. Często także bardziej realne, niż otrzymanie pożyczki w banku. W Polsce na przykład mogą w taki sposób pożyczać nie tylko osoby prywatne, ale także firmy. Jest wiele firm, które całkiem nieźle prosperują, ale by się w pełni rozwinąć potrzebują gotówki np. na zakup nowego sprzętu, maszyn itp. Banki ogólnie robią czasem problemy z udzieleniem kredytu lub pożyczki i często są to argumenty wprost irracjonalne. Dzięki social takie przedsiębiorstwa mogą w pełni rozwinąć skrzydła, a to pozwoli im na bezproblemową spłatę zaciągniętego długu. No i co więcej – osoby, które w to inwestują mogą na tym zarobić całkiem ładne pieniądze. W Polsce po względem social lendingu dla firm zdecydowanie przoduje CapitalClub i sam się zastanawiam, czy nie włożyć tam trochę oszczędności. Orientowałem się już jak to wygląda, zapoznałem się z kilkunastoma wiarygodnymi opiniami i chyba z początkiem Nowego Roku zaryzykuję. Rokuje ta platforma bardzo dobrze.