Strona główna Działy Nauka kurs angielskio w leeds

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    schatz33
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    doma wrote:

mam pytanie odnośnie kursow angielskiego w park lane collage leeds, kiedy sa zapisy na nowy rok i czy jest płatny. Bo słyszałam ze jak sie ma benefity to są za darmo. pozdrawia 😉

Najprosciej by bylo spytac w samym park lane. Wiem natomiast ze aktualnie jakis sie odbywa i wiem tez ze selekcja czlonkow nowych kursow coraz to dokladniejsza. Ponoc nie oplaca im sie juz uczyc tych co za pol lub rok wyjezdzaja. Cos tam pozmieniali ale popytaj. Kto pyta nie bladzi:-) Narka

ToRuNiAk
    Członek

Chyba w styczniu zaczyna sie nowy semestr

kasia dembowska
    Participant

a da sobie tam ktoś taki co nie umie nic w zab angielskiego????????głópie pytanie bo po to sie idzie żeby sie uczyć ale może ktoś mi odpisze Pa 😆

kasia dembowska
    Participant

a da sobie tam ktoś taki co nie umie nic w ząb angielskiego????????głupie pytanie bo po to sie idzie żeby sie uczyć ale może ktoś mi odpisze Pa 😆

schatz33
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    kasia wrote:

a da sobie tam ktoś taki co nie umie nic w ząb angielskiego????????głupie pytanie bo po to sie idzie żeby sie uczyć ale może ktoś mi odpisze Pa 😆

To zalezy. Wiem ze sa wstepne testy z poziomu ogolnego jezyka. Wiem ze kiedys decydowaly tylko o przydzieleniu do odpowiedniej grupy i zaawansowania nauki. Teraz ponoc selekcja wieksza ale jak juz pisalam lepiej dowiedziec sie na miejscu. Narka

kasia dembowska
    Participant

Dzięki !!!!

ig?a_Bdg
    Participant

tak kolega ma racje na poczatku gdy pojdziesz do collegu umówią cie na spotkanie,potem gdy pojdziesz po raz kolejny bedziesz miec testy na znajomosc twojego jezyka pisemne i ustne.Pisemne wygladają tak ze babka puszcza z plyty rozne dialogi i trzeba zaznaczyc odpowiednie odpowiedzi i potem są tzw.czytanki.Po zakonczeniu wszystkiego co trwa góra 1h ocenią na jaki poziom sie nadajesz i od tego bedą zalezaly koszta,tak samo musisz wybrac tryb nauki ranny albo popoludniowy.pozdrawiam 😀 😀 😀 ❗ ❗ ❗

Malgon
    Participant

Chodzi ktos z was na kurs ESOL do Parklane? Bylam ostatnio na zastepstwie w grupie Entry 1 (ktorÁ byc moze przejme) i tak sie tylko zastanawiam czy w innych grupach moze sa jacys Polacy??
    U mnie nie bylo …

kadwa
    Participant

A co mozna zrobic jak juz sie skonczylo ESOL? Szukalam w necie i znalazlam jakies inne kursy ale zupelnie nie wiem na jaki isc. Help :))

Sandgirl
    Członek

mozesz zrobic tak jak ja i isc na gcse 😉

kadwa
    Participant

a w ktorym colegu robilas? i co po tym mozna? 🙂

Sandgirl
    Członek

ja teraz nie jestem w Leeds, wiec nie robie tego w Leeds, ale z tego co wiem to mozna w Park Lane College.
    GCSE to general certificate of secondary education – cos jak egzamin koncowy w polskim gimnazjum. Mozna chyba calkiem sporo po nim 😉
    Ja w przyszlym roku robie A-levels czyli mature angielska hehe 😉

Minek
    Członek

A co w przypadku, gdy taką maturę z angielskiego zdało się w polskim liceum? Czy jest to jakoś "przetłumaczalne" na A-level?

kadwa
    Participant

hm angielska matura, a co np z IELTS albo ECIS? kurcze za duzo tych roznych kursow tutaj jest i nie wiadomo co robic 😉

Sandgirl
    Członek

polska matura to A-level equivalent…

ja chce zdac mature tutaj zeby sobie udowodnic ze moge… no i zeby miec A-level a nie equivalent 😉

zgadzam sie, ze wybor tu jest rozny. ale ja juz sobie postanowilam ze bede chodzic na kursy angielskiego dla anglikow a nie dla obcokrajowcow 🙂

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.