Strona główna Działy Motoryzacja auto do Polski

Wyświetlanych postów: 4 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    pablo26
    Członek

mam pytanie: czy ktoś zabierał na stałe do Polski samochód zakupiony w UK?
    jak tak to czy mógłby mi ktoś powiedzieć co trzeba załatwić żeby wyrejstrować auto w UK ?
    i jakie papiery potrzebne mi są w Polsce.
    za każde dodatkowe informacje będe wdzięczny

prostak
    Członek

nie zabieraj samochodu do polski wiecej stracisz jedynie bedziesz mogl go sprzedac na czesci oczywiscie sa warsztaty ktore ci samochod przerobia ale to dopiero poczatek problemy sie zaczna przy rejestracji jesli jestes wlascicielem samochodu ponad rok bedziesz zwolniony z cla najlpiej sprzedaj samochod w uk i kup tz.left hand drive wtedy nie powinno byc problemow z rejestracja w polsce.

ToRuNiAk
    Członek
    fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

Najpierw wielkie dzieki za link do Anglikow! 😀
    Ze tez czlowiek sam na to nie wpadl…

pablo26 wrote:

mam pytanie: czy ktoś zabierał na stałe do Polski samochód zakupiony w UK?
    jak tak to czy mógłby mi ktoś powiedzieć co trzeba załatwić żeby wyrejstrować auto w UK ?
    i jakie papiery potrzebne mi są w Polsce.
    za każde dodatkowe informacje będe wdzięczny

Widze, ze nie bylo wprost odpowiedzi na postawione pytanie…
    Choc na ten temat tez bylo tyle razy….
    Aby wyrejestrowac wystarczy tylko w dowodzie rej. wypelnic rubryczke PERMANENT EXPORT i wyslac te czesc do DVLA, lub samemu zaniesc.
    Reszte robia oni.
    Czasami wysla jeszcze na wniosek EXPORT CERTIFICATE, ale nie jest on obowiazkowy. Najwazniejszy jest dowod rejestracji pojazdu.

Wyświetlanych postów: 4 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.