Strona główna Działy Prawo Odwolanie od decyzji w sprawie Child Benefit

Wyświetlanych postów: 10 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    siostra
    Członek

Acha,ja tez zglosilam nowa prace do WRS,po roku pracy w niej, mimo iz wg prawa nie musialam i przyslali mi z data wsteczna,tj od poczatku podjecia tej drugiej pracy.

Dzieju
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Malgon wrote:

I o to pytam .. czy nawet jesli ja czy moj maz (po zgloszeniu obecnej pracy) dostaniemy swoje certyfikaty i bedziemy sie ubiegac ponownie czy trzeba nam bedzie odczekac 12 miesiecy od daty wystawienia certyfikatu?!

Nigdzie nie znalazlem informacji ze bedziesz musiala czekac 12-miesiecy, z tego co sie orintuje benefit nalzey Ci sie od dnia podjecia legalnej pracy – zarejestrowania w Home Office. Jedyny problem moze byc taki ze jezeli wczesniej go dostawalas, moga zazadac jego zwrotu gdyz nie bylas zarejestrowana.

Malgon
    Participant

No to czekam na certyfikat 😆 i miejmy nadzieje,ze wszystko bedzie ok.
    A zwracac nie mam co bo nie dostawalam child benefit’u mimo,ze syn ma juz pol roku 🙄 nie spieszyli sie z rozpatrzeniem mojej sytuacji 🙄

Malgon
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    siostra wrote:

Malgon,wyslanie P60 i payslipow to jest jakies wyjscie,bo nawet pozniej moze byc tak ze tych zgubionych lat bedzie Ci brakowalo do emerytury.

WRS tudziez jego brak nie ma nic wspolnego z emerytura. Maz pytal sie u siebie w pracy i mowia,ze nie mamy sie coi stresowac bo placi sie skladki, etc

Uxbridge
    Członek

Malgon wrote:

.. czy nawet jesli ja czy moj maz (po zgloszeniu obecnej pracy) dostaniemy swoje certyfikaty i bedziemy sie ubiegac ponownie czy trzeba nam bedzie odczekac 12 miesiecy od daty wystawienia certyfikatu?! Mam nadzieje,ze nie 😥

Oczywiście że nie. Nie przyznano Ci benefitu nie dlatego, że nie przepracowaliście 12 m-cy, tylko dlatego że wg. ich danych nie jesteście nigdzie legalnie zatrudnieni. Certyfikat dostaniesz z datą wystawienia, ale data rozpoczęcia pracy dla aktualnego pracodawcy będzie taka jak podałaś. Ja też aktualny certyfikat mam wystawiony z datą wrzesień 2007, choc pracuję w tym miejscu od kwietnia. I jak tylko go dostałem, wysłałem do Child Benefit a wtedy mi przyznali. Tyle, że przyznali od września, a mógłbym liczyc na wyrównanie za poprzednie kilka miesięcy (3 albo 6 nie pamiętam) gdybym miał wcześniejszy certyfikat.

hidi79
    Participant

Malgon my właśnie dostaliśmy Child Benefit .Obecnie jesteśmy 4 miesiąc i tyle czasu pracuje tutaj mój mąż….otrzymaliśmy z wyrównaniem od czasu podjęcia przez męża pracy…nawet szybko bo po 3 tygodniach od złożenia wniosku! 😯

schatz33
    Członek

rollingstone wrote:

schatz33 wrote:

Nie wiem od czego to zalezy ale znam polke co nigdy nigdzie nie pracowala dluzej niz miesiac z wielkimi przerwami,do wrs zarejestrowala sie po roku pobytu,utrzymuje ja konkubin nigdzie nie zglaszany,czyli wszedzie podaje ona ze jest samotnie wychowujaca i dostaje benifity na dwoje dzieci z czego zadne nie jest na terenie angli i kazde z nich pobiera child benift w polsce. Chodzi oczywiscie o child benifit. Na Tax child benifit czy Work tax credit nie zglaszala sie bo tam bardziej sprawdzaja ale zwykly child benifit pobiera i nikt nigdy jej nie pytal o WRS. Wiem to wszystko bo od samego poczatku lata do mnie z kazdym papierkiem [b:e2ce78e158]by jej pomoc wypelnic [/b:e2ce78e158]i z kazdym pismem by jej przetlumaczyc.

👿 👿 👿 👿 👿 czy ja dobrze widze? ty jej pomagasz o te podwojne benefity sie ubiegac i jeszcze sie tym na publicznym forum chwalisz?

jesli tak jest to mam najszczersza nadzieje ze tej babie sie fraud office dobierze do doopy, i mam rownie szczera nadzieje ze niedlugo zaczna scigac tez takich, ktorzy sie lekka raczka do tego przyczynaja 👿 👿 👿 👿 :evil:[/quote]

Hallo!!! Czep sie swojej dupy!!! Pomagam wypelniac to fakt ale czy i co jest zgodne z prawda odpowiada ten co podpisuje i wypisuje wniosek. W kazdym wniosku sa pytania i te zadaje tudziez czytam nieznajacym jezyka. Odpowiedzi czy zgodne z prawda czy nie, mnie nie interesuja , od tego jest urzad by to sprawdzic!! [b:e2ce78e158]Jak bys nie zauwazyl tylko napisalam malgon ze jednych odrzucaja drugim daja bez sprawdzania podajac konkretny przyklad i zadajac pytanie czemu a nie ze kazdy ma tak robic , sieroto wiejska!!??? [/b:e2ce78e158]A ty zaraz widzisz nie wiadomo co??!!! Typowe dla ciebie przegladajac forum! Narka

PS. A ja mam nadzieje ze takich szybko zniecheca do pobytu tu, mam na mysli Ciebie! Troche ciszej tu bedzie i o jednego madrale mniej!

rollingstone
    Członek

hola, hola, tylko bez bluzgow i obelg prosze. Prawda jest ze forum sie powoli lamie, ale swoja ordynarnoscia uroku ani sobie ani forum nie dodajesz!

owszem, nie podoba mi sie to co z kolezanka robicie i potepiam was za to obie bo jestescie siebie warte. Mozesz sie na mnie wyzywac ile ci sie chce, mnie to wisi, ale interesujace jest to ze naskakujesz na mnie, bo mam odwage was skrytykowac zamiast skierowac swoja agresje i jad chociazby na kolezanke i przetlumaczyc jej ze kradnie.

Motywy twojego przytoczenia przykladu kolezanki, imho nie odgrywaja zbyt wielkiej roli – to co obie robicie jest widoczne golym okiem. Ludzisz sie jesli myslisz ze to co ona robi to jest sprawa jedynie miedzy nia a urzedami, i twoja dokladka do jej oszukanstwa jest do pominiecia. W UK to sie nazywa aiding and abetting. Google nie gryzie – poczytaj na ten temat.

twoje zyczenia ze ja sie z UK wyprowadze maja o wiele mniejsze prawdopodobienstwo realizacji niz to ze urzedy sie kiedys oszukanstwa kolezanki a i moze twojego w to wkladu dopatrza. Konczy sie dobra passa na robienie urzedow w konia – a wiec I will not oblige, but you ought to beware!!

schatz33
    Członek

rollingstone wrote:

hola, hola, tylko bez bluzgow i obelg prosze. Prawda jest ze forum sie powoli lamie, ale swoja ordynarnoscia uroku ani sobie ani forum nie dodajesz!

owszem, nie podoba mi sie to co z kolezanka robicie i potepiam was za to obie bo jestescie siebie warte. Mozesz sie na mnie wyzywac ile ci sie chce, mnie to wisi, ale interesujace jest to ze naskakujesz na mnie, bo mam odwage was skrytykowac zamiast skierowac swoja agresje i jad chociazby na kolezanke i przetlumaczyc jej ze kradnie.

Motywy twojego przytoczenia przykladu kolezanki, imho nie odgrywaja zbyt wielkiej roli – to co obie robicie jest widoczne golym okiem. Ludzisz sie jesli myslisz ze to co ona robi to jest sprawa jedynie miedzy nia a urzedami, i twoja dokladka do jej oszukanstwa jest do pominiecia. W UK to sie nazywa aiding and abetting. Google nie gryzie – poczytaj na ten temat.

twoje zyczenia ze ja sie z UK wyprowadze maja o wiele mniejsze prawdopodobienstwo realizacji niz to ze urzedy sie kiedys oszukanstwa kolezanki a i moze twojego w to wkladu dopatrza. Konczy sie dobra passa na robienie urzedow w konia – a wiec I will not oblige, but you ought to beware!!

No i z pewnoscias ty bedziesz swiadkiem ze ja jej pomagalam w wypelnianiu wniosku. Wez skoncz. Slyszales kiedykolwiek o tym ze sad musi tobie wine udowodnic czy urzad a nie ty swoja niewinnosc? Widac zyjesz jeszcze sadownictwem i urzedami kraju swojego pochodzenia………tam rzeczywiscie,niestety,jeszcze jest na odwrot!!! Ale w jednym masz racje……..nie ma co z toba pisac bo na jedno wychodzi. Narka

rollingstone
    Członek

wiesz co schatz33 – jak na kobiete pod piecdziesiatke to sie bardzo infantylnie zachowujesz – i faktycznie, moze lepiej juz nie pisz

Wyświetlanych postów: 10 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.