Strona główna › Działy › Zdrowie › polski ortodonta z leeds/okolic
Nie chce Cie zniechecac, ale kolega byl pare tygodni temu u polskiego stomatologa w wakefield wyleczyc zeba a skonczylo sie na tym, ze wwiercil sie mu w dziaslo i powiedzial(byl u niego we wtorek), ze dzisiaj juz nic nie zrobi ale w sobote moze mu go wyrwac!!! Nie mowie, ze wszyscy polscy specjalisci tacy sa ale tego bym omijal!
Pytanie jest o ortodonte a pan z Wakefield jest tylko dentysta.Ale jezeli juz przy nim jestesmy to fakt,ja rowniez go nie polecam.Przy pierwszej wizycie nie zrobil na mnie dobrego wrazenia,ale postanowilam dac mu szanse…No i historia konczy sie tak,ze lece do Polski naprawiac to co pan dentysta z Wakefield zepsul.
Powracajac do glownego watku-niestety o ortodoncie nic mi nie wiadomo.
Zgadzam sie,ze dentysta z Wakefield do najlepszych nie nalezy niestety..Moja historia konczy sie podobnie,czyli wyjazdem do Polski w celu naprawienia zeba..z tym,ze jeszcze zamierzam pojsc do owego pana i powiedziec,co o tym wszystkim mysle..Czytajac powyzsze wypowiedzi przekonuje sie,ze nie byl to jednorazowy blad tegoz pana i chyba powinien on sie jednak doszkolic ,zanim przystapi do swej pracy..
Swoja droga przydalby sie w Leeds jakis polski ortodonta,oby jednak nie taki jak dentysta..
no tak, chodzi mi konkretnie o ortodontę, a nie o dentystę…
a pana z Wakefields na czarną liste trzeba wpisać od razu 😉
a pana z Wakefields na czarną liste trzeba wpisać od razu 😉
a masz mocne dowody? 😉
ja bylam u tego Pana, jedynym rozwiazaniem dla niego bylo usuniecie zeba….naszczescie poszlam do innego i teraz usmiecham sie pelna geba 😀
nie mam, ale nie poszłabym do niego… dla mnie dentysta musi mieć 100% dobrych referencji… ten jak widać – nie ma…
Ja podobnie jak przedmowcy , mialem wizyte u Pana …. Wyrwal mi zeba a przy okazji roz…. sasiadujacego gdzie za naprawe skasowal mnie funtow 100, za naprawe tego co roz….. no i jeszcze nie powiedzialbym ze czuje sie konfortowo z jego "dzielem".Pytajac go o cene uslugi dostalem dwa razy inna informacje a najsmieszniejsze jest to ze przy pierwszej wizycie placisz za konsultacje (co do calosci uzebienia ktore sie posiada) czyli tak zwany przeglad i rejestracje.No zaplacilem za przeglad ale na pytanie "co w mojej gebie piszczy" otrzymalem jasna odpowiedz "teraz nie mam czasu, zobacze nastepnym razem". To do ku….. za co ta oplata??
Nie wiem co o tym sadzic , moze w przypadkach awaryjnych mozna z niego skorzystac, ale jesli mowa o kosmetyce i leczeniu to wydaje mi sie ze nie.
Szlak mnie trafia bo myslalem ze w koncu cos dobrego w tej Angli i stomatolodzy polscy sa do naszych uslug:), koniec latania do polski z bolem zeba a tu niespodzianka, no ale myslac logicznie jaki dobry stomatolog wyjechalby z polski??? zaznaczam DOBRY!!!
I w tym jest chyba jakas prawda..
Przykre jest to,ze tacy "fachowcy" pobieraja niemale pieniadze za cos,co popsuja.
Wolalabym zaplacic wiecej(a zaplacilam 160 funtow) i miec pewnosc,ze cos jest dobrze zrobione,a nie miec wmawiane przez dentyste,ze jest dobrze i ze na pewno nie powinno bolec..
Coz to za stomatolog,ktory robi zeba na tzw."czuja" ,a po zakonczeniu leczenia kanalowego(przed rozpoczeciem rowniez nie upewnil sie,ze jest ono konieczne) nie wykona rtg w celu sprawdzenia,ze wszystko jest jak nalezezy.
Zab jak bolala,tak boli…
Po kosultacji z zaufanym dentysta z Polski okazuje sie,ze musze to wszystko, co jest w kanalach wyrzucic i rozpoczac leczenie jeszcze raz.Tylko troche sie obawiam,ze jak pojde do pana z Wakefield i o to poprosze,to popsuje zeba jeszcze bardziej..Mam ochote po prostu tylko tam pojsc i powiedziec swoje zdanie..
Ela,czy mozesz podac namiary na dentyste,krory uratowal Twojego zeba?Bylabym wdzieczna,poniewaz w Polsce bede dopiero za m-ac,a chyba jednak nie zaryzykuje ponownej przygody z panem z W.
…..tak Elu podaj , jesli ktos ma jakis namiar na dobrego stomatologa w Leeds niech prosze poda jakis namiar.
tez chce namiar 😀
sluchajcie nie wiem czy ten dentysta, do ktorego ja chodze jest bardzo dobry, ja jestem zadowolona (wyleczyl zeba, ktorego dentysta z Wakefield chcial wyrwac) ale przede wszystkim mialam termin na nastepny dzien a na tym mi najbardziej zalezalo
8 Montreal Avenue
Chapel Alerton LS7 4cos tam (koncowka do znalezienia na google)
0113 2621663
Uczeszczam do tego samego gabinetu dentystycznego i w sumie jestem bardzo zadowlona.Nie ma potrzeby wielotygodniowego wyczekiwania na wizyte a dentysta zdaje sie byc dosc precyzyjny.
Nawiazujac do pytania, nie jest mi znany polski ortodonta w okolicach Yorkshire ale znani sa mi angielscy, ktorych to zreszta lista zostala juz zamieszczona na Forum.Jezeli nie czujesz sie jezykowo na silach, zawsze mozesz poprosic o tlumacza (w przypadku gabinetow wspolpracujacych z NHS).Nie widze sensu tracenia czasu na uskutecznianie poszukiwan polskiego ortodonty skoro istnieja angielscy…Na marginesie napomkne jeszcze,ze niektore metody korekcyjne stosowane juz w UK, nie maja jak dotad zastosowania w PL.
niestety nie zgodze z negatywnymi commentami userow powyzej..
Jestem pacjentem poldentu od padziernika 08 do dnia obecnego i jestem bardzo zadowolonym klientem!
Usluga zawsze jest wykonana fachowo i profesjonalnie; termin tez zawsze mozna bylo sobie umowic na taki jaki sie chcialo, nie bylo rowniez nigdy problemu z zmiana terminu..
Co do leczenia.. mialem 2 kanalowe- 7z lewej na dole i 6 po drugiej stronie i zabki sa zrobione bardzo ladnie a jeden jest nawet wzmocniony sruba tytanowa.. konstrukcja bardzo stabilna i pozwala mi na normalne funkcjonowanie.. w kolekcji mam 1 wyrwanie..
Fakt 3zeby do roboty byly ale bylem sobie sam winien gdyz od wielu lat do dentysty nie chodzilem i wina jest tylko moja! Jesli ktos narzeka ze poszlo nie tak to zazwyczaj takowy/a delikwent jest winien sam sobie..
Pan doktor powiedzial co mozna i nie mozna robic w ciagu najblizszych godzin.. Jesli ktos sie nie zastosowal do tego co doktor mowi to podziekojcie tylko sobie.. Nie wierze w komenatrz typu nie mam czasu bo nawet jak za mna byla kolejna to doktor zajal sie mna do konca!
Nawet jesli czegos doktor nie powiedzial to nie zaboli sie zapytac i na pewno odpowiedz uslyszymy..
Leczenie kanalowe to naprawde trzeba sobie zeba doprowadzic i jesli lekarz sie podejmuje czegos takiego to sprawdza czy korzenie sa martwe na 100%.. ja mialem trucie przez dobry miesiac bo zab byl zajechany od 3lat i prawie nic tam nie bylo a mimo to doktor podjal sie proby naprawy zeba i jestem z efektu bardzo zadowolony!
@ ToRuNiAk – widzialem paru klientow ktorzy juz samym swoim wygladem swiadczyli samym o sobie.. i czasami nie da sie zrobic wszystkiego jednego dnia i jesli po drugich ogladzinach doktor stwierdzil wyrywanie to tez niech kolega sobie dziekuje. Pamietajmy zaden lekarz to nie cudotworca, ie zalozmy ze ktos ma raka i idzie do lekarza i mowi masz tu 10000funtow i nie chce juz miec dzis raka. Pojdzmy sobie po rozum do glowy i zacznijmy dbac o siebie a nie po 10latach ktos idzie do stomatologa i marudzi ze cos nie tak jest
Podsumowujac customer service bdb i tak samo obsluga.. Sam zostalem polecony przez kolezanke i sam pare osob polecialem i nikt poki co nie wspomina zeby cos poszlo nie tak.
Poldent tak trzymac!
Moja kolezanka Angielka chciala sie tam udac, ale na szczescie sie nie dogadala 😀 Moze gdyby sie personalnei stawila, to dalaby rade na migi 🙄
fajnie bzdury pisac.. nie raz bylem swiadkiem rozmowy z anglikiem w tej klinice i nie bylo jakos problemow.. proboj dalej zmyslac