Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 61)
  • Autor
    Wpisy
    chomik
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    cayuga wrote:

A ja prawnikiem nie jestem, ale domena jest [b:351d7e5c66].pl[/b:351d7e5c66] i serwis umieszczony jest na polskich serwerach, wiec chyba brytyjski sad nie ma tu nic do gadania. Jak cos to polski… (prosze mnie poprawic jesli sie myle).

Kolejna rzecz.
    Zwracam sie z "formalna prosba" o usuniecie mojego konta z forum leeds-manchester.pl wraz z wszystkimi postami jakie tu kiedykolwiek napisalem.
    Jesli ktores z moich postow zlamaly prawo, prosze zrobic screenshoty i kontaktowac sie ze mna przez swoich prawnikow.

Pozdrawiam i zycze milego dnia.

P.S. Moja "formalna prosbe" prosze potraktowac powaznie.

I tak na oczach wszystkich forum Leeds.pl zdycha na nosowke. Zaostrzyl sie wirus (admin), choroba szybko postepuje i tak mamy juz postac nerwowa charakteryzujaca sie drgawkami i toczeniem piany z pyska. Ostatnim stadium chorobyjest zdechniecie wirusa w ciezkich meczarniach razem ze swoja ofiara.

rollingstone
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    chomik wrote:

I tak na oczach wszystkich forum Leeds.pl zdycha na nosowke. Zaostrzyl sie wirus (admin), choroba szybko postepuje i tak mamy juz postac nerwowa charakteryzujaca sie drgawkami i toczeniem piany z pyska. Ostatnim stadium chorobyjest zdechniecie wirusa w ciezkich meczarniach razem ze swoja ofiara.

przychodzi mi na mysl jedno powiedzenie:

ryba psuje sie od glowy

7sisters
    Participant

cayuga wrote:

A ja prawnikiem nie jestem, ale domena jest [b:ac92fd60f0].pl[/b:ac92fd60f0] i serwis umieszczony jest na polskich serwerach, wiec chyba brytyjski sad nie ma tu nic do gadania. Jak cos to polski… (prosze mnie poprawic jesli sie myle).

Polskie prawo jest w tym wypadku jednoznaczne:

Art. 14. 1. Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych.

Pozwole sobie wyrazic powatpiewanie czy 'wiadomosc o bezprawnym charakterze danych’ w tym przypadku byla wiarygodna 😉

Pelny tekst ustawy w linku ponizej:

http://www.lex.com.pl/bap/student/Dz.U.2002.144.1204.html

Anonim
    Gość

dzieki 7s za moralne wsparcie ,bo byc moze administratorom sie wydaje ,ze tu 8 letnie dzieci pisza co popadnie i wystarczy moze tupnąc noga aby bylo ok.Ale do rzeczy takze przeglądajac pewne posty i cale tematy nie zauwazylem ciezkich lub naprawde powaznych przykladow zlamania regulaminu leeds.pl i prawa . I dobrze aby jednak trzymac sie faktow i tego ,ze zlamaniem prawa jest podawanie KOMUKOLWIEK danych osob. i numerow IP bez wyraznej zgody tej ze osoby lub zezwolenia odpowiednich organow .

apropos -chatamorgana: zajmij sie czym pozytecznym np.garki umyj w kuchni lub za angielski miales sie podobno brac? A odemnie sie od… gdyz napisalem ze znalazlem pojedyncze slowa duzo ”slodsze ”niz moje czy innych i jest oki ,ale nie mam zamiaru robic szamba i pisac nic wiecej wiec drogi kolego : out from me:lol: 😆 😆 ide sie zrzygac na to wszystko i wroce jeszcze. Prosze aby jeszcze przez najblizsze dni moje konto bylo zostawione ze zgledu na ten temat

Anonim
    Gość

deos wrote:

Jesli okaze sie, ze numer IP jakiegokolwiek uzytkownika forum zostanie udostepniony komukolwiek przez adminow tego serwisu bez nakazu sadowego, chetnie pomoge w zgloszeniu sprawy na prokurature oraz w zlozeniu sprawy w sadzie cywilnym gdyz mialem z tym do czynienia wczesniej.

Admin nie ma prawa podawac zadnych danych osobowych, wliczajac IP, komukolwiek bez nakazu sadu (naruszenie ustawy o ochronie danych osobowych), i jesli okaze sie, ze twoj IP zostal udostepniony, moze nalezec ci sie odszkodowanie.

Zgadza się. Potwierdzam jako wieloletni Administrator Interia SA. Mamy taka ustawę w Polsce o ochronie danych osobowych, a w UK Data Protection Act. Adresy IP czy dane osobowe tylko można udostępnić policji lub prokuraturze na podstawie nakazu sądowego.

MK chyba żartował 🙂

cayuga
    Participant

dora750 wrote:

Zgadza się. Potwierdzam jako wieloletni Administrator Interia SA. Mamy taka ustawę w Polsce o ochronie danych osobowych, a w UK Data Protection Act. Adresy IP czy dane osobowe tylko można udostępnić policji lub prokuraturze na podstawie nakazu sądowego.

MK chyba żartował 🙂

Niech lepiej agencja juz zakupi tanie bilety lotnicze dla swoich prawnikow. Jak juz wspomnialem wczesniej serwery utrzymujace domene leeds-manchester.pl znajduja sie[b:9b98eecc56] w Polsce[/color:9b98eecc56][/b:9b98eecc56] (Szczecin).
    http://geotool.servehttp.com/?ip=89.161.182.24&host=www.leeds-manchester.pl

Wiec podpowiem zeby zlozyc doniesienie o przestepstwie (watpliwym zreszta??) w tamtejszej prokuraturze…
    Zarowno brytyjski sad oraz brytyjscy prawnicy [b:9b98eecc56]nie maja w tej sprawie kompletnie nic do powiedzenia[/b:9b98eecc56][/color:9b98eecc56] – to logiczne.

Chyba rzeczywiscie pozostalo nam potraktowac wypowiedz administratora jako zart (kiepski do tego)…

3tna
    Participant

hehehe to sie usmialam…

Co to za belkot MK ?

Anonim
    Gość

Składam formalny wniosek o usuniecie konta wojti z forum leeds.pl
    Dziekuje.
    Wojtek.

wiadomość przesłana do admina. niestety nie mam możliwości sam tego zrobić.
    oczywiście z aktywnymi forumowiczami wciąż sie widzimy w innym miejscu.

Pozdrawiam 🙂

SAMIRAHINI
    Członek

W Wielkiej Brytanii znieslawienie definiowane jest jako:
    • LIBEL –jeśli to jest slowo pisane
    • SLANDER –jeśli to jest słowo mowione

BLAD W ROZUMIENIU I LOGICE
    Vide:

W Wielkiej Brytani znieslawienie [b:a288248ee5]definiowane[/b:a288248ee5] jest jako communication of a statement that makes a false claim, expressly stated or implied to be factual, that may give an individual, business, product, group, government or nation a negative image.
    Ze istoty slowa definicja wynika funkcja informatywna i deskpryptywna.Dalej, definiowanie ma na celu podanie rownowaznika terminu pierwotnego.Nie bede tutaj wyluszczac logicznej teorii zbiorow ale slowa libel i slander sa w tym rozumieniu podzbiorami. Zatem
    Calumny, libel, slender etc!!!to[b:a288248ee5]Kategorie[/b:a288248ee5] znieslawienia.
    To oczywiscie tylko przyklad…
    Czemu to pisze!? Piszmy tylko o tym, co wiemy nie zaslaniajac sie pseudo-fachowym zargonem!!!Zwlaszcza jezeli ekspertmi nie jestesmy!
    Marcinie, to co napisales jest niczym pistolet na kapiszony:duzo huku i dymu ale w gruncie rzeczy wiadomo,ze to tylko straszak.Bra w tym logiki, ktora winna byc podstawa wszelkich profesjonalych dzialan.
    Zaznaczam, ze nie bronie tutaj zadnej ze stron, bo konflikt nie jest mi znany a i czasu nie mam,zeby sledzic te slowne przepychanki.Postuluje tylko profesjonalizm takze i w wypowiedzi,skoro juz maske profesjonalizmu przywdziewamy.Pozwoli to na unikniecie osmieszenia.

Anonim
    Gość

dora750 wrote:

deos wrote:

Jesli okaze sie, ze numer IP jakiegokolwiek uzytkownika forum zostanie udostepniony komukolwiek przez adminow tego serwisu bez nakazu sadowego, chetnie pomoge w zgloszeniu sprawy na prokurature oraz w zlozeniu sprawy w sadzie cywilnym gdyz mialem z tym do czynienia wczesniej.

Admin nie ma prawa podawac zadnych danych osobowych, wliczajac IP, komukolwiek bez nakazu sadu (naruszenie ustawy o ochronie danych osobowych), i jesli okaze sie, ze twoj IP zostal udostepniony, moze nalezec ci sie odszkodowanie.

MK chyba żartował :)[/quote]

napisalem juz na ten temat ….. gdzies tam w eterze,ale powtórze sie jeszcze raz tutaj. I musze przybic adminom piatke za ten bardzo sprytny manewr ,aby uciąc raz na zawsze temat agencji i uciszyc wszystkich ktorzy tak ochoczo sie w temacie wypowiadają .Bravo Panowie admini! Nie bede sie juz oczywiscie powtarzal o skutkach prawnych podowania danych i o tym calym nie jasnym do konca pomowieniu. Dziwi mnie ze tylko kilka osob cos ma TERAZ w tej sprawie do powiedzenia.Ciekawe gdzie reszta? 🙄 I pewnie juz wszyscy zauwazyli ze w ostatnich dwoch tygodniach robisie na forum L-M.pl coraz ciszej i ciszej i to juz nawet nie w tym czy podobnych tematach,ale hmmm 🙄 Pozdrawiam

slanting_eye
    Członek

czlowiek wraca sobie z wczasow a tu takie rzeczy sie odbywaja…

ciekawe co tak ukulo agencje ,ze chce mnie po sadach ciagac?

cos tam potem skrobne

slanting_eye
    Członek

MK wrote:

Kilka dni temu prawnicy firmy Millfield Services Limited t/a COSMOTEAM. (którzy wiele razy zwracali się do nas z prosba o usuniecie postow z forum Leeds-Manchester.pl) formalnie poprosilli nas o przekazanie danych osobowych nastepujacyh uzytkownikow Leeds-Manchester.pl;
    • FIDO DIDO
    • slanting_eye
    • WOJTI
    • SPOKOBOYXXX
    • SCHATZ33
    celem zalozenia sprawy sadowej.

[b:65ccbf6f53]Bardzo prosimy wyzej wymienine osoby o skontaktowanie się z nami (office(at)mkselect.co.uk) do dnia 21/11/2008. [/b:65ccbf6f53]

witam

wrocilem wczoraj z wakacji a tu taka niespodzianka…

mamy 27/11/08 wiec jest juz po czasie jaki byl dany na kontakt.
    chcialbym sie dowiedziec jak sprawy stoja,czy moje dane zostaly podane do firmy "Millfield Services Limited"(jakos google i yell.com jej nie znalazly(!) )
    chcialbym sie rowniez dowiedziec dlaczego znalazlem sie na tej liscie,za co konkretnie,bo chyba nie za ten temat…

http://www.leeds-manchester.pl/forum//viewtopic.php?t=7246

forum jest po to zeby pytac ,wymieniac opinie i ja tego oczekiwalem w odpowiedziach na moje pytania

kolejne pytanie: dlaczego nie zostalem poinformowany na drodze prywatnej(priv lub mail) tylko publicznie zostal podany moj nick,przez co czuje sie niejako napietnowany postawieniem mnie w sytuacji potencjalnego kryminalisty(temat na kolejny post jak sie zachowac w tej sytuacji)

rozumiem rowniez ze ten temat bedzie nam sluzyl do jakiejkolwiek dalszej komunikacji skoro administrator wybral ta droge

to na tyle

pozdrawiam i czekam na ewentualna odpowiedz lacznie z jakas kopia zapytania wyslanego przez firme "Millfield Services Limited"

slanting_eye
    Członek

moj prawnik z polski pyta czy sa jakies nowe wiadomosci?

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 61)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.