Strona główna › Działy › Erystyka › NUDA
A ja prawnikiem nie jestem, ale domena jest [b:351d7e5c66].pl[/b:351d7e5c66] i serwis umieszczony jest na polskich serwerach, wiec chyba brytyjski sad nie ma tu nic do gadania. Jak cos to polski… (prosze mnie poprawic jesli sie myle).
Kolejna rzecz.
Zwracam sie z "formalna prosba" o usuniecie mojego konta z forum leeds-manchester.pl wraz z wszystkimi postami jakie tu kiedykolwiek napisalem.
Jesli ktores z moich postow zlamaly prawo, prosze zrobic screenshoty i kontaktowac sie ze mna przez swoich prawnikow.Pozdrawiam i zycze milego dnia.
P.S. Moja "formalna prosbe" prosze potraktowac powaznie.
I tak na oczach wszystkich forum Leeds.pl zdycha na nosowke. Zaostrzyl sie wirus (admin), choroba szybko postepuje i tak mamy juz postac nerwowa charakteryzujaca sie drgawkami i toczeniem piany z pyska. Ostatnim stadium chorobyjest zdechniecie wirusa w ciezkich meczarniach razem ze swoja ofiara.
I tak na oczach wszystkich forum Leeds.pl zdycha na nosowke. Zaostrzyl sie wirus (admin), choroba szybko postepuje i tak mamy juz postac nerwowa charakteryzujaca sie drgawkami i toczeniem piany z pyska. Ostatnim stadium chorobyjest zdechniecie wirusa w ciezkich meczarniach razem ze swoja ofiara.
przychodzi mi na mysl jedno powiedzenie:
ryba psuje sie od glowy
A ja prawnikiem nie jestem, ale domena jest [b:ac92fd60f0].pl[/b:ac92fd60f0] i serwis umieszczony jest na polskich serwerach, wiec chyba brytyjski sad nie ma tu nic do gadania. Jak cos to polski… (prosze mnie poprawic jesli sie myle).
Polskie prawo jest w tym wypadku jednoznaczne:
Art. 14. 1. Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych.
Pozwole sobie wyrazic powatpiewanie czy 'wiadomosc o bezprawnym charakterze danych’ w tym przypadku byla wiarygodna 😉
Pelny tekst ustawy w linku ponizej:
dzieki 7s za moralne wsparcie ,bo byc moze administratorom sie wydaje ,ze tu 8 letnie dzieci pisza co popadnie i wystarczy moze tupnąc noga aby bylo ok.Ale do rzeczy takze przeglądajac pewne posty i cale tematy nie zauwazylem ciezkich lub naprawde powaznych przykladow zlamania regulaminu leeds.pl i prawa . I dobrze aby jednak trzymac sie faktow i tego ,ze zlamaniem prawa jest podawanie KOMUKOLWIEK danych osob. i numerow IP bez wyraznej zgody tej ze osoby lub zezwolenia odpowiednich organow .
apropos -chatamorgana: zajmij sie czym pozytecznym np.garki umyj w kuchni lub za angielski miales sie podobno brac? A odemnie sie od… gdyz napisalem ze znalazlem pojedyncze slowa duzo ”slodsze ”niz moje czy innych i jest oki ,ale nie mam zamiaru robic szamba i pisac nic wiecej wiec drogi kolego : out from me:lol: 😆 😆 ide sie zrzygac na to wszystko i wroce jeszcze. Prosze aby jeszcze przez najblizsze dni moje konto bylo zostawione ze zgledu na ten temat
Jesli okaze sie, ze numer IP jakiegokolwiek uzytkownika forum zostanie udostepniony komukolwiek przez adminow tego serwisu bez nakazu sadowego, chetnie pomoge w zgloszeniu sprawy na prokurature oraz w zlozeniu sprawy w sadzie cywilnym gdyz mialem z tym do czynienia wczesniej.
Admin nie ma prawa podawac zadnych danych osobowych, wliczajac IP, komukolwiek bez nakazu sadu (naruszenie ustawy o ochronie danych osobowych), i jesli okaze sie, ze twoj IP zostal udostepniony, moze nalezec ci sie odszkodowanie.
Zgadza się. Potwierdzam jako wieloletni Administrator Interia SA. Mamy taka ustawę w Polsce o ochronie danych osobowych, a w UK Data Protection Act. Adresy IP czy dane osobowe tylko można udostępnić policji lub prokuraturze na podstawie nakazu sądowego.
MK chyba żartował 🙂
Zgadza się. Potwierdzam jako wieloletni Administrator Interia SA. Mamy taka ustawę w Polsce o ochronie danych osobowych, a w UK Data Protection Act. Adresy IP czy dane osobowe tylko można udostępnić policji lub prokuraturze na podstawie nakazu sądowego.
MK chyba żartował 🙂
Niech lepiej agencja juz zakupi tanie bilety lotnicze dla swoich prawnikow. Jak juz wspomnialem wczesniej serwery utrzymujace domene leeds-manchester.pl znajduja sie[b:9b98eecc56] w Polsce[/color:9b98eecc56][/b:9b98eecc56] (Szczecin).
http://geotool.servehttp.com/?ip=89.161.182.24&host=www.leeds-manchester.pl
Wiec podpowiem zeby zlozyc doniesienie o przestepstwie (watpliwym zreszta??) w tamtejszej prokuraturze…
Zarowno brytyjski sad oraz brytyjscy prawnicy [b:9b98eecc56]nie maja w tej sprawie kompletnie nic do powiedzenia[/b:9b98eecc56][/color:9b98eecc56] – to logiczne.
Chyba rzeczywiscie pozostalo nam potraktowac wypowiedz administratora jako zart (kiepski do tego)…
hehehe to sie usmialam…
Co to za belkot MK ?
Składam formalny wniosek o usuniecie konta wojti z forum leeds.pl
Dziekuje.
Wojtek.
wiadomość przesłana do admina. niestety nie mam możliwości sam tego zrobić.
oczywiście z aktywnymi forumowiczami wciąż sie widzimy w innym miejscu.
Pozdrawiam 🙂
W Wielkiej Brytanii znieslawienie definiowane jest jako:
• LIBEL –jeśli to jest slowo pisane
• SLANDER –jeśli to jest słowo mowione
BLAD W ROZUMIENIU I LOGICE
Vide:
W Wielkiej Brytani znieslawienie [b:a288248ee5]definiowane[/b:a288248ee5] jest jako communication of a statement that makes a false claim, expressly stated or implied to be factual, that may give an individual, business, product, group, government or nation a negative image.
Ze istoty slowa definicja wynika funkcja informatywna i deskpryptywna.Dalej, definiowanie ma na celu podanie rownowaznika terminu pierwotnego.Nie bede tutaj wyluszczac logicznej teorii zbiorow ale slowa libel i slander sa w tym rozumieniu podzbiorami. Zatem
Calumny, libel, slender etc!!!to[b:a288248ee5]Kategorie[/b:a288248ee5] znieslawienia.
To oczywiscie tylko przyklad…
Czemu to pisze!? Piszmy tylko o tym, co wiemy nie zaslaniajac sie pseudo-fachowym zargonem!!!Zwlaszcza jezeli ekspertmi nie jestesmy!
Marcinie, to co napisales jest niczym pistolet na kapiszony:duzo huku i dymu ale w gruncie rzeczy wiadomo,ze to tylko straszak.Bra w tym logiki, ktora winna byc podstawa wszelkich profesjonalych dzialan.
Zaznaczam, ze nie bronie tutaj zadnej ze stron, bo konflikt nie jest mi znany a i czasu nie mam,zeby sledzic te slowne przepychanki.Postuluje tylko profesjonalizm takze i w wypowiedzi,skoro juz maske profesjonalizmu przywdziewamy.Pozwoli to na unikniecie osmieszenia.
deos wrote:Jesli okaze sie, ze numer IP jakiegokolwiek uzytkownika forum zostanie udostepniony komukolwiek przez adminow tego serwisu bez nakazu sadowego, chetnie pomoge w zgloszeniu sprawy na prokurature oraz w zlozeniu sprawy w sadzie cywilnym gdyz mialem z tym do czynienia wczesniej.
Admin nie ma prawa podawac zadnych danych osobowych, wliczajac IP, komukolwiek bez nakazu sadu (naruszenie ustawy o ochronie danych osobowych), i jesli okaze sie, ze twoj IP zostal udostepniony, moze nalezec ci sie odszkodowanie.
MK chyba żartował :)[/quote]
napisalem juz na ten temat ….. gdzies tam w eterze,ale powtórze sie jeszcze raz tutaj. I musze przybic adminom piatke za ten bardzo sprytny manewr ,aby uciąc raz na zawsze temat agencji i uciszyc wszystkich ktorzy tak ochoczo sie w temacie wypowiadają .Bravo Panowie admini! Nie bede sie juz oczywiscie powtarzal o skutkach prawnych podowania danych i o tym calym nie jasnym do konca pomowieniu. Dziwi mnie ze tylko kilka osob cos ma TERAZ w tej sprawie do powiedzenia.Ciekawe gdzie reszta? 🙄 I pewnie juz wszyscy zauwazyli ze w ostatnich dwoch tygodniach robisie na forum L-M.pl coraz ciszej i ciszej i to juz nawet nie w tym czy podobnych tematach,ale hmmm 🙄 Pozdrawiam
czlowiek wraca sobie z wczasow a tu takie rzeczy sie odbywaja…
ciekawe co tak ukulo agencje ,ze chce mnie po sadach ciagac?
cos tam potem skrobne
Kilka dni temu prawnicy firmy Millfield Services Limited t/a COSMOTEAM. (którzy wiele razy zwracali się do nas z prosba o usuniecie postow z forum Leeds-Manchester.pl) formalnie poprosilli nas o przekazanie danych osobowych nastepujacyh uzytkownikow Leeds-Manchester.pl;
• FIDO DIDO
• slanting_eye
• WOJTI
• SPOKOBOYXXX
• SCHATZ33
celem zalozenia sprawy sadowej.[b:65ccbf6f53]Bardzo prosimy wyzej wymienine osoby o skontaktowanie się z nami (office(at)mkselect.co.uk) do dnia 21/11/2008. [/b:65ccbf6f53]
witam
wrocilem wczoraj z wakacji a tu taka niespodzianka…
mamy 27/11/08 wiec jest juz po czasie jaki byl dany na kontakt.
chcialbym sie dowiedziec jak sprawy stoja,czy moje dane zostaly podane do firmy "Millfield Services Limited"(jakos google i yell.com jej nie znalazly(!) )
chcialbym sie rowniez dowiedziec dlaczego znalazlem sie na tej liscie,za co konkretnie,bo chyba nie za ten temat…
http://www.leeds-manchester.pl/forum//viewtopic.php?t=7246
forum jest po to zeby pytac ,wymieniac opinie i ja tego oczekiwalem w odpowiedziach na moje pytania
kolejne pytanie: dlaczego nie zostalem poinformowany na drodze prywatnej(priv lub mail) tylko publicznie zostal podany moj nick,przez co czuje sie niejako napietnowany postawieniem mnie w sytuacji potencjalnego kryminalisty(temat na kolejny post jak sie zachowac w tej sytuacji)
rozumiem rowniez ze ten temat bedzie nam sluzyl do jakiejkolwiek dalszej komunikacji skoro administrator wybral ta droge
to na tyle
pozdrawiam i czekam na ewentualna odpowiedz lacznie z jakas kopia zapytania wyslanego przez firme "Millfield Services Limited"
moj prawnik z polski pyta czy sa jakies nowe wiadomosci?