Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 46)
  • Autor
    Wpisy
    slanting_eye
    Członek

przypomnialo mi sie ,ze w 1993 roku wyszla plyta defektu muzgo pt.N.U.D.A. co bylo skrotem od Nie Udawajcie Diably Aniolow 🙂

100%polak
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    kunegunda wrote:

Szczerze nuda wieje

To sie rusz bo ja na nude nie moge narzekac.

Z powodu turbulencji w samolocie wlaczyla mi sie kamera , przez co nie moge tu w Porto sfilmowac starych kamienic remontowanych ostatnio w czasach konkwistatorow. brrrr…
    Ale przynajmniej sie wyspie , nie tu jak wczoraj w Madrycie w hostelu o powierzchni 12 m2 przerobionym ze sklepiku z butami , wokol ktorego biegali wrzeszczacy hiszpanscy malolaci.
    Udalem sie wiec na ulice Calle de la Mortera gdzie miesci sie komenda policji ale nie na skarge tylko obejrzec stojace wokol niej kurtyzany, ale byly tylko brzydkie rumunki i bulgarki.
    Po drodze poobijalem sobie golenie o wystajace z chodnikow 30 centymetrowe metalowe slupki jakby nie mogli ich pomalowac odblaskowa farba.
    A w Toledo nie bylo toalety i musialem skakac do fosy bo pelno bylo turystow na ulicach…..

deos
    Participant

Uwielbiam te klimaty. A bedziesz tez w Granadzie?

100%polak
    Participant

Zostala mi jeszcze Grenada i Kordoba, ale kiedy polece to zalezy od wolnego , promocji w ryanair i impulsu 8)

MK
    Członek

Witam,

W zwiazku z pytaniami, które od jakiegos czasu sa kierowane do administracji Leeds-Manchester.pl i dotycza usuwania postow, chcielismy oswiadczy, ze wybrane przez nas komentarze sa kasowane z forum z dwoch powodow:

[b:4eff666682]1. Taki obowiazek naklada na nas prawo.[/b:4eff666682]

Od kilkunastu miesiecy wlascicielem portalu Leeds-Manchester.pl jest firma MK Select Limited, zarejestrowana w Anglii i Walii, której dzialalnosc (jak kazdej innej Private Limited Company –Ltd) jest regulowana poprzez prawo obowiazujace w Wielkiej Brytanii.

Usuwane przez nas posty, w naszej ocenie można zaliczyc do kategorii znieslaweienia. Prawo dosc precyzyjnie okresla szeroko rozumiane to pojecie. W Wielkiej Brytanii znieslawienie definiowane jest jako:
    • LIBEL –jeśli to jest slowo pisane
    • SLANDER –jeśli to jest słowo mowione
    Zainteresowanym szczegolami polecam uzyc http://www.google.co.uk. Prawo precyzuje jakie obowiazki spoczywaja na wydawcy (w naszym przypadku na MK Select Ltd), co & kiedy może być uznane za znieslawienie. Z punktu widzenia prawa strony internetowe (wlaczajac w to fora) sa traktowane dokladnie tak samo jak kazde inne medium np. gazety, TV, radio etc.

Szanujemy Wasze zdanie, jednakze uzywajac porownania, z wolnoscia slowa jest mniej wiecej tak jak z posiadaniem szybkiego samochodu -teoretycznie można nim jechac tak szybko na ile pozwalaja mozliwosci techniczne -praktycznie nie wiecej niż 70 mph –i to pod warunkiem, ze jest się na autostradzie.

Ci którzy lamia to prawo (to na drodze i kazde inne, np. to zwiazane z wolnoscia slowa) musza być swiadomi konsekwencji z jakimi to się wiaze (o czym kilkanascie dni temu, po z pozoru „niewinnym zarcie” mogly się przekonac gwiazy BBC -Russell Brand & Jonathan Ross).

Jako administacja Leeds-Manchester.pl nie odpowiadamy za posty publikowane na forum do chwili, w ktorej firma/osoba, która czuje się znieslawiona poprosi nas o usuniecie informacji. Jeśli taka prosbe otrzymamy (a od czasu do czasto otrzymujemy) mamy do wyboru dwie opcje:
    •skasowac post –zachowujac się zgodnie z wymogami prawa & dbajac o interes naszej firmy
    •nie kasowac postu narazajac się jednoczesnie na potencjalny pozew sadowy

Kilka dni temu prawnicy firmy Millfield Services Limited t/a COSMOTEAM. (którzy wiele razy zwracali się do nas z prosba o usuniecie postow z forum Leeds-Manchester.pl) formalnie poprosilli nas o przekazanie danych osobowych nastepujacyh uzytkownikow Leeds-Manchester.pl;
    • FIDO DIDO
    • slanting_eye
    • WOJTI
    • SPOKOBOYXXX
    • SCHATZ33
    celem zalozenia sprawy sadowej.

[b:4eff666682]Bardzo prosimy wyzej wymienine osoby o skontaktowanie się z nami (office(at)mkselect.co.uk) do dnia 21/11/2008. [/b:4eff666682]

Dodatkowo przypominamy, ze kilka miesiecy temu, z naszej inicjatywy zostalo zorganizowane spoktanie z przedstawicielami Cosmoteam. Osoby pokrzywdzone tak licznie wypowiadajace się na forum (anonimowo) mialy mozliwosc konfrontacji. Liczylismy, ze dzieki temu ta meczaca dla nas sytuacja w koncu się wyjasni. Niestety, nikt z anonimowych „pokrzywdzonych” na spotkanie nie przyszedl …..…

[b:4eff666682]2. Sa sprzeczne z naszymi interesami lub naszym regulaminem.[/b:4eff666682]

Jest to powod, dla którego usuwamy posty zawierajace ogloszenia, linki do innych stron, forum internetowych etc.

Serwis prowadzimy od Lipca 2004 roku (czyli ponad 4 lata) od tego czasu udalo nam się zbudowac najwiekszy* w polnocnej Anglii polsko-jezyczny portal. Od poczatku 2008 roku zarejestrowalismy ponad 500.000 wizyt, strona zostala odwiedzona przez ponad 150,00 „Absolute Unique Visitors”**.

Kilkanascie miesiecy temu, stwierdzlismy, ze tworzenie i prowadzenie serwisu pochlania bardzo duzo naszego czasu i nie chcemy tego robic „spolecznie”. Postanowislimy, ze albo uda nam się przeksztalcic strone w firme przynoszaca wymierne korzysci nie tylko uzytkownika ale również nam, albo ….. przestaniemy się strona zajmowac.

Po kilkunastu miesiacach od podjecia decyzji o zmianach, możemy smialo powiedziec, ze Leeds-Manchester.pl jest dochodowa firma, której zrodlo przychodow pochodzi ze sprzedazy reklam oraz ogloszen drobnych. Nie prowadzimy strony charytatywnie -uwazamy, ze swiadczymy usługi na odpowiednim poziomie i sprzedajemy je za przyzwoite pieniądze.

Uwazmy tez, ze konkurencja w postaci innych stron, forow jest OK -ale nie mamy zamiaru jej pomogac w rozwoju poprzez np. zamieszczanie linkow na forum (raczej nie spotyka się reklamy onet.pl na wp.pl, Natwest w Lloyds; etc.)

Posadzanie nas o „cenzure polityczna”(!), kretactwa, machlojki, korupcje (!) etc… w naszej ocenie jest na tyle niepowazne, ze nie będziemy tego komentowac.

Pozdrawiam,
    Marcin Kwiatkowski

*wg. http://www.alexa.com
    **wg. Google Analytics

shapeshifter
    Członek

1. Taki obowiazek naklada na nas prawo.

Ty wez trzesiesz portkami ze cie byle lach co sie dorobil na polakach do sadu pozwie – tak to juz jest jak sie poles jest – zalozyles firme i pilnujesz biznesa

Bardzo prosimy wyzej wymienine osoby o skontaktowanie się z nami (office(at)mkselect.co.uk) do dnia 21/11/2008.

nie no rotfl – mam nadzieje ze ci ludzie nie podali swoich prawdziwych danych osobowych – co jeszcze ci moze klucz od swojego domu dac albo juz teraz sie na policje zglosic – nie rozsmieszaj coraz bardziej

2. Sa sprzeczne z naszymi interesami lub naszym regulaminem.

bo chcesz robic biznes i tyle i masz w d tak naprawde ludzi dopuki korzystaja z uslug twoich znajomych – szczerze – mam w d tych polskich fotografow, fryzjerow, polskie slkepy denne nauczycielki angielskiego, twoje zakichane agencje ktore nie wiedza gdzie maja siedzibe i tych wszystkich ludzi co robia interesy w polskim stylu.

Posadzanie nas o „cenzure polityczna”(!), kretactwa, machlojki, korupcje (!) etc… w naszej ocenie jest na tyle niepowazne, ze nie będziemy tego komentowac.

bo to nie jest portal polityczny tylko zwyczajny biznes – ludzie naprawde sie nabrali – taka sama strona jak tesco czy asda czy inny biznes.

No trzymaj sie stary – moze ty sobie jakiegos facebooka zaloz albo nowa nasza klase bo do forum leeds zupelnie nie pasujesz.

A zarcie z polski to sobie lepiej w torbie przywiesc bo to co spezedaja te pseudo polskie sklepy to typowy rubbish.

Anonim
    Gość

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    MK wrote:

Witam,
    Kilka dni temu prawnicy firmy Millfield Services Limited t/a COSMOTEAM. (którzy wiele razy zwracali się do nas z prosba o usuniecie postow z forum Leeds-Manchester.pl) formalnie poprosilli nas o przekazanie danych osobowych nastepujacyh uzytkownikow Leeds-Manchester.pl;
    • FIDO DIDO
    • slanting_eye
    • WOJTI
    • SPOKOBOYXXX
    • SCHATZ33
    celem zalozenia sprawy sadowej.

Szanowny Panie MK,

Na wstępie chciałbym zaznaczyć ze tego typu wiadomość powinna być wysłana prywatnie. Wnikanie dlaczego tak się nie stało pozostawię innym…

Proszę o podanie cytatów moich wypowiedzi na podstawie których firma zwraca się do Pana z wnioskiem o udostępnienie moich danych osobowych i odniesienie konkretnych przykładów do:

:140360f106 wrote:

1. zawierają pomówienia -informacje obarczające niepotwierdzonymi zarzutami inne osoby
    2. ujawniają bez czyjejś wyraźnej zgody dane osobowe, identyfikatory komunikatorów internetowych, fotografie, adres e-mail, miejsce zamieszkania, pracy, przebywania, numery telefonów, tablic rejestracyjnych i inne poufne dane,
    3 zawierają słowa powszechnie uznane za niecenzuralne,
    4 są społecznie niewłaściwe i naruszają zasady etykiety

(Trzy wpisy zostały zmoderowane mimo wszystko niepotrzebnie. Ze względu na ogólność trudno mówić ze obrażają jakiś konkretny podmiot i ze w ogóle kogokolwiek obrażają. (rozumiem ze oryginał jest dostępny))

[b:140360f106]Chciałbym zaznaczyć ze udostępnienie jakichkolwiek moich danych (łącznie z ip) bez nakazu sadowego będzie złamaniem obowiązującego prawa. [/b:140360f106]

Pozdrawiam nie bardzo.

Ps. To ostatni mój wpis na tym forum z wyjątkiem ewentualnej odpowiedzi w tej sprawie. Podejrzewam ze nie tylko mój.

deos
    Participant

Jesli okaze sie, ze numer IP jakiegokolwiek uzytkownika forum zostanie udostepniony komukolwiek przez adminow tego serwisu bez nakazu sadowego, chetnie pomoge w zgloszeniu sprawy na prokurature oraz w zlozeniu sprawy w sadzie cywilnym gdyz mialem z tym do czynienia wczesniej.

Admin nie ma prawa podawac zadnych danych osobowych, wliczajac IP, komukolwiek bez nakazu sadu (naruszenie ustawy o ochronie danych osobowych), i jesli okaze sie, ze twoj IP zostal udostepniony, moze nalezec ci sie odszkodowanie.

Anonim
    Gość

*
    * zawierają pomówienia -informacje obarczające niepotwierdzonymi zarzutami inne osoby,
    * ujawniają bez czyjejś wyraźnej zgody dane osobowe, identyfikatory komunikatorów internetowych, fotografie, adres e-mail, miejsce zamieszkania, pracy, przebywania, numery telefonów, tablic rejestracyjnych i inne poufne dane,
    * zawierają słowa powszechnie uznane za niecenzuralne,
    * są społecznie niewłaściwe i naruszają zasady netykiety.

Witam – nalezy sie mysle komentarz w tej sprawie. Owszem zabieralem glos w tym temacie co jest widoczne w archiwum ,ktore nawet nie omieszkalem przegladnac.Ale!!! Czy w moich postach z ostatniego okresu jasno podawalem czyjes dane osobowe ,nazwiska,miejsca pracy czy pelne nazwy takich czy innych firm? Nawet jezeli ja czy inni uzywaja przeroznych ,nie jednoznacznych okreslen,to jest to jeszcze za malo ,aby kogos wezwac do sądu, po zatym tak jak napisal wojti ( w ktorego komentarz sie wlaczam )-podawanie jakiejs prywatnej firmie takich czy innych danych(w tym adresow IP) o konkretnych osobach nie jest wymianą plikow mp3 i za podawanie bez zgody na pismie bedacym nakazem sądowym podpisanego przez brytyjskiego prokuratora jest duuuzo powazniejszym przestepstwem niz luzno napisane ( powtarzam napisane posty – bez uzywania pelnej nazwy takiej czy innej firmy,nazwisk,adresow itd.) I mysle ze to wlasnie portal leeds .pl moze sam sobie zgotowac powazne problemy i to finansowe za bezprawne podawanie danych ,tylko dlatego ze jakas fima tego chce! Totez po otrzymaniu przez admina kwiatka jakis czas temu pouczenia w tej sprawie ,ton i tresc -jezeli dotyczy tego tematu jest inna. A jezeli chodzi o szczegoly!!! To przegladając archiwum natknolem sie na wiele ciekawszych i dobitniejszych postow i to wcale nie od tej nie pokornej,wymienionej tu piatki- wiec czy z nie nalezaloby wylapac te zapisane gdzies slowa i te kilkadziesiat osob pocagnac tez do sadu? Oczywisty nonsens.Koncze juz ten kolejny referat w miom stylu -obawiam sie ze jeden z ostatnich na tym portalu,totez za pare dni ( chcialbym jeszcze miec mozliwosc wypowiedzi i komentarza w temacie) prosilbym admina o usuniecie mojego profilu Sad Wysiadam na dobre z tego pociągu! i napewno nie wroce – nie dlatego ze sie fido przestraszyl ,bo nie pochodze z lasu ,abym sie drugiego czlowieka mial przestaszyc ,tylko to poprostu juz nie jest miejsce dla mnie i byc moze mnie podobnym. Chcialbym takze opisac moj przypadek z ta firmą i slynnym bondem ,ale nie zamierzam tu wylewac swoich spraw – aczkolwiek napisze krotko : jezeli ktos mi mowi ze cos odda i deklaruje to na pismie( bond) i patrzy mi w oczy ,to znaczy ze ma to oddac ,a jezeli tego nie robi – to lamie podstawowe [!!cenzura!!]! zasady panujace w srod powaznych i doroslych ludzi! Co tu wiecej wyjasniac!!! Kwota nie ma znaczenia i inne szczegoly. I sądze ze drodzy Admini mam nadzieje rozsadnie myslacy ,chociaz teraz przyznają mi racje! I warto aby wszyscy tak Wy jak i ta firma wyciagnela wnioski -dlaczego forumowicze maja ciagle jakis problem i czy są to tylko i wylacznie pomowienia.Narazie zegnam!

julka
    Participant

To sa chyba wolne zarty? 😆

MK – ja sie pytam po co dzial Czarna Lista w takim razie nadal istnieje na tym forum? przeciez to sie mija z celem.

(dodam rowniez, ze nie tylko posty niezgodne z regulaminem byly usuwane!)

Chata_morgana
    Participant
    ”Fido wrote:

* z A jezeli chodzi o szczegoly!!! To przegladając archiwum natknolem sie na wiele ciekawszych i dobitniejszych postow i to wcale nie od tej nie pokornej,wymienionej tu piatki- wiec czy z nie nalezaloby wylapac te zapisane gdzies slowa i te kilkadziesiat osob pocagnac tez do sadu? Oczywisty nonsens.

To bylo zalosne

[b:08ffeae027]Polska[/b:08ffeae027] agencja mieszkaniowa chce pozwac do sadu [b:08ffeae027]polskich[/b:08ffeae027] uzytkownikow [b:08ffeae027]polskiego[/b:08ffeae027] forum za to ze oni wyrazili na jej temat swoja [u:08ffeae027]opinie[/u:08ffeae027].
    Pozwani [b:08ffeae027]polacy[/b:08ffeae027] chca pociagnac za soba jak najwiecej [b:08ffeae027]Polakow[/b:08ffeae027] zeby mialo problemy (pozorne)
    Czyli wychodzi ze wszyscy sa siebie warci?

7sisters
    Participant

Zadna z wypowiedzi ktore czytalem na tym forum o firmie Cosmoteam nie miala charakteru oczywistego znieslawienia. To ze osoby artykulujace te zarzuty nie pojawily sie na spotkaniu nie ma zadnego znaczenia. Spotkanie nie jest rozprawa sadowa i obecnosc na nim obowiazkowa nie jest. Oczywiscie firma Cosmoteam moze sobie wytoczyc proces komu zechce; to wolny kraj.

Niemniej jednak gorliwosc z jaka zdejmowane byly owe posty jest zatrwazajaca. Rozumiem obawy Administratorow przed konsekwencjami prawnymi, jednak ta interwencja daleko wykraczala poza ochrone wlasnego tylka.

Wiem, wiem: Leeds.pl jest wlasnoscia Adminow i moga sobie robic co chca. Jednak mysle ze liczac slupki zapomnieli Admini o tym co tak naprawde jest zrodlem ich dochodu: urzytkownikach ktorzy dziela sie swoja wiedza, doswiadczeniem albo chocby poczuciem humoru.

Przy okazji chcialbym poinformowac ze pojawil sie wakat na stanowisko moderatora forum Mieszkanie.

cayuga
    Participant

A ja prawnikiem nie jestem, ale domena jest [b:64ddb0ab66].pl[/b:64ddb0ab66] i serwis umieszczony jest na polskich serwerach, wiec chyba brytyjski sad nie ma tu nic do gadania. Jak cos to polski… (prosze mnie poprawic jesli sie myle).

Kolejna rzecz.
    Zwracam sie z "formalna prosba" o usuniecie mojego konta z forum leeds-manchester.pl wraz z wszystkimi postami jakie tu kiedykolwiek napisalem.
    Jesli ktores z moich postow zlamaly prawo, prosze zrobic screenshoty i kontaktowac sie ze mna przez swoich prawnikow.

Pozdrawiam i zycze milego dnia.

P.S. Moja "formalna prosbe" prosze potraktowac powaznie.

Baggins
    Participant

chciales powiedziec skontaktowac sie z twoimi prawnikami 😉

cayuga
    Participant

Baggins wrote:

chciales powiedziec skontaktowac sie z twoimi prawnikami 😉

hehe… no tak 😀

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 46)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.