Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 31)
  • Autor
    Wpisy
    cayuga
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Uxbridge wrote:

A może zamiast agresji, pretensji i zabierania zabawek z piaskownicy spróbowac cokolwiek wyjaśnic?

A z kim wyjasnic??
    Po drugie to juz troche za pozno na wyjasnienia.
    Niezadowolenie ludzi (zarowno starych jak i nowych) oraz niechec polonii do tego forum da sie wyczuc juz od dawna.
    Ludzie nie chca sie rejestrowac i pisac tutaj ze wzgledu na atmosfere jaka tu panuje i wcale im sie nie dziwie.
    Dziwnym rowniez jest fakt ze na ponad 4 tysiace zarejestrowanych uzytkownikow tak na prawde tylko okolo 50 ma cos do powiedzenia (w tej chwili zostalo juz ich troche mniej).
    No coz… predzej czy pozniej musialo cos takiego nastapic…

jackyl
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

cayuga wrote:

Uxbridge wrote:

A może zamiast agresji, pretensji i zabierania zabawek z piaskownicy spróbowac cokolwiek wyjaśnic?

A z kim wyjasnic??
    Niezadowolenie ludzi (zarowno starych jak i nowych) oraz niechec polonii do tego forum da sie wyczuc juz od dawna.
    Ludzie nie chca sie rejestrowac i pisac tutaj ze wzgledu na atmosfere jaka tu panuje i wcale im sie nie dziwie.
    Dziwnym rowniez jest fakt ze na ponad 4 tysiace zarejestrowanych uzytkownikow tak na prawde tylko okolo 50 ma cos do powiedzenia (w tej chwili zostalo juz ich troche mniej).
    No coz… predzej czy pozniej musialo cos takiego nastapic…[/quote]

..ponad 4 tys zarejestrowanych kont.. a nie uzytkownikow.. 🙂

Malgon
    Participant

jackyl wrote:

cayuga wrote:

Uxbridge wrote:

A z kim wyjasnic??

..ponad 4 tys zarejestrowanych kont.. a nie uzytkownikow.. :)[/quote]

jackyl, ile masz? 😉 Mariolka16 to tez ty??

ale dobrze gadacie 🙂 zrobilo sie nieciekawie i ciesze sie,ze powstal ten post. Ale na wyjasnienia Kwiatka szczerze mowiac nie licze, no chyba,ze sie myle…

jackyl
    Participant

Malgon wrote:

jackyl wrote:

cayuga wrote:

Uxbridge wrote:

A z kim wyjasnic??

..ponad 4 tys zarejestrowanych kont.. a nie uzytkownikow.. :)[/quote]

jackyl, ile masz? 😉 Mariolka16 to tez ty??

ale dobrze gadacie 🙂 zrobilo sie nieciekawie i ciesze sie,ze powstal ten post. Ale na wyjasnienia Kwiatka szczerze mowiac nie licze, no chyba,ze sie myle…[/quote]

ja mam z 16.. a Ty? 😀 mariolka16 to myslalem ze Twoje 😛

Uxbridge
    Członek

cayuga wrote:

A z kim wyjasnic??
    No coz… predzej czy pozniej musialo cos takiego nastapic…

Nie ma z kim, za póżno….
    Pewnie, najlepiej się z miejsca "obrazic" a potem powiedziec że za późno na wyjaśnianie.
    A z kim? A chocby ze mną. Co prawda nie mam bieżącego kontaktu z adminami, MK widziałem raz w życiu i nie jestem przyczyną zamieszania, ale jak mniemam, nie wszyscy o tym wiedzą. Więc dlaczego nikt, ale to nikt nie zaczepił mnie z prośbą o pomoc w wyjaśnieniu sprawy ZANIM doszedł do wniosku że forum jest be? Zamieszanie z agencją "cosmo" zauważyłem, ale nie przywiązywałem do tego zbytniej wagi. Uważałem że to "lokalny" konflikt jakich wiele na forum. Jeśli było inaczej, dlaczego nie próbowaliście szukac porozumienia, sojuszników, rozjemców? Nie wiem czy byłbym w stanie coś zrobic, ale szansy nie dostałem. Nawet nie miałem pojęcia że powstało jakieś inne forum.
    Chyba wiem dlaczego. Skoro mamy pretensje do admina, to CAŁE forum jest do d… A moderatorzy to ta sama klika i spiskują razem. Czy nie tak? 👿
    I naprawdę rozbraja mnie podejście typu: "tu jest kiepska atmosfera, wynoszę się na inne, LEPSZE forum. Co to za bzdura? Kto tu tworzy atmosferę? Admini??? Bo kasują posty w tematach dotyczących jakiejś agencji? Jeśli prawdą jest to, że mało ludzi tu pisze bo atmosfera im nie odpowiada, to na pewno nie dlatego, że wszyscy przejęli się cenzurą dotyczącą ogłoszeniodawców czy konkurencyjnego forum. Ta cenzura jest nieprzemyślana i dla mnie bzdurna, ale ilu potencjalnych czy nowych użytkowników to obchodzi? Jeśli nie odpowiada im atmosfera, jeśli to jest prawdziwa przyczyna, to za tę atmosferę odpowiadamy głównie MY – uczestnicy i moderatorzy a nie admini i ich obsesja na punkcie jednej czy drugiej firmy.
    A co ma zmienic nowe forum? Tam zapewne pojawią się sami fajni ludzie, nabuzowani pozytywną energią i pomysłami. Spadną z nieba, albo przeniosą się z tego forum, bo tu nie pozwalano na pisanie ciekawych postów i zaczynanie wystrzałowych tematów. No i oczywiście na nowym forum nie będzie ludzi zatruwających wspaniałą (z definicji) atmosferę, napastliwych, nieuprzejmych. Nie będzie trolli. A jak się pojawią, to się ich zbanuje albo się będzie kasowac psujące atmosferę posty… zaraz, zaraz, przecież nie ma byc cenzury!

ela1981
    Participant

czy ja dobrze pamietam 💡
    wydaje mi sie, ze nie tylko posty na temat kosmicznej agencji poznikaly, ale takze kiedys kasowane byly te z negatywna opinia o pewnym zakladzie fryzjerskim, pamietacie?

Anonim
    Gość

Moim zdaniem admin cenzor powinien zostawic tych pare negatywnych wpisow. Po paru dniach nikt by sobie tym glowy nie zawracal. Jak widac usuniecie dalo efekt odwrotny.

Czy forum jest lepsze? Takie same ale nikt nie wycina wypowiedzi nie naruszajacych regulaminu i zawsze dochodza powiadmienia o odpowiedzi. A to podstawa.

cayuga
    Participant

Uxbridge wrote:

Nie ma z kim, za póżno….
    Pewnie, najlepiej się z miejsca "obrazic" a potem powiedziec że za późno na wyjaśnianie.

Sytuacja o ktorej dyskutujemy w tej chwili nie zaistniala wczoraj lub dzis. Problem pojawil sie juz dawno temu i niektorzy to zauwazyli.

Uxbridge wrote:

A z kim? A chocby ze mną. Co prawda nie mam bieżącego kontaktu z adminami, MK widziałem raz w życiu i nie jestem przyczyną zamieszania, ale jak mniemam, nie wszyscy o tym wiedzą. Więc dlaczego nikt, ale to nikt nie zaczepił mnie z prośbą o pomoc w wyjaśnieniu sprawy ZANIM doszedł do wniosku że forum jest be?

Sory UX, ale pytania dotyczace takiego a nie innego postepowania adminow padaly nie raz i nie dwa. Dlaczego nie zareagowales wtedy??

Uxbridge wrote:

Zamieszanie z agencją "cosmo" zauważyłem, ale nie przywiązywałem do tego zbytniej wagi. Uważałem że to "lokalny" konflikt jakich wiele na forum. Jeśli było inaczej, dlaczego nie próbowaliście szukac porozumienia, sojuszników, rozjemców? Nie wiem czy byłbym w stanie coś zrobic, ale szansy nie dostałem.

Tu wlasciwie nie chodzi juz tylko o Cosmo, ale o caloksztalt dzialalnosci…

Uxbridge wrote:

Nawet nie miałem pojęcia że powstało jakieś inne forum.

Nikt nie wiedzial i nikt sie tego nie spodziewal. To byl totalny spontan…

Uxbridge wrote:

Chyba wiem dlaczego. Skoro mamy pretensje do admina, to CAŁE forum jest do d… A moderatorzy to ta sama klika i spiskują razem. Czy nie tak? 👿

Z calym szacunkiem, zauwaz jednak ze nikt nie powiedzial ani jednego zlego slowa o moderatorach.

Uxbridge wrote:

I naprawdę rozbraja mnie podejście typu: "tu jest kiepska atmosfera, wynoszę się na inne, LEPSZE forum. Co to za bzdura? Kto tu tworzy atmosferę? Admini??? Bo kasują posty w tematach dotyczących jakiejś agencji? Jeśli prawdą jest to, że mało ludzi tu pisze bo atmosfera im nie odpowiada, to na pewno nie dlatego, że wszyscy przejęli się cenzurą dotyczącą ogłoszeniodawców czy konkurencyjnego forum. Ta cenzura jest nieprzemyślana i dla mnie bzdurna, ale ilu potencjalnych czy nowych użytkowników to obchodzi?

A mnie rozbraja Twoje podejscie UX. Nikt nikogo nigdzie nie trzyma na sile.
    Powstala pewna alternatywa. Kazdy ma wybor. W wielu miastach w UK fun kcjonuje po kilka roznych forow tak na marginesie i nie widze w tym nic zlego.

Uxbridge wrote:

Jeśli nie odpowiada im atmosfera, jeśli to jest prawdziwa przyczyna…

To tylko moje osobiste spostrzezenia. Znam wielu ludzi i interesuje mnie ich opinia na ten czy inny temat… To jest cos co zauwazylem u wielu z nich…

Uxbridge wrote:

A co ma zmienic nowe forum? Tam zapewne pojawią się sami fajni ludzie, nabuzowani pozytywną energią i pomysłami. Spadną z nieba, albo przeniosą się z tego forum, bo tu nie pozwalano na pisanie ciekawych postów i zaczynanie wystrzałowych tematów. No i oczywiście na nowym forum nie będzie ludzi zatruwających wspaniałą (z definicji) atmosferę, napastliwych, nieuprzejmych. Nie będzie trolli.

Pozyjemy, zobaczymy…

Uxbridge wrote:

A jak się pojawią, to się ich zbanuje albo się będzie kasowac psujące atmosferę posty… zaraz, zaraz, przecież nie ma byc cenzury!

Postow sie generalnie nie powinno kasowac. Posty powinno sie edytowac z wyjasnieniem dlaczego. Oczywiscie sa odstepstwa od tej reguly, aczkolwiek nowe forum jest apolityczne i niekomercyjne (poki co). Siedza na nim ludzie ktorzy raczej interesuja sie jego losami oraz atmosfera jaka tam panuje.
    Tak. Jestesmy nabuzowani pozytywna energia i o to chodzi. Chcielismy cos zmienic i zmieniamy. Coz w tym zdroznego??

Uxbridge
    Członek
    ”wojti” wrote:

Moim zdaniem admin cenzor powinien zostawic tych pare negatywnych wpisow o kosmitach. Po paru dniach nikt by sobie tym glowy nie zawracal. Jak widac usuniecie dalo efekt odwrotny.

Owszem.

:284e091639 wrote:

(…)lepiej niech sobie zapracuje na dobre opinie w inny sposob. Jesli ludzie beda zadowoleni beda pozytywne komentarze.

He, he. Chyba sam w to nie wierzysz. Od kiedy to zadowoleni klienci mają potrzebę dzielenia się swoją radością? Takich zwierząt nie ma. Zresztą klient obsłużony prawidłowo odbiera to w sposób naturalny. Jest zadowolony, zapłacił i kwita. Zapytany powie, że firma taka to a taka jest ok. Nie zapytany będzie milczał, chyba że spotka go jakaś niezwykła przyjemnośc.
    A niezadowolony… o to inna historia. W większości przypadków bedzie miał nieodpartą potrzebę wyrażenia negatywnych emocji. Jeśli jeszcze dostanie odpowiednie narzędzie w rodzaju działu "czarna lista" to nie oprze się pokusie. A jeśli uważasz inaczej, to dlaczego nie widzę na żadnym forum działu: "Chwalimy"?

Anonim
    Gość

ela1981 wrote:

czy ja dobrze pamietam 💡
    wydaje mi sie, ze nie tylko posty na temat kosmicznej agencji poznikaly, ale takze kiedys kasowane byly te z negatywna opinia o pewnym zakladzie fryzjerskim, pamietacie?

nooo ela – masz racje i wielu zauwazylo ze trzeba baaaaaardzo wazyc wiekszosc slow jakie sie pisze i wcale nie mam na mysli wulgaryzmow czy oszczerstw. Przypuszczam ze gdybym teraz probowal kogos przekonac dobitniej ,ze jutro spadnie pol metra sniegu i bedzie -15 st. to post zniknie bo np. wprawia w depresje kogos tam 😉 a wlasnie!!! to nowe forum – wlasnie ze jest jakies takie milsze i przyjemniejsze ,widac ze ktos tam do kogos sie inaczej odnosi z jakims takim malym usmiechem i sympatią .Zaraz ktos napisze a co ! tu Ci ktos broni?Nie ,ale jak to czasem mawiam w moze seksistowskim tonie: przy jednej dziurze to i kot by zdechł ;-). Ja np. napisalem tam z … pewna dziewczyna w troche lagodniejszym tonie niz kiedys tutaj( nie wymieniam jej nicka bo moze sobie tego nie zyczy) 8) ale dopuki beda tu ludzie ,ktorym zalezy na pomaganiu sobie wzajemnie lub zwyklym milym spedzaniem czasu na forum to nie ma sie o co martwic 🙂

derailed
    Participant

Malgon wrote:

ale dobrze gadacie 🙂 zrobilo sie nieciekawie i ciesze sie,ze powstal ten post. Ale na wyjasnienia Kwiatka szczerze mowiac nie licze, no chyba,ze sie myle…

Skoro nie zaprzecza to znaczy ze nie ma nic do powiedzenia. Noi nie ma odwagi przyznac ze mamy racje…

slanting_eye
    Członek

i znowu posta usunal,osobiscie watpie zeby mial odwage odpowiedziec.

derailed
    Participant

slanting_eye wrote:

i znowu posta usunal,osobiscie watpie zeby mial odwage odpowiedziec.

Panie adminie przemowi pan ludzkim glosem czy do Wigilli mamy czekac??? 😀

Anonim
    Gość

Uxbridge wrote:

He, he. Chyba sam w to nie wierzysz. Od kiedy to zadowoleni klienci mają potrzebę dzielenia się swoją radością? Takich zwierząt nie ma. Zresztą klient obsłużony prawidłowo odbiera to w sposób naturalny. Jest zadowolony, zapłacił i kwita. Zapytany powie, że firma taka to a taka jest ok. Nie zapytany będzie milczał, chyba że spotka go jakaś niezwykła przyjemnośc.
    A niezadowolony… o to inna historia. W większości przypadków bedzie miał nieodpartą potrzebę wyrażenia negatywnych emocji. Jeśli jeszcze dostanie odpowiednie narzędzie w rodzaju działu "czarna lista" to nie oprze się pokusie. A jeśli uważasz inaczej, to dlaczego nie widzę na żadnym forum działu: "Chwalimy"?

Nie do konca sie z toba zgodze. Racja moze nikt nie wyskoczyl by pierwszy z tekstem w stylu „ta agencja jest super polecam” bo po co skoro tak powinno byc. Gdy jednak pojawiaja sie negatywne opinie powinny pojawic sie rowniez pozytywne. Ja przynajmniej bym tak zrobil. Kazda firma moze sobie na to zapracowac i powinna chyba ze ma inna filozofie prowadzenia biznesu.

Anonim
    Gość
    ”wojti” wrote:

Nie do konca sie z toba zgodze. Racja moze nikt nie wyskoczyl by pierwszy z tekstem w stylu „ta agencja jest super polecam” bo po co skoro tak powinno byc. Gdy jednak pojawiaja sie negatywne opinie powinny pojawic sie rowniez pozytywne. Ja przynajmniej bym tak zrobil. Agencja moze sobie na to zapracowac i powinna chyba ze ma inna filozofie prowadzenia biznesu. (oskarzenia wobec osob prywatnych czy inwektywy powinny byc moderowane bo to jest niezgodne z prawem jednak agencja jest podmiotem publicznym i mozna o niej pisac)

W tym przypadku uwazam ze opinie na forum leeds.pl mialyby niewielkie znaczenie. Ile osob tu pisuje regularnie 20? Ile na biezaco czytuje 50?
    Zreszta pisalem o czyms innym. Agencja ktora dzialala fer nie zawraca sobie glowy 3-5 osobami piszacymi tego typu teksty ktore i tak po paru dniach zostalyby pominete. Najwazniejsza jest opinia jaka przekazuja swoim znajomym ci ktorzy korzystaja z jej uslug.

Wojti – z ust miedzy innymi mi ten text wyjąłes. Wprowadze jednak malą poprawke do tego podmiotu publicznego, niestety agencja taka czy inna jest prywatnym podmiotem ( no moze po za ABW i innymi osobami prawnymi) tak samo jak ja czy Ty i niestety takze dobre imie firm prywatnych podlega ochronie prawnej. Nie zrozum mnie zle – ale niestety na gruncie prawa troche moglby byc problem- nie ma co tu jednak robic wykladu z prawa cywilnegi i popisywac sie wiedza. Tak czy siak zasluzyl sobie na taka opinie ,juz nie tylko na forum ,ale i wsrod calej polonii w regionie Leeds. Co do wlascicieli leeds .pl i ich sprawa dla nas jest prosta dlaczego to czy tamto po chwili znika,tylko ze ktos tam troche jest na bakier z psychologią marketingu- poprodtu jezeli ktos napisal cos anty na dany temat to sie tego nie deletuje,bo jak wielu zauwazylo po paru dniach nikt nie zwroci na to uwagi,ale jezeli to znika to nawet dla osoby z IQ okolo 60 jest to sygnal ze cos jest naprawde nie tak

p.s. i niestety bardzo spada frekfencja osob ,ktore regularnie udzelaja sie na forum i obawiam sie ze to niekoniecznie przez te slynne powroty

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 31)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.