Strona główna › Działy › Erystyka › NUDA
Niepokojący jest dla mnie fakt, że niektórzy z "żelaznych" uczestników forum znikli bez śladu. Np. V-Tec i Marta Klecz. Derailed się najwyraźniej obraził i nie mam pojęcia na co. Dział "Leeds-TV" jest najwyraźniej martwy. Co się dzieje? Może MK by coś wyjaśnił?
Ux wydajesz sie byc modrym facetem wiec nie powinno Cie to dziwic ze z tego forum pouciekali ludzie. Przeciez na pierwszy rzut oka widac jakie scierwo sie tu zrobilo. Data waznosci minela juz bardzo dawno i na powierzchni pojawil sie osad zgnilizny. Ot taka metafora, heheh.
8)
Jezeli na forum nie mozna sie swobodnie wypowiedziec bo ktos kasuje post za postem to gdzie wolnosc wypowiedzi forumowej?
Teraz juz zaczeto kasowac podpisy pod postami, jak moj naprzyklad. Wspomne tylko ze multum ludzi ma odnosniki i linki do innych stron w podpisach… I to nie jest reklama? Pieprzenie.
Jak bym mial tu reklame swojej firmy do bym ja wycofal wieki temu, bo oglaszanie sie tutaj psuje tylko reputacje, moze i nawet dobrze prosperujacych firm.
Wole sie oglosic gdzie indziej i zaplacic wiecej jezeli trzeba…
widze ze juz nawet "forumowi kapitanowie" maja dosc
http://pl.youtube.com/watch?v=U6r5bm5xVE0
ta piosenka jest dedykacja dla forumowych komandorow
a co do wolnosci slowa to ona tu istnieje dla pewnych tematow,mozna inne nacje nazywac ciapatymi szwajcarami ,ale nie mozna powiedziec zlego slowa o cosmo bo oni placa za reklame i administratory maja kase
slanting_eye chcesz się narazić?: 🙄
A co potem jak będziesz kiedyś szukał jakiejś agencji w celu wynajęcia mieszkania? 😆 😀
slanting_eye chcesz się narazić?: 🙄
A co potem jak będziesz kiedyś szukał jakiejś agencji w celu wynajęcia mieszkania? 😆 😀
poszukam angielskiej agencji
i jeszcze jedno pytanko.sprzedaz fajek z inna akcyza niz brytyjska jest zabronione a w dziale ogloszenia mozna przeczytac
"Dodano: 2008-10-27, 17:13
Numer ref.: 2858
Sprzedam papierosy: malboro light i lambert, cena za karton to jedyne £35. Papierosy sa przywiezione z Polski."
paserstwo to dobre okreslenie na ten proceder?a moze tekst ze nie bierzemy odpowiedzialnosci za ogloszenia wszystko zalatwia?
oj nie czepiajmy się szczegółów…:)
Jak ktoś chce kupować to niech kupuje… A od łapania sprawców przestępstw i wykroczeń są odpowiednie służby:)
Nie musimy ich wyręczać:P bo i oni nas nie wyręczają:)
No chyba że jesteś ŁOWCĄ GŁÓW? 😆
Ale ta walka z "nieprawomyślnymi" nie podoba mi się. Bardzo. Nie mam z tym nic wspólnego. Nie wierzę że w "Erystyce" robi to Malgon. Proszę innych moderatorów działów żeby przedstawili swoje stanowisko.
Niestety, gdzies sie chyba zgubila idea ktora dala 'kopa’ calemu przedsiewzieciu Leeds.pl. Forum ktore kiedys nie bylo moderowane (poza przypadkami lamania prawa i/lub dobrych obyczajow) podlega teraz cenzurze politycznej.
Nie wiem czy ta cenzura ma przyczyny prawne, finansowe czy jakiekolwiek inne. Byc moze, z punktu widzenia Adminow, jest ona konieczna ale jako mod i user chcialbym zeby z rowna gorliwoscia tepiono lamanie Regulaminu forum.
Uxbridge wrote:Ale ta walka z "nieprawomyślnymi" nie podoba mi się. Bardzo. Nie mam z tym nic wspólnego. Nie wierzę że w "Erystyce" robi to Malgon. Proszę innych moderatorów działów żeby przedstawili swoje stanowisko.
Niestety, gdzies sie chyba zgubila idea ktora dala 'kopa’ calemu przedsiewzieciu Leeds.pl. Forum ktore kiedys nie bylo moderowane (poza przypadkami lamania prawa i/lub dobrych obyczajow) podlega teraz cenzurze politycznej.
Nie wiem czy ta cenzura ma przyczyny prawne, finansowe czy jakiekolwiek inne. Byc moze, z punktu widzenia Adminow, jest ona konieczna ale jako mod i user chcialbym zeby z rowna gorliwoscia tepiono lamanie Regulaminu forum.[/quote]
jak niewiadomo o co chodzi to chodzi o pieniadze 🙂
Tu nie chodzi o to zeby kogos wylapywac ale o konsekwentne postepowanie.
Czy w zasadach nie jest napisane ROWNOSC I UCZCIWOSC???
A moze powinno byc KRETACTWO I WOLNA AMERYKANKA???
MOZE ADMINISTRATOR BY SIE W KONCU WYPOWIEDZIAL W TYM TEMACIE, NAJWYZSZA PORA CHYBA.
SKORO JUZ MODY PYTAJA O CO CHODZI TO CHYBA NALEZY COS POWIEDZIEC.
ZAPRASZAMY DO DYSKUCJI ADMINISTRATORA KWIATKA…
no wlasnie posty latwo jest usunac ale odpowiedziec?hmm zobaczymy ,stoper tyka 🙂
Tu nie chodzi o to zeby kogos wylapywac ale o konsekwentne postepowanie.
Czy w zasadach nie jest napisane ROWNOSC I UCZCIWOSC???
A moze powinno byc KRETACTWO I WOLNA AMERYKANKA???
A może zamiast agresji, pretensji i zabierania zabawek z piaskownicy spróbowac cokolwiek wyjaśnic?
Dlaczego do jasnej anielki podstawową reakcją na krzywdę (realną czy urojoną, bez różnicy) musi byc u nas Polaków natychmiastowe łapanie za szable?
Administracja usuwa posty. Jak pisałem, nie podoba mi się to. Podobnie jak wam. I chciałbym wyjaśnic dlaczego to się dzieje. Stoją przecież za tym jakieś racje. Może błędne, a może nie. Ale warto byłoby tych racji wysłuchac zanim zabierzemy się do ich oceniania. Ale ja takiej próby nie pamiętam. Zamiast tego są oskarżenia o korupcję, cenzurę i krętactwa. A reakcja? Taka sama. Zamiast dyskusji, administratorzy tną bo mają taką władzę i nie będą się z tego tłumaczyc. Wy nam tak – to my wam tak. Polskie metody rozwiązywania sporów.
I piszę to z własnego doświadczenia. Często przesuwam posty do innego działu. Zwyczajne zajęcie moda. I wielokrotnie dostawałem PM-y z pretensjami typu: "gdzie jest mój post?". Nie chodzi już o to, że ludzie piszą zanim sprawdzą czy temat nie został przeniesiony. Ale jedynie raz czy dwa, było to po prostu pytanie. W całej reszcie przypadków miałem do czynienia z sugestią że stosuję cenzurę, uczestniczę w jakimś spisku, kieruję się osobistymi sympatiami itp. I tylko raz przeproszono mnie za te oskarżenia gdy wyjaśniłem w czym rzecz.
Eskalujemy konflikty zamiast je rozwiązywac. Eskalujemy je nawet wtedy, gdy jeszcze nie są konfliktami tylko nieporozumieniem. Nie lubimy miec przeciwników. Wolimy miec wrogów. Smutne. Zastanówcie się nad tym.
UX jest podstawowa roznica miedzy moderowaniem postow a ich usuwaniem bez podania przyczyny.
Co do konfliktu to wlasnie zaprosilem admina do dyskusji, bo chce uslyszec jego opinie. Nie pojawil sie jak na razie wiec nie dziw sie ze takie slowa padaja a nie inne.
Przez jego ignorancje z forum poszlo 30 osb w ostatnich dwoch tygodniach…I pojdzie wiecej.
S/B juz nie dycha od dawna…
Ci co go ciagneli zalozyli sobie NOWE LEPSZE
Do tej pory myślałem że usuwanie "niewygodnych postów" dotyczy jedynie słynnych wątków o agencji Cosmoteam z "Czarnej listy". Niezbyt mi się to podobało, ale byłem gotów uznac to za sprawę dyskusyjną. Nie widziałem większego problemu, bo nie śledzę wszystkich wątków w innych działach, a w "Hyde Parku" nie zauważyłem żeby administracja forum w ten sposób ingerowała.
A teraz widzę, że wystarczyło w bieżacym temacie podanie linka do "konkurencyjnego" forum i te posty zniknęły!
Nie jestem zwolennikiem zakładania nowych forów i nie będę w tej chwili się nad tym rozwodził.
Ale ta walka z "nieprawomyślnymi" nie podoba mi się. Bardzo. Nie mam z tym nic wspólnego. Nie wierzę że w "Erystyce" robi to Malgon. Proszę innych moderatorów działów żeby przedstawili swoje stanowisko.
tak jak kiedys napisalem do 7s tak samo Ty Uxbridge jestes na tym forum kims w rodzaju pulkownika a i tak general czyli Mr Flower 😆 zrobi swoje bez pytania sie o zdanie.
p.s. kunegunda narzekal na nude,a tu juz mamy 2 strony i czuje ze bedzie więcej i goręcej 😈
Do tej pory myślałem że usuwanie "niewygodnych postów" dotyczy jedynie słynnych wątków o agencji Cosmoteam z "Czarnej listy". Niezbyt mi się to podobało, ale byłem gotów uznac to za sprawę dyskusyjną. Nie widziałem większego problemu, bo nie śledzę wszystkich wątków w innych działach, a w "Hyde Parku" nie zauważyłem żeby administracja forum w ten sposób ingerowała.
A teraz widzę, że wystarczyło w bieżacym temacie podanie linka do "konkurencyjnego" forum i te posty zniknęły!
Nie jestem zwolennikiem zakładania nowych forów i nie będę w tej chwili się nad tym rozwodził.
Usuwane jest wszystko co niewygodne i niezgodne z regulaminem (niekoniecznie spelniajace oba te warunki naraz niestety – osobiscie zdecydowanie nie popieram takiego zachowania Adminow). Sprawa z Cosmoteam nie ma ze mna nic wspolnego, ja nic nigdy o nich nie usunelam! Juz sie wypowiedzialam kiedys na temat istnienia innego forum (ze odrobina konkurencji nie zaszkodzi, choc i tak uwazam,ze za duzo nowe forum nie wniesie i nie zmieni) ale posta razem z calym tematem wcielo.
Gdzie sa starzy uczestnicy forum? Wydaje mi sie, ze znudzeni, zblazowani i zajeci .. Pewne rzeczy sie nudza, tym bardziej jak niewiele nowego forum wnosilo, a i dyskutowac nie ma za bardzo o czym. I ani Marta Klecz ani V-tec z tego co mniemam Anglii nie opuscili 😉 A MK juz od dluzszego czasu poza Leeds daleko …. moze tez juz zbyt zajety by ogarnac to forum tak jak trzeba ??? Marcin wciagnelo cie 🙂