Strona główna › Działy › Finanse › Problem z Barclays
Pewnej deszczowej soboty ide wyplacic pieniazki z bankomatu a tu co odmowa wydania. Hmmm ? Czemu? . Balans na koncie ten sam wszystko sie zgadza, no ale nie mam mozliwosci wziecia pieniedzy. Ciekawe jest, jednak że w sklepie moge placic karta i nie ma z tym problemu.
Biore wiec za telefon dzownie do servisu i podaje wszystkie dane po czym??? Niestety nie moga mi powiedziec o co chodzi i kaza mi isc do najblizszego banku nastepnego dnia ( czyli w niedziele) .
Wiecie moze ktory bank jest otwrty w niedziele bo ja niezabrdzo sie orientuje, a jestem tutaj od 3 lat, wiec zapytalam pania z servisu do ktorego banku moge sie udac w niedziele . Pani troche sie zaskoczyła, wiec kazala mi pójść w poniedzialek bo niestety nie mogla mi pomoc przez telefon.
Okazalo sie ze karta zostala zablokowana bo zakupilam cos wartosciowego okolo 450 funtow. Ale bankowi sie to niepodobalo wiec zablokowali mi karte i transakcje wlacznie z kontem on line nie informujac mnie o tym.
Podczas pobytu w banku i wyjasnieniu wszystkiego ( takie bzdury o bezpieczenstwie ) karta zostala odblokowana :):) Nawet sie ucieszylam bo wlacznie z tranzakcja.
Po powrocie do domu wchodze w konto on-line i okazuje sie ze transakcja za moj wartosciowy zakup nie zotsala zrealizowana. Wzielam za telefon i zadzwonilam do servisu ponownie. Na moje nieszczescie trafilam na bardzo nie mila pania ktora zadala mi pelno pytan wlacznie z tym gdzie byłam na Holiday ( Nie wiem co ma to do rzeczy bo moge jezdzic sobie gdzie che i nie koniecznie korzystac z mojego konta bo akurat ktos wplacal za bilety).
Po czym skonczylam rozmowe i ponownie wchodze w on-line konto a tu zablokowane. Ponownie dzwonie do servisu, ktory nie jest wstanie w zaden sposob pomoc klientowi jedyne co potrafi to zablokowac karte.
Wiec jutro musze ponownie odwiedzic najblizszy oddzial oczywiscie zrywajac sie z pracy po raz drugi.
To niestey prawdziwa historia mam nadzieje, ze mój bak juz nie bedzie decydowal o moich platnosciach bo chyba mam prawko kupic to co potrzebuje lub chce ( w barclays widac ze niestety nie moge dcydowac o wlasnych pieniadzach) Ciag dalszy nastapi 😆 🙂 🙂
mówią, że: "nadgorliwość gorsza od faszyzmu"…ale czasami się to przydaje a czasami szkodzi…
natomiast przyjmowanie reklamacji przez telefon i brak reakcji, to rzecz bardzo dobrze mi znana… o! jak bardzo dobrze…
niestety ale masz pecha co do banku 😆
w ostatnich 3 miesiacach jakas ekipa wyczyscila okolo 480 kont do zera, wiec nie dziw sie ze troche przegieli z nadgorliwoscia.
Polecam dobre ogladanie bankomatow zwlacza tego banku zaniom wlozysz tam karte
Ponowy powrot do banku. Okazalo sie ze nie wiadomo dlaczego zablokowali mi to konto i ze za kazdym razem kiedy dokonuje zakopw musze skontaktowac sie z telefonicznym servisem ( o ile znowu nie zablokuja mi konta prawie nie rozmawiajac ze mna), ale takze gdy wyjezdzam na holiday do innego kraju musze do nich dzwonic ( A co gdy ci zablokuja konto na holiday ?????.
Tranzakcje za moj zakup musze zrobic pownie , wiec no coz dalam noge i przenioslam sie do innego banku 🙂 .
Pozdrawiam joeserka
Polecam stara, dobra gotowke, ktora sprawdza sie w kazdych warunkach. Placac gotowka nikt nie wie ile masz, na co wydajesz i nikt nie blokuje ci dostepu. A jesli masz wiecej oszczednosci i nie chcesz tracic odsetek, to zamien je na zloto i kup sejf zamiast trzymac na lokacie. Zloto zrekompensuje ci odsetki z nawiazka.
Pisze to z wlasnego doswiadczenia 🙁 Stracilem na upadku Landsbanki Guernsey niedawno duzo pieniedzy ktore mielismy z zona na lokacie. Nie najmilsze doswiadczenie, uwierz…
Mam tez znajomego, ktoremu Nationwide zablokowal konto na prawie miesiac bo jego transakcje byly "podejrzane" i bank musial wyjasnic wszystko zanim odblokowal srodki. Kolega musial porzyczac kase, biegac do CAB i kosztowalo go to kupe stresu.
Teraz korzystam z bankow jeynie jak cos kupuje przez neta lub place rachunek i nie mam tam wiecej niz kilkaset funtow. Tobie takze radze to samo, pomysl sam:
Jaki jest sens trzymania pieniedzy w banku? Co zyskujesz przez to i jakie masz korzsci placac karta w porownaniu do gotowki?
Banki, media, rzad wmawiaja ci, ze ktos moze ci przeciez ukrasc gotowke i dlatego nie jest bezpiecznie trzymac jej w domu… Moze, ale szansa tego jest bardzo mala. Bank tez moze ci zabrac pieniadze np. bankrutujac lub blokujac srodki ze wzgledu na jakies podejrzenie, a oprocz banku okrasc ci moga fraudstersi (ci od oszustw internetowych i bankomatowch) oraz rzad, ktory do twojego konta ma dostep pod wieloma pretekstami.
Uwazaj i nie daj sie okrasc.
deos a ile kosztuje dobry sejf? tak pytam po tym jak stracilem na gieldzie 238tys funtów, ukradziono mi kilka Rembrandtow a zona ulotniła sie rollcem z biżuterią i nie wiem czy będzie mnie stać.
deos a ile kosztuje dobry sejf? tak pytam po tym jak stracilem na gieldzie 238tys funtów, ukradziono mi kilka Rembrandtow a zona ulotniła sie rollcem z biżuterią i nie wiem czy będzie mnie stać.
😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆
deos a ile kosztuje dobry sejf
nie wiem ile kosztuje dobry, ciezki sejf ,ale wiem ile kosztuje przesuniecie takiego sejfu jakies 10metrow(175+vat).ostatnio w firmie byli specjalisci od przesuwania takiego ustrojstwa 🙂
…a skumulowane zloto, przerobic na zlote uzebienie,moze zlote konczyny(!), gold finger…
😆 .Pelnia bezpieczenstwa bo zawsze jest z Toba 😆
Gold member…bym zapomnial o najwazniejszym! 😀
…a skumulowane zloto, przerobic na zlote uzebienie,moze zlote konczyny(!), gold finger…
no tak mozna zabrac troche zlota na tamten swiat. o ile ktos wczesniej nie ukradnie… 🙂
korzystajac z okazji przepraszam ze zrobilem z siebie troche bufona w poprzednim poscie. 😳
Okul wrote:…a skumulowane zloto, przerobic na zlote uzebienie,moze zlote konczyny(!), gold finger…
no tak mozna zabrac troche zlota na tamten swiat. o ile ktos wczesniej nie ukradnie… 🙂
korzystajac z okazji przepraszam ze zrobilem z siebie troche bufona w poprzednim poscie. :oops:[/quote]
ależ nie przepraszaj dawno wiedzielismy 😉
”wojti” wrote:Okul wrote:…a skumulowane zloto, przerobic na zlote uzebienie,moze zlote konczyny(!), gold finger…
korzystajac z okazji przepraszam ze zrobilem z siebie troche bufona w poprzednim poscie. :oops:[/quote]
ależ nie przepraszaj dawno wiedzielismy ;)[/quote]
wlasnie wojti nie masz co przepraszac za to jaki jestes.. 😛
nie wiem ile sejf kosztuje, ale jesli chcecie te swoje milionowe oszczednosci chowac i trzymac z dala od bankow, to zamiast sejfu (niebezpieczenstwo wlamania do sejfu) wkladajcie po kilkanascie setek do majtek i noscie przy sobie – pieniadze nie smierdza 8) 👿
dobrze wiedziec ze na tym forum mamy multimilionerow tracacych marne 40tys funtow:) jakie to uczucie… pewnie zadne to jak probowac odpalac samochod z zajechanym akumulatorem, wystarczy wymienic na nowy i znow bedzie chodzil od pierwszego przekrecenia kluczyka w stacyjce:) ps zapomnailem ze wiekszosc dobrych modeli limuzyn z rocznika 07 i 08 juz nie ma kluczykow tylko maly guzik:) 😈
Nie wiem dlaczego sie nabijacie, czyzby Polska zawisc? Pracowalismy ciezko z zona na nasze oszczednosci przez wiele lat, mamy poltora miesieczna coreczke i obecnie nie mamy pracy… Pieniadze te byly przeznaczone w razie potrzeby na operacje tescia, ktory jest chory. Nie mam zamiaru tu plakac na forum, ale gdybyscie stracili oszczednosci kilku lat pracy z powodu zlego prawa i ozukanczych bankow takze innym rekomendowalibyscie trzymacie kasy w domu.
Tak czy inaczej, zapewnie wiekszosci z was to nie dotyczy, bo nie macie pewnie zadnych oszczednosci a 200 funtow to dla was zawrotna suma….
A co do sejfow, to na ebay mozna zakupic za kilkadziesiat funtow i wmontowac w podloge i sciane, bardzo dobre sa male sejfy takiego typu jak w hotelach.