Strona główna Działy Mieszkanie POMOCY (prąd na tokeny)

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    wioslarz
    Członek

Zeby ktos cos zle o mnie nie myslal to dzwonilem do firmy,obiecali wyslac mi karte nowa i nic do dnia dzisiejszego czekam i zero odzewu,zero karty
    Pozdrawiam

chomik
    Participant

Jak ci niechca przyslac karty to zmien dostawce. Zadzwon do innego, wysla ci za dwa dni welcome packa i karte i skoncza sie twoje problemy,

pozdrawiam

kunegunda
    Participant

musisz zadzononic do dostawcy pradu poprosic o nowa oraz kogos zebyby od nich przyjechal i doladowal ci stan konta. zapewne zrobia to za darmo (jakies £5)

wioslarz
    Członek

Potrzebuje jednorazowego dobicia za f5,za jakies 2 dni zmieniam mieszkanie i juz bedzie po problemie,ale zostalo mi ok 70p na koncie i juz wiem ze nie wytrzyma to do jutra.Mam 2 gady w domu ktore potrzebuja stalego grzania, a bez pradu to juz koniec,a jak sami wiecie jest nie najcieplej od paru dni.
    Jesli ktos nabija prad na karte to prosze dajcie znac,koncze prace ok 18 ,mam samochod wiec nie ma problemu
    Z gory dziekuje

sloniu
    Członek

nie doladujesz w niedziele niestety ,poczta zamknieta,musisz przezyc do jutra

kunegunda
    Participant

a jak chcesz to zrobic inaczej bez karty ???? pytam bo jestem ciekawy

kunegunda
    Participant

jak ci mowilem zadzon do dostawcy pradu moze istnieje inna mozliwosc niz ci podlem bo jesli masz nowy licnik moze bedziesz mogl zatopowac przez internet

bolek
    Participant

no niechże mu ktoś poda nr z karty (ja mam niestety klucz z chipem) – to złoty interes, za ile by nie doładował to ta kwota idzie na wasze konto "in plus" tzn w rozliczeniu otrzymacie jej zwrot w całości…

słoniu nie pisz że sie w niedziele nie da, bo w większości sklepów off-license można to zrobić, a te są czynne w niedziele

a potem już tylko twoja inicjatywa wioślarz przekonać panią za ladą, że karty zapomiałeś/kolega zabrał ale masz tu gdzieś zapisany numer…., jak sie nie uda w jednym to próbuj w drugim punkcie
    Nie powinno być problemów, bo ręczne wklepanie numeru z karty to normalna procedura gdy czytnik jej nie czyta

wioslarz
    Członek

BOlek masz racje.Wystarczy numer i wszycho bedzie ok bo prubowalem przekonac typa na stacji benzynowej i powiedzial ze nr konta bedzie to sie zaladuje,

Sloniu jak masz karte to rzuc mi nr na priv i bedzie po sprawie a potem na jakies piwo sie ugadamy.

Wlasnie dzwonila moja kobieta i zostalo nam juz 35p a to znaczy ze wieczorek przy swiecah-chyba ze sloniu sie zlituje

Pozdrawiam i z gory dzieki.
    Oby nie przydazylo sie to nikimu innemu bo nie jest wesolo

teraz siedze w pracy i mam net,o 5 30 koncze i juz pewnie nie bede mial nawet gdzie sprawdzic czy ktos rzucil nr wiec jak cos to BLAGAM BLAGAM BLAGAM BLAGAM

sloniu
    Członek

alez ,dzieki za cenne uwagi ,karta z chipem tez ma numer chyba co? ale podaje moj 6335122311042102135 oki good luck 😀

wioslarz
    Członek

dzieki stary najbardziej jak sie da
    Napisze jak poszlo
    pozdrawiam

wioslarz
    Członek

Sloniu Bolek ma klucz z chipem -to nowe liczniki gdzie do doladowania podajesz tylko ten klucz a reszta juz idzie tylko do wiadomosci licznika,co powoduje ze nie trzeba brac tokenow(biletow)
    i na tym caly ten bajer polega.
    dzieki

sloniu
    Członek

ja nie wymienilem ,bo na nowych zdzieraja lobuzy 😀 spoko luz

bolek
    Participant

dokładnie tak to wyglada, jak klucz z chipem w środku, nie ma numerka i bez niego nic ni da się zrobić, za to przez ten klucz dostawca może zmieniać ustawienia licznika

ps u mnie sami przyszli i zmienili 😥 😀

swoją drogą to tez miałem identyczny problem parę lat temu, napiszę więc jeszcze podpowiedz – może komuś sie przyda:

A było tak: agencja nie wyrobiła z mieszkaniem (miesiąc nie wystarczył im na przygotowanie) i dała nam zastępczą ruderę w której liczniki były wycyckane z prawie całego emergency credit. Ponieważ rudera była tylko na pare dni – nie było sensu dzwonić do dostawcy i prosić oo kartę.

Dalej problem rozwijał sie tak jak u wioślarza: brak karty, brak numeru, laska w sklepie powiedziała, że załaduje jak jej podam numer.

Rozmowę słyszała stojąca za mną w kolejce Angielka i po wyjściu ze sklepu chętnie podała mi swój numerek – wtedy nie rozumiałem dla czego tak chętnie, teraz wiem.

Przyszedł mi do głowy jeszcze jeden pomysł na przyszłość:
    dookoła sklepu(lub w smietniku obok 🙂 ) powinno się walać duzo paragonów z doładowań, a o ile pamiętam na każdym z nich jest numer konta… 😀 😀 😀

sloniu
    Członek

do mnie tez przyszli i chcieli zmienic ale nie dalm bo byl zardzewialy hahhaa

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.