Strona główna › Działy › Zdrowie › Zapalenie pęcherza moczowego
Witam zna ktoś jakieś lekarstwo angielskie na Zapalenie pęcherza moczowego które można kupić bez recepty?
ty idz lepiej do lokalnego GP i sie przebadaj bo nigdy tego nie mozesz byc pewien a tego typu leki raczej sa na recepte.
To nie dla mnie tylko dla mojej dziewczyny. Na razie nie chce iść do lekarza na to pomagają leki tylko nie znamy angielskich odpowiedników.
zeby leczyc zapalenie pecherza nieodzowne sa antybiotyki ktorych nie doztanie bez recepty. Jedynie co moze jej pomoc i jest bez recepty to wyciagi z zurawiny w tabletkach. Zurawinna to Cranberry (tablets, capsules). Stosuje sie raczej przy problemach z nerkami ale ma wplyw rowniez na usowanie drobnoustrojow z pecherza. Moze pomoze ale jak stan zaawansowany to twoja dziewczyna musi sie pojawic u lekarza.
pozdrawiam
Wybierz sie do dowolnej apteki, znajda w ksiazce equivalent leku.Poszukaj tez w google.
Byłam pół roku w Irlandii i miałam podobny problem z pęcherzem. W irlandzkiej aptece sprzedano mi lek o nazwie CISTO PURIN i to mi pomogło. Skoro były w irlandii to może i tu też one są. Są to sarzetki rozpuszczalne w szklance wody. Przez 4 dni się pije to lekarstwo ale pomaga już po dwuch dawkach. Jednak żeby było wyleczone na 100% trzeba wziąść całą kuracię.
Dodam że lek jest bez recepty.
bedzie potrzebowala leku na CYSTITIS, najczesciej w postaci saszetek do 48h kuracji w kazdej aptece…przedtem niech porozmawia z farmaceuta. sa bez recepty
zeby leczyc zapalenie pecherza nieodzowne sa antybiotyki ktorych nie doztanie bez recepty.
Zapalenia samego pęcherza moczowego zazywczaj leczy się lekami bakteriobójczymi i chemioterapeutykami. Antybiotyk podaje się w zakażeniach układu moczowego wraz z moczowodami, zazwyczaj po badaniu moczu na posiew.
W Polsce najczęściej podawanymi lekami są Furagin, Urolin czy Palin.
W Anglii stosuje się: Canesten Oasis, Cymalon, Cystopurin. Możecie również poprosić o Cystitis Relief, który ma w składzie to samo, co powyższe, bez recepty, kosztuje ok 3 funtów. Jeśli chodzi o antybiotyk to podawane są wszystkie odpowiedniki Keflexu (Cefalexyna).
Poza tym nasiadówki, worąca woda z ziołami: rumianek, szałwia. Ciepłe kąpiele, leki rozkurczowe typu NoSpa. Jak najbardziej żurawina. Dużo pić, więc soki żurawinowe są tutaj rewelacyjne.
No i oczywiście czy jesteście pewni, że to zapalenie pęcherza tylko i wyłącznie? Bez zajętych przydatków? U kobiet współżyjących z partnerem niestety zapalenia pęcherza są częste, drogą wstępującą 😉 Życie 😈
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi bardzo pomogliście. Szacunek
Na pecherz pomaga najszybciej i najlepiej furagina, ktorej nawet w Polsce bez recepty dostac nie mozna. Wspomagajaco mozna brac urosept. Mam chyba ze dwie, czy trzy tabletki furaginy, moge oddac jako ze na razie nie potrzebuje, a wiem jak meczace bywa zapalenie pecherza. Jak cos to pw prosze.
[quote:8dc92ef317]Zapalenia samego pęcherza moczowego zazywczaj leczy się lekami bakteriobójczymi i chemioterapeutykami. Antybiotyk podaje się w zakażeniach układu moczowego wraz z moczowodami, zazwyczaj po badaniu moczu na posiew.
[/quote]
Dora antybiotyk to jest wlasnie lek w zaleznosci od dawki bakteriostatyczny, w wiekszych bakteriobojczy. Chemioterapeutyki sa rowniez czesto zaliczane do grupy antybiotykow choc pod wzgledem budowy chemicznej i wytwarzania troche sie od nich roznia acz zasade dzialania maja podobna. Oj chyba byla dwuja z farmakologii… 😮
[quote:4b0445642f]
Oj chyba byla dwuja z farmakologii… :o[/quote]
a tu z ortografii… 😀
[quote:31b84c40cc]
Oj chyba byla dwuja z farmakologii… 😮
a tu z ortografii… :D[/quote]
Nie czepiaj sie chomika bo moze ci kiedys jeszcze bedzie list tlumaczyc. 😀
Dora antybiotyk to jest wlasnie lek w zaleznosci od dawki bakteriostatyczny, w wiekszych bakteriobojczy. Chemioterapeutyki sa rowniez czesto zaliczane do grupy antybiotykow choc pod wzgledem budowy chemicznej i wytwarzania troche sie od nich roznia acz zasade dzialania maja podobna. Oj chyba byla dwuja z farmakologii… 😮
Nie, z farmakologii miałam ocenę dobrą, a było to jakieś 15 czy 17 lat temu. Jeszcze w medyku. I o ile wiem, do tej pory podział leków się nie zmienił. I jeśli nie masz o czymś pojęcia, to nie brnij w to.
"Leki bakteriobójcze w odróżnieniu od leków bakteriostatycznych to środki zabijające żywe komórki drobnoustrojów. Leki o działaniu bakteriobójczym niszczą strukturę komórek bakterii, powodując ich śmierć. Większość antybiotyków i chemioterapeutyków wykazuje działanie bakteriobójcze w wyższych stężeniach, a bakteriostatyczne w niższych stężeniach. Z tego względu również leki bakteriostatyczne określa się często jako bakteriobójcze."
Chemioterapeutyki są oddzielną grupą leków przeciwinfekcyjnych. Natomiast antybiotyki chemioterapeutyczne, to zupełnie coś innego 8)