Strona główna Działy Zdrowie Zapalenie pęcherza moczowego

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    cichy_hy
    Participant

Witam zna ktoś jakieś lekarstwo angielskie na Zapalenie pęcherza moczowego które można kupić bez recepty?

chomik
    Participant

ty idz lepiej do lokalnego GP i sie przebadaj bo nigdy tego nie mozesz byc pewien a tego typu leki raczej sa na recepte.

cichy_hy
    Participant

To nie dla mnie tylko dla mojej dziewczyny. Na razie nie chce iść do lekarza na to pomagają leki tylko nie znamy angielskich odpowiedników.

chomik
    Participant

zeby leczyc zapalenie pecherza nieodzowne sa antybiotyki ktorych nie doztanie bez recepty. Jedynie co moze jej pomoc i jest bez recepty to wyciagi z zurawiny w tabletkach. Zurawinna to Cranberry (tablets, capsules). Stosuje sie raczej przy problemach z nerkami ale ma wplyw rowniez na usowanie drobnoustrojow z pecherza. Moze pomoze ale jak stan zaawansowany to twoja dziewczyna musi sie pojawic u lekarza.
    pozdrawiam

Gundis
    Participant

Wybierz sie do dowolnej apteki, znajda w ksiazce equivalent leku.Poszukaj tez w google.

ag@
    Participant

Byłam pół roku w Irlandii i miałam podobny problem z pęcherzem. W irlandzkiej aptece sprzedano mi lek o nazwie CISTO PURIN i to mi pomogło. Skoro były w irlandii to może i tu też one są. Są to sarzetki rozpuszczalne w szklance wody. Przez 4 dni się pije to lekarstwo ale pomaga już po dwuch dawkach. Jednak żeby było wyleczone na 100% trzeba wziąść całą kuracię.

ag@
    Participant

Dodam że lek jest bez recepty.

Agnieszka_77
    Participant

bedzie potrzebowala leku na CYSTITIS, najczesciej w postaci saszetek do 48h kuracji w kazdej aptece…przedtem niech porozmawia z farmaceuta. sa bez recepty

Anonim
    Gość

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    chomik wrote:

zeby leczyc zapalenie pecherza nieodzowne sa antybiotyki ktorych nie doztanie bez recepty.

Zapalenia samego pęcherza moczowego zazywczaj leczy się lekami bakteriobójczymi i chemioterapeutykami. Antybiotyk podaje się w zakażeniach układu moczowego wraz z moczowodami, zazwyczaj po badaniu moczu na posiew.

W Polsce najczęściej podawanymi lekami są Furagin, Urolin czy Palin.

W Anglii stosuje się: Canesten Oasis, Cymalon, Cystopurin. Możecie również poprosić o Cystitis Relief, który ma w składzie to samo, co powyższe, bez recepty, kosztuje ok 3 funtów. Jeśli chodzi o antybiotyk to podawane są wszystkie odpowiedniki Keflexu (Cefalexyna).

Poza tym nasiadówki, worąca woda z ziołami: rumianek, szałwia. Ciepłe kąpiele, leki rozkurczowe typu NoSpa. Jak najbardziej żurawina. Dużo pić, więc soki żurawinowe są tutaj rewelacyjne.

No i oczywiście czy jesteście pewni, że to zapalenie pęcherza tylko i wyłącznie? Bez zajętych przydatków? U kobiet współżyjących z partnerem niestety zapalenia pęcherza są częste, drogą wstępującą 😉 Życie 😈

cichy_hy
    Participant

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi bardzo pomogliście. Szacunek

Indra
    Participant

Na pecherz pomaga najszybciej i najlepiej furagina, ktorej nawet w Polsce bez recepty dostac nie mozna. Wspomagajaco mozna brac urosept. Mam chyba ze dwie, czy trzy tabletki furaginy, moge oddac jako ze na razie nie potrzebuje, a wiem jak meczace bywa zapalenie pecherza. Jak cos to pw prosze.

chomik
    Participant

[quote:8dc92ef317]Zapalenia samego pęcherza moczowego zazywczaj leczy się lekami bakteriobójczymi i chemioterapeutykami. Antybiotyk podaje się w zakażeniach układu moczowego wraz z moczowodami, zazwyczaj po badaniu moczu na posiew.
    [/quote]

Dora antybiotyk to jest wlasnie lek w zaleznosci od dawki bakteriostatyczny, w wiekszych bakteriobojczy. Chemioterapeutyki sa rowniez czesto zaliczane do grupy antybiotykow choc pod wzgledem budowy chemicznej i wytwarzania troche sie od nich roznia acz zasade dzialania maja podobna. Oj chyba byla dwuja z farmakologii… 😮

Agnieszka_77
    Participant

[quote:4b0445642f]
    Oj chyba byla dwuja z farmakologii… :o[/quote]

a tu z ortografii… 😀

filipek
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Agnieszka_77 wrote:

[quote:31b84c40cc]
    Oj chyba byla dwuja z farmakologii… 😮

a tu z ortografii… :D[/quote]

Nie czepiaj sie chomika bo moze ci kiedys jeszcze bedzie list tlumaczyc. 😀

Anonim
    Gość

chomik wrote:

Dora antybiotyk to jest wlasnie lek w zaleznosci od dawki bakteriostatyczny, w wiekszych bakteriobojczy. Chemioterapeutyki sa rowniez czesto zaliczane do grupy antybiotykow choc pod wzgledem budowy chemicznej i wytwarzania troche sie od nich roznia acz zasade dzialania maja podobna. Oj chyba byla dwuja z farmakologii… 😮

Nie, z farmakologii miałam ocenę dobrą, a było to jakieś 15 czy 17 lat temu. Jeszcze w medyku. I o ile wiem, do tej pory podział leków się nie zmienił. I jeśli nie masz o czymś pojęcia, to nie brnij w to.

"Leki bakteriobójcze w odróżnieniu od leków bakteriostatycznych to środki zabijające żywe komórki drobnoustrojów. Leki o działaniu bakteriobójczym niszczą strukturę komórek bakterii, powodując ich śmierć. Większość antybiotyków i chemioterapeutyków wykazuje działanie bakteriobójcze w wyższych stężeniach, a bakteriostatyczne w niższych stężeniach. Z tego względu również leki bakteriostatyczne określa się często jako bakteriobójcze."

Chemioterapeutyki są oddzielną grupą leków przeciwinfekcyjnych. Natomiast antybiotyki chemioterapeutyczne, to zupełnie coś innego 8)

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.