Strona główna › Działy › Mieszkanie › Yeadon lub Horsforth i internet w Leeds
Witam.
No ja mieszkam na Beeston i prawdę mówiąc wcale nie narzekam. Bardzo fajny domek, obok co prawda sąsiadka drze czasem jape:P No ale to Polka więc to normalne (eh… ta polska mentalność). Po drugiej stronie Angol. Bardzo sympatycznie, cicho i pełno zieleni. Oczywiście są 2 strony Beeston:D
Ta dobra i ta zła które się uzupełniają jak ying yang:D
A ja mieszkam na tej spokojnej gdzie większość mieszkańców to Anglicy, czasem Polacy. Więc nie warto wierzyć stereotypom czasem. Ktoś mieszkał w niebezpiecznej części jakiejś dzielnicy i odrazu będzie pisał że jest źle.
Każdy przypadek trzeba rozpatrywać indywidualnie…
Ok. Racja!
A jak tam z internetem w leeds?
Jest tam jakis dobry bezprzewodowy lub przewodowy?
ja mam z virgin media – bez telefonu -> kablowka. po zalozeniu to juz twoja prywatna sprawa co z tym robisz. ja np. podlaczylem to do rutera wifi i mam neta w calym mieszkaniu…z kablami za duzo roboty i pozniej moze byc problem z depozytem jak za duzo gwozdzi nawbijasz gdzies na schodach, scianach itp…no chyba ze kabel poscisz luzem 😉
Ok. Racja!
A jak tam z internetem w leeds?
Jest tam jakis dobry bezprzewodowy lub przewodowy?
Bez telefonu stacjonarnego to tylko Virgin. Ja mam go od pol roku i nie narzekam. Wtedy dawali tylko modem i router Wi-Fi musialem sobie sam kupic. Teraz daja chyba tez router.
…
no to ja tez polecam virgina 🙂
nic do zarzucenia
Bylem na stronie Virgin i troche poczytalem.
Ta M-ka by mi stykla.
Pisza ze bez limitu na ilosc pobieranych danych a to mnie BARDZO CIESZY bo czasem potrafilem pobrac ok 40 Gb przez miesiac!
Na jakiej zasadzie to dziala?
Podlacza sie jakis maly modemik do USB + ich sterowniki i to wszystko?
I wtedy moge z tego kozystac wszedzie gdzie tylko bede? (bo pisza ze nie potrzeba lini telefonicznej) Czyli przy przeprowadzce nie bylo by zadnego problemu? Dobrze wnioskuje?
A tak to jak wam smiga ten internecik bezprzewodowy z Virgin ?
Jak macie pakiet np. do 2Mb to on jest w takich granicach czy przewaznie jakies 1,5Mb a tylko czasem w porywach ok 2Mb?
IP jest stale czy zmienne?
Ja mam broadband L i przy sprawdzaniu przez http://www.speedtest.net wychodzi srednio 3/4 max szybkosci.
Jak pobierasz tak duzo danych to sprawdz ich terms and condition, bo jesli w godzinach wieczornych sciagniesz za duzo to do konca dnia masz ograniczenie predkosci. Ale zawsze mozna sciagac w nocy.
Modem nie jest przez usb tylko przez ethernet. Albo podlaczasz router Wi-Fi i jestes wolny :).
No i musisz sprawdzic, czy tam, gdzie sie chcesz przeprowadzic siega ich kabel.
[quote:d0d9daa89b]Na jakiej zasadzie to dziala?
Podlacza sie jakis maly modemik do USB + ich sterowniki i to wszystko?
I wtedy moge z tego kozystac wszedzie gdzie tylko bede? (bo pisza ze nie potrzeba lini telefonicznej) Czyli przy przeprowadzce nie bylo by zadnego problemu? Dobrze wnioskuje?
A tak to jak wam smiga ten internecik bezprzewodowy z Virgin ?
[/quote]
No nie wiem, czy sie dobrze zrozumielismy 😕 To nie jest internet bezprzewodowy w sensie takim, jaki oferuja sieci telefonow komorkowych. Kabel (podobnie jak w telewizji kablowej) masz doprowadzony do domu, przylaczasz modem i ewentualnie router wi-fi i wtedy masz internet bezprzewodowy w swoim domu i ogrodku 🙂
Czyli jednak caly czas na uwiezi (kablu). 🙁 (myslalem ze cos tak jak komorki). Bede musial nad tym pomyslec choc czasu malo.
A jakie sa ceny biletow miejskich? (jednorazowe, tygodniowe, miesieczne).
Zakup u kierowcy w autobusie czy sa jakies kioski?
Sorry za moze glupie pytania ale teraz mieszkam w malej miejscowosci gdzie praktycznie wszedzie mozna dojsc na pieszo.
Jak narazie nikogo nie widac z Yeadon lub Horsforth?
Bede pracowal niedaleko lotniska dlatego chcialbym jak najblizej tam mieszkac. Moze ewentualnie rowerkiem do pracy.
Pozdro
Ja mieszkam na West Parku a to jest rzut beretem od Horsforthu. Cisza,spokoj,pełno zieleni… Polecam 😀
spokoj,pełno zieleni…
takie sa najlepsze 🙂
Witam
Co myslicie o zamieszkaniu w Yeadon lub Horsforth?
Z tego co wyczytalem na forum to najniebezpieczniej jest w Bestonie.
😯
Chyba nie czytałeś zbyt wiele, albo wirus zeżarł ci co najmniej kilkanaście stron, bo wszyscy wiedzą, ze Harehills jest nie do pobicia w tym rankingu! 😆 😆 😆
Czytalem czytalem o Harehills.
hehe Harehills. ostatnio natknalem sie na interes rodakow na harehills – jakas agencja nieruchomosci czy cos – nazywaja sie Polonez costam? slyszal ktos cos o tym???