Strona główna › Działy › Hyde Park › lotnisko
Co do zachowania w samolotach to ang nie sa lepsi..ostatnio aresztowali 2 pijane angielki, ktore wszczely awanture i probowaly otworzyc drzwi wyjsciowe samolotu, nawet publiczne napomnienie pilota nie pomoglo, musieli awaryjnie ladowac z ich powodu!!
oj cheecky 8) bo napewno chcialy sobie walnąc dymka,a ze w samolocie nie wiadomo dlaczego nie wolno 😉 to chcialy na swiezym powietrzu – z kad mogly wiedziec ze na 10000metrow nie wolno im wysiadac,poczuly sie ograniczane i sie dziewczyny zdenerwowaly 😉 😆 😆
Co do zachowania w samolotach to ang nie sa lepsi..ostatnio aresztowali 2 pijane angielki, ktore wszczely awanture i probowaly otworzyc drzwi wyjsciowe samolotu, nawet publiczne napomnienie pilota nie pomoglo, musieli awaryjnie ladowac z ich powodu!!
Za chwilę ktoś Cię opieprzy, ze znowu generalizujesz. Nie wszyscy Angole tacy są….
😆
Ale właśnie dzisiaj jest fajny artykuł na Onecie o angielskich turystach.
Stara prawda: oni są uważani za NAJGORSZYCH, zachowują się najgłośniej, jakby cały świat do nich należał.
Zresztą sam kiedyś lecąc do Krakowa z nimi widziałem co potrafią.
Ale nie ma co biadolić, przynajmniej się nie pchają. 😆 🙂
tez mi zawsze wstyd za to buractwo 🙄
a co do lotniska w bradford i lini jet2 to zgodze sie z dorka. bez spoznien, bez stresu ze lot bedzie odwolany:) lotnisko tez dobrze zorganizowane… podoba mi sie ze jest tylko jedna kolejka do wszystkich check-inow. jakos to chyba sprawniej wtedy dziala.
😯 to wy chyba z jakiegoś innego lotniska w Leeds latacie 😛 bo ja pracowałam tam przez ponad dwa lata więc napatrzyłam się na spóźnienia
jet2 jakieś 3-4 razy dziennie… a Kraków to jakieś 2-3 razy w miesiącu nawet do 12 h….. to jest jedna z najgorszych linii na LBA
Za chwilę ktoś Cię opieprzy, ze znowu generalizujesz. Nie wszyscy Angole tacy są….
nie sadze fata ,aby ktos rozsądny mial tu wskoczyc na cheecky – duzo na tym forum roznym osobom pomogla, zna angielski lepiej niz wiele ”wybitnych osobistosci" na tym forum z racji jej zawodu i zazwyczaj pisze objetkywną prawde tak o nas polakach jak i anglikach do ktorych ze srednia miłoscią podchodzimy 🙂 osobiscie staram sie nie wrzuciac wszyskich nigdy do jednego koszyka mowiąc :ci są dobrzy a ci zli. Wiemy odbrze jak zachowują sie nasi drodzy rodacy 😉 w roznych miejscach – nie tylko na lotniskach, ale jeszcze gorzej jest z anglikami – i tu sie z Toba zgodze,ktorzy przylatują glownie do krakowa i tam pokazuja swoje prawdziwe różki . Nie wiem jak to wygląda w tym roku ,ale z tego co wiem jeszcze w tamtym izby wytrzezwien byly pelne w weekendy nawalonych anglikow. A na deser dodam ,iz moj wujek ,ktory mieszka w srodmiesciu Krakowa,mowil ze w niektorych pubach ,gdzie wlascicielami sa anglicy wywieszone sa przy barze informacje typu :rodakom anglikom alkoholu nie sprzedajemy 😆 takze musi sie tam nie zle dziac 😆
Teraz zmieniło się o tyle, że na placach z fontannami pojawiły się napisy:
"ZAKAZ SIKANIA DO WODY I KĄPIELI NAGO" 😆 😆 😆
balonik -dobrze,ze nie pracowalas na krakowskim lotnisku tam dopiero balagan a ta najgorsza linia to moze i jest ale oprocz klm to jedyne polaczenie z krajem nie liczac manchester i doncaster
Ten Krakow nie jest taki tragiczny 🙂 Zawsze latam do i z i nie mialam nigdy nieprzyjemnych sytuacji. Moze nie jest najwieksze, ale przynajmniej nie ma biegajacych miedzy jedna kolejka do wszystkich check-in stewardes dracych sie 'kto do Malagi’, ’ kto do Paryza’, wyciagajacych ludzi z kolejek zeby szybciutko mogli oddac bagaz, odebrac karte pokladowa i zdazyc na samolot. Mi w Leeds/Bradford nie wydrukowali z ktorej bramki lece i musialam biegac, pytac i szukac, bo zainstalowanie monitora z informacja o wszystkich lotach jest chyba zbyt wielkim wymaganiem i kazda bramka ma swoj. A jak ktos nie ma nr bramki… 😉
niestety kiedys mialem przyjemnosc czekac 12 godzin na polaczenie z Leeds,wiec ciekawie nie bylo ,moze teraz sie cos zmienilo?
Ten Krakow nie jest taki tragiczny 🙂 Zawsze latam do i z i nie mialam nigdy nieprzyjemnych sytuacji. Moze nie jest najwieksze, ale przynajmniej nie ma biegajacych miedzy jedna kolejka do wszystkich check-in stewardes dracych sie 'kto do Malagi’, ’ kto do Paryza’, wyciagajacych ludzi z kolejek zeby szybciutko mogli oddac bagaz, odebrac karte pokladowa i zdazyc na samolot. Mi w Leeds/Bradford nie wydrukowali z ktorej bramki lece i musialam biegac, pytac i szukac, bo zainstalowanie monitora z informacja o wszystkich lotach jest chyba zbyt wielkim wymaganiem i kazda bramka ma swoj. A jak ktos nie ma nr bramki… 😉
No przecież tam są wszędzie monitory i numery bramek podawane są, jeśli dobrze pamiętam, na 30 minut przed ostatnią odprawą. Wyświetlają się na monitorze. Też na to zwróciłam uwagę, cykora miałam, bo leciałam pierwszy raz tą linią i do tego sama 😉
balonik -dobrze,ze nie pracowalas na krakowskim lotnisku tam dopiero balagan a ta najgorsza linia to moze i jest ale oprocz klm to jedyne polaczenie z krajem nie liczac manchester i doncaster
Kiedyś w Krakowie czekałam półtorej godziny do okienka do odprawy. Makabra jakaś. Tyle ludzi. I nie wiadomo było, która kolejka idzie do którego okienka. Potem jeszcze służby celne złapały złodzieja. Koleś okradał ludzi z fantów, które trzymali w kieszeniach… Jezu, gdyby nie kolega, który jest celnikiem i siedział na bramce, to nie wiem, ile czasu jeszcze by mi zeszło sterczenie tam 😈
dzięki za odp..
A jak poruszać się po Leeds? Jak trafić na konkretną ulicę jeśli się nie ma pojęcia gdzie ona jest?
dzięki za odp..
A jak poruszać się po Leeds? Jak trafić na konkretną ulicę jeśli się nie ma pojęcia gdzie ona jest?
Ja sobie kupilam mape Leeds plus 'koniec jezyka za przewodnika’ 😀
Dziala 😀
hehe 😉 dzięki
Jak daleko jest to lotnisko shefields czy jakoś tam?
najpierw zdecyduj sie na jakie lotnisko chcesz jechac potem ,podaj jego prawidlowa nazwe potem zapytaj sie jak sie na nie mozesz dostac nie mozesz oczekiwac odpowiedzi kiedy sama nie znasz prawidlowej nazwy wybacz….
sorry, chodzi mi o Doncaster-sheffield, zależy mi na połączeniu z Wrocławia, bo mam najbliżej… jak daleko od Leeds jest Doncaster-sheffield?