Strona główna Działy Hyde Park lotnisko

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Gina
    Participant

nie wiem gdzie dokładnie umieścić ten post, ale mam pytanie, czy w Leeds jest lotnisko?? Jeśli tak to czy wiecie z jakich miast z Polski można się tam dostać i jak duże jest Leeds w porównaniu do jakiegoś miasta w Polsce
    z gry dziękuję za odpowiedź

ToRuNiAk
    Członek

A probowalas wpisac to zapytanie w google ❓ ❗

Anonim
    Gość

Jest lotnisko w Leeds-Bradford. Z Polski bezpośrednio z Krakowa lata Jet2. Bardzo fajna i kompetentna linia.

adamo82
    Participant

Tyle, że Z KRAKOWA:), innym wyjściem chyba najlepszym jest Doncaster-sheffield lotnisko stamtąd latają do i z Poznania, Gdańska, Warszawy, Wrocławia…, miasto wielkosci Łódź albo Kraków 🙂

Anonim
    Gość

Gina pytała, czy jest lotnisko w Leeds, nie Doncaster.

Mnie tam nie przeszkadza, że z Krakowa. Mam 80 km do Krakowa, 40 do Katowic. A wolę Jet2, bo nie ma przepychanek jak w Wizz.

Kiedyś w Doncaster czekam sobie na odprawie przy bramce. Mam wykupione Pierwszeństwo wsiadania na pokład. Stewardessa mówi, że kobiety z dziećmi pierwsze, a ja się ustawiam, no co zapłaciłam. A baba za mną co stoi mnie wypycha "Dzieci pierwsze, tak?". Na stewardessa: ale ta pani ma pierwszeństwo wsiadania, tak? 😆 [/size:79f91e5a5d]

julka
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    dora750 wrote:

Kiedyś w Doncaster czekam sobie na odprawie przy bramce. Mam wykupione Pierwszeństwo wsiadania na pokład. Stewardessa mówi, że kobiety z dziećmi pierwsze, a ja się ustawiam, no co zapłaciłam. A baba za mną co stoi mnie wypycha "Dzieci pierwsze, tak?". Na stewardessa: ale ta pani ma pierwszeństwo wsiadania, tak? 😆

Mnie tez zawsze doprowadza polski sposob pchania sie. Wszyscy sie rzucaja do przejscia, jaby miejsca byly limitowane i ci co nie zdarza musieli w samolocie stac. Przerazajace. I najgorsze jest wlasnie to, ze nawet z pierwszenstwem przelotu ciezko sie "dopchac" do bramki, bo wszyscy chca Cie zabic po drodze…

adamo82
    Participant

[quote:be369a2977]Mnie tam nie przeszkadza, że z Krakowa. Mam 80 km do Krakowa, 40 do Katowic. A wolę Jet2, bo nie ma przepychanek jak w Wizz. [/quote]

Nom, 40 km TO NIE JEST ROŻNICA, alę spod Warszawy, Poznania, Wrocławia itd. specjalnie jechać do Krakowa??:), Doncaster to niemal polskie lotnisko, co tam nie byłem dookoła polska mowa:), do Leeds również mnóstwo ludzi jedzie, łatwy i stosunkowo szybki dojazd, godzina dwie i na stacji w Leeds, fakt moze jest troszkę 'folkloru polskiego’, ja się tym tylko uśmiecham, szczególnie jak widzę przerażonych anglików ’ wśród dziczy lecacej na wschód’ :).
    [Ja dla folkloru latam za każdym razem z innego loniska w Polsce narazie leciałem do/z Gdansk,Warszawa,Katowice-Doncaster:)][/quote]

fatamorgana
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

julka wrote:

dora750 wrote:

Kiedyś w Doncaster czekam sobie na odprawie przy bramce. Mam wykupione Pierwszeństwo wsiadania na pokład. Stewardessa mówi, że kobiety z dziećmi pierwsze, a ja się ustawiam, no co zapłaciłam. A baba za mną co stoi mnie wypycha "Dzieci pierwsze, tak?". Na stewardessa: ale ta pani ma pierwszeństwo wsiadania, tak? 😆

Mnie tez zawsze doprowadza polski sposob pchania sie. Wszyscy sie rzucaja do przejscia, jaby miejsca byly limitowane i ci co nie zdarza musieli w samolocie stac. Przerazajace. I najgorsze jest wlasnie to, ze nawet z pierwszenstwem przelotu ciezko sie "dopchac" do bramki, bo wszyscy chca Cie zabic po drodze…[/quote]

Chyba ze dwa lata temu nabijaliśmy się z V-tecem z tego.
    I wyszło na to, że oni się chyba boją, ze ten samolot im odleci jak sie nie pośpieszą… 😆 😆 😆
    Januszyzm totalny, a jaki wstyd! 😈

efkolaia
    Participant

no ja lecialam z barcelony do bradford wszyscy stali pieknie w kolejce ;/ az przyjemnie sie wsiadalo .bylismy jedynymi polakami na pokladzie. no coz moze geny rzucania kielbasy na polki za komunizmu sie budza 🙂

Anonim
    Gość

tez mi zawsze wstyd za to buractwo 🙄
    a co do lotniska w bradford i lini jet2 to zgodze sie z dorka. bez spoznien, bez stresu ze lot bedzie odwolany:) lotnisko tez dobrze zorganizowane… podoba mi sie ze jest tylko jedna kolejka do wszystkich check-inow. jakos to chyba sprawniej wtedy dziala.

Anonim
    Gość

dora750 wrote:

Jest lotnisko w Leeds-Bradford. Z Polski bezpośrednio z Krakowa lata Jet2. Bardzo fajna i kompetentna linia.

Zgadzam sie bez tej linii w moim przypadku jak bez ręki,zawsze nią latam i bez problemow. Szkoda troche ze central wings nie lata juz do manchasteru z krakowa,bo takze byli ok ,nizsze ceny biletow i co najwazniejsze – przezajebiscie piekne stewardessy 8) – wkoncu Polki 🙂 w jet2 takich laleczek nie ma – wkoncu to brytyjki 😉

Indra
    Participant

alyna666 wrote:

lotnisko tez dobrze zorganizowane… podoba mi sie ze jest tylko jedna kolejka do wszystkich check-inow. jakos to chyba sprawniej wtedy dziala.

Jedna kolejka do wszystkich check-in jest kompletnym idiotyzmem. Mialam okazje sparwdzic wlasnie w Leeds-Bradford i w zyciu na zadnym lotnisku nie widzialam takiej bzdury. A co do organizacji, to to lotnisko niewiele ma z nia wspolnego. Nigdy nie zdarzylo mi sie stac ponad godzine w kolejkach zeby wreszcie na ostatni dzwonek dobiec do bramki.

Baggins
    Participant

[quote:928817dd15]podoba mi sie ze jest tylko jedna kolejka do wszystkich check-inow. jakos to chyba sprawniej wtedy dziala.
    [/quote]
    chyba jakos tak jednak nie

Anonim
    Gość

u mnie to dziala… tyle

Cristiano
    Participant

alyna666 wrote:

tez mi zawsze wstyd za to buractwo 🙄
    a co do lotniska w bradford i lini jet2 to zgodze sie z dorka. bez spoznien, bez stresu ze lot bedzie odwolany:) lotnisko tez dobrze zorganizowane… podoba mi sie ze jest tylko jedna kolejka do wszystkich check-inow. jakos to chyba sprawniej wtedy dziala.

Tak moglbym cytowac i cytowac wasze wypowiedzi, bo sa zalosne! Lustracja polityki forum http://www.leeds.pl by sie przydala, ale od strony jego uzytkownikow.

Jak widac, co niektorym angielskie maniery sie udzielaja az za bardzo.
    Ten post adresowany jest do tych uzytkownikow, ktorzy szarzuja slowem polskim przeciwko nam wszystkim, czyli Polakom na emigracji.

Ciagle tylko czytac mi przychodzi wasze wypociny u buractwu Polakow w urzedach, agencjach pracy, agencjach mieszkaniowych…i teraz nawet na lotnisku! Nie zapominajcie, ze rowniez tworzycie ta spolecznosc…

Jakas emigracyjna wersja Szkla kontaktowego by sie przydala ( moze w lepszym wydaniu, ale wciaz )

Pozdrawiam

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.