Strona główna Działy Hobby GPS!!!!!!!!!!!!

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Gość

Witam.
    GPS? A może palmtopa z GPS?
    Poza tym do jakiej kwoty?:)
    Jakieś szczególne upodobania do firmy, wielkości ekranu bądź innych parametrów?
    Rozbuduj swoje zapytanie:)
    Na pewno postaramy się Ci pomóc:)
    Choć myślę że trafniejszym pomysłem było by zerknięcie na forum o danej tematyce.

HardcoR
    Participant
    gudelek
    Participant

polecam "tom tom"
    ja mam "tom tom one",kiedys kosztowal 220funtow,lecz to bylo dawno, dawno,
    [u:6672f0be2b]ostatnio nowy w sklepie widzialem za 106 funtow[/u:6672f0be2b]
    w standardzie mapy UK,UE(oprocz Polski)
    jest miejsce na karte pamieci (czyli mozesz sobie wgrac wszystkie mapy swiata w zaleznosci od pamieci jaka dokupisz)
    wiele potrzebnych miejsc typu sklepy,szpitale,hotele,bankomaty itp.itd…
    polecam

Reddbull
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    gudelek wrote:

polecam "tom tom"
    ja mam "tom tom one"…
    jest miejsce na karte pamieci (czyli mozesz sobie wgrac wszystkie mapy swiata w zaleznosci od pamieci jaka dokupisz)

wersja v2 miala wejscie na karty pamieci… v3 na pewno ich nie ma… a co do najnowszej wersji v4 nie jestem pewien…
    Nie wiedzialem, ze v2 sa jeszcze w sprzedazy. 😮 Tez polecam tom toma albo tak jak ktos napisal powyzej palmptopa z nawigacja 🙂

Anonim
    Gość

ja osobiście uważam że najlepiej kupić palmtopa i do tego wgrać sobie program do nawigacji. Daje to dużo więcej swobody co do wyboru oprogramowania nawigacyjnego i ewentualnej jego wymiany w przyszłości. Poza tym na wycieczki piesze lepszy będzie palmtop bo dłużej bateria z reguły trzyma (wiem bo widziałem na własne oczy ile trzyma zwykła nawigacja w terenie). No i palmtop spełni więcej funkcji, bardziej biznesowych co prawda ale zawsze lepiej mieć jakąś funkcję niż jej nie mieć:) Oszczędność finansowa jest tylko pozorna przy zakupie nawigacji GPS. Palmtop wg mnie jest lepszą alternatywą.
    Ja sam przymierzam się do MIO P560. Opinie dość pochlebne, stylowy, elegancki. Tylko że w Polsce na razie można go taniej kupić niż w Anglii nawet z przesyłką:) Co mnie bardzo zaskoczyło…

brad_791
    Participant

Bliżej: intersuje mnie urządzenie o w miare dużej przekątnej ekranu z mapami całej Europy, (przynajmniej UK i Polska :)). Generalnie mam zamiar urzywać tylko i wyłącznie w samochodzie(nie lubie pieszych wycieczek)

jackyl
    Participant
    Anonim
    Gość

To jest właśnie ta wersja bez gniazda kart pamięci więc ewentualne nowe mapy trzeba będzie wgrywać przez kabelek. Jeśli chcesz zaoszczędzić pieniądze to możesz kupić ten model. Jest całkiem przyzwoity. Choć ma akurat wyświetlacz tylko 3,5 cala. Jest za to model od niego wyższy i ma już wyświetlacz 4,3 cala i gniazdo kart pamięci SD. Polacałbym więc dołożyć parę funtów. Na pewno będzie to lepszy wydatek.
    A jeśli chodzi o mapy i ich pokrycie to nie chciałbym się wypowiadać zbytnio: 😆 Bo z tym to różnie bywa. Dla mnie np. obsługa modelu MIO C250 (którego miałem okazję uzywać) jest bardziej intuicyjna niż wspomnianego TOM TOMa. Ale to już kwestia gustu. Pozatym kupując nawigację będziesz musiał raczej (choć nie koniecznie) korzystać z map które dostarcza dany producent. Więc zero swobody.
    Troszkę nawigacji widziałem i porównywałem je pracując w RTV EURO AGD więc wypowiadam się skromnie tu na forum. Jak się ma włączonych koło 30 różnych nawigacji na stoisku:)
    Nie to żebym reklamował któregoś producenta bo i ten MIO też nie jest idealny. Czasem zdarzało mu się długo łapać sygnał bądź poprowadzić pod prąd. Większość chwali TOM TOMa ale ja w nim nie widzę nic szczególnego.
    Jeśli nie masz ograniczeń finansowych to możesz wziąć Nokię 330 albo jakiegoś palmtopa i dokupić (po uprzednim rozeznaniu najlepsze mapy).
    Poza tym na palmie zawsze można film obejrzeć również lub (gdy znajdziesz hot spota) posurfować

Tarderbes
    Członek

monitoring pojazdów gps to dobre rozwiązanie sam przymierzam się do zakupu takiego urządzenia żeby lokalizować swoje auto w razie potrzeby.

jmat
    Participant

Odpowiedź co do miejsca kupna jest jedna: w internecie, będzie najtaniej.

A marka samego urządzenia w sumie nie gra roli, wazna jest mapa. Najlepiej kupić jakieś pisemko komputerowe i zobaczyć na test i kupić któryś z tamtych modeli. Przed wakacjami będzie tego dużo 🙂

patykarl
    Członek

Na Twoim miejscu zamiast nawigacji kupiłbym dobry telefon z GPS, obecnie smartfony mają wystarczająco duże ekrany aby używać ich jako nawigacji, sam tak robię z moim Galaxy S5

Ajendrzejewski
    Participant

sądzę że dobry smartfon z GPS by wystarczył, a tu już zależy od upodobań

muus
    Członek

Ja mam 7-calowy SmartGPS http://www.euro.com.pl/nawigacja-samochodowa-gps.bhtml i to rozmiar w sam raz. Telefon ma trochę za mały wyświetlacz i trzeba byłoby się trochę mocniej skupić, by się odnaleźć na ekranie

Tymoteusz1
    Członek

Pytanie, czy przy dzisiejszej technice faktycznie warto jeszcze inwestować w osobny GPS? Chyba u każdego ta rola jest aktualnie spełniana przez smartfony. Obsługują one taką technologię jak http://techfresh.pl/jak-dziala-zyroskop-w-telefonie/ więc GPS jest już w nich czymś naturalnym. Weźcie to pod uwagę.

odominde
    Członek

lepiej zainwestować w dobry telefon

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.