Strona główna Działy Finanse moneybookers.com-czy ktoś z Was urzywał?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    brad_791
    Participant

Czy ktoś z Was słyszał o takim tworze jak monybookers? Konkretnie interesuje mnie ich usługa transferu pieniedzy. Szukam obecnie alternatywnych możliwości transferu pieniedzy do Polski, wyłączajac transfer "bank to bank".. A może macie inne sposoby na transfer po w miare korzytnym kursie? pozdro 😕

jackyl
    Participant

slyszal i uzywal, od wielu lat, polecam, jak sie chcesz zapisac, poczekaj, wrzuce Ci swoj affiliate link 😀

Indra
    Participant

Ja tez korzystam od jakiegos juz czasu i nie mam zastrzezen 🙂

Pabloo
    Członek

ja tez uZywam i polecam

jackyl
    Participant

a bylem ciekaw, kto pierwszy popusci i zademonstruje swa perfekcyjna znajomosc jezyka polskiego.. 🙂

Pabloo
    Członek

nie pszesadzajmy Jackyl

julka
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    jackyl wrote:

a bylem ciekaw, kto pierwszy popusci i zademonstruje swa perfekcyjna znajomosc jezyka polskiego.. 🙂

ale o co wam chodzi urzywa wymienia sie na warzywa;P

jackyl
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Pabloo wrote:

nie pszesadzajmy Jackyl

to nie przesadzajcie 🙂 let them grow! 😛

tylko sie podzielilem mysla, ktora dopadla, gdy tytul posta ujrzaly oczy me.. 🙂

adamo82
    Participant

Chyba najlepszy sposob transferu, co tydzien, miesiąc napewno używam. Praktyczną alternatywą jest tylko PayPal, chyba, alę za choerę nie mogłem dojśc jak tam przelać pieniądze z konta i potem na polskie.. Moneybokers opłata chyba 1.43 F do ok 275 F, powyzej 2.79 F i chyba coś 0.6 % biorą za 'ryzyko kursowe’.

https://www.moneybookers.com/app/?rid=3660956

hi hi hi

jackyl
    Participant

tego tez bylem ciekaw :D:D

Anonim
    Gość

mozna otworzyc konto walutowe w polsce i przelac natwestem za friko bez straty kursowej. pozniej pieniadze mozna wymienic w kantorze po lepszym kursie. 🙂

adamo82 wrote:

Moneybokers opłata chyba 1.43 F do ok 275 F, powyzej 2.79 F i chyba coś 0.6 % biorą za 'ryzyko kursowe’.

od 10tys to 60f 🙂

Baggins
    Participant

a od 100tys??

adamo82
    Participant

Ja jetem zadowolony, z praktyki naprawdę muszę się nalatać po mieście żeby po podobnie dobrym kursie wymienić w kantorze jak mi przelicza ten europejski bank centralny czy jak mu tam (od kiedy w kantorze jest 'lepszy kurs’??) . Alę to oczywiście tylko jak jestem w Polsce, plus teraz jest taki, że mozna od razu obracać złotówkami (np. na lokacie polskiej lepiej oprocentowanej 6 % to już niemal przeciętna 🙂 )

Anonim
    Gość

adamo82 wrote:

Ja jetem zadowolony, z praktyki naprawdę muszę się nalatać po mieście żeby po podobnie dobrym kursie wymienić w kantorze jak mi przelicza ten europejski bank centralny czy jak mu tam (od kiedy w kantorze jest 'lepszy kurs’??)

jak wolisz moze byc 'dobry kurs’ zamiast 'lepszego’ albo korzystny. w banku przewalutowanie przeważnie jest mniej korzystne niz w kantorze. dla niewielkim sum to bez znaczenia. dla przykladu dzisiaj za 1 funta w BPH placono 4.08 a w jednym z kantorow w rzeszowie 4.11.

adamo82
    Participant

Cały szkopuł w tym, że MUSISZ te pieniądze fizycznie wypłacić z banku, przenieśc je do kantoru i znaleźć taki który te '4.11′ ci zaoferuje, co czasem nie jest proste, w kantorze też chcą zarobić, jak byłem w Polsce to z notowaniami Forexa do nich chodziłem…, że za długo trzymają kurs, waluta na forexie jest 'wyżej już’ i takie tam:). Jak już wspominałem wcześniej nieźle musiałem się nabiegać po mieście żeby znaleźć podobny kurs czyli
    1. wcale nie jest gwarantowane, że rzeczywiście ten kantorowy kurs będzie 'wyższy’, czasem może być niższy :),
    2. musisz być w Polsce
    3. musisz biegać fizycznie z FIZYCZNĄ gotówką (co równiez jest ryzykowne)
    Zatem nawet ten 1 % mozna traktować jak ubezpieczenie, że tych pieniędzy nie wyrwie ci jakiś 'chłopaczek’…, wiadomo w jakich czasach żyjemy, tym bardziej w Polsce, myslę że nawet te 250 zł nie są warte ryzyka utraty ponad 40 tyś zł 🙂 (przyajmnej dla mnie nie są).
    I tutaj własnie calkowicie nierozumiem/podziwiam ludzi którzy z całym, "dorobkiem zagranicznym", np. równowartością kilkudziesięciu tysięcy złotych w spodniach wracają do Polski:).

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.