Strona główna Działy Finanse Federal Express Europe

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Baggins
    Participant

Hej,

mam problem z tymi poj…. :). zamowilem paczke ze Stanow 2 miesiace temu o wartosci jakies 170£ ( w tym 35£ przesylka). Jakis tydzien temu na firme (zamawialem na adres firmy) przyszlo ze do zaplacenia jest DUTY/Taxes charge lacznie 73£. to daje prawie 50% wartosci paczki i srednio mi sie podoba. zamierzam sie oczywiscie skonsultowac ze sklepem, ale nie wiem czy cos pomoze. Wg mnie w momencie jak Fedex przejmuje paczke powinien naliczac clo i zaplacenie tego przy odbiorze powinno byc warunkiem otrzymania paczki. a tak to wychodzi na naciaganie i to dosc ostre. Jakies sugestie?

scarface
    Członek

Mialem identyczny problem. Jakis rok temu zamowilem cos z ebay wartosc przesylki byla ok 480L + 35L wysylka. Paczuszka oczywiscie przyszla do rak wlasnych po czym po jakisch 2 tyfodniach przyszla mi faktura do zaplacenia ok 20L duty. Wiec ja czlowiek dociekliwy zaczalem drazyc temat dzwonic, zadawac pytania, kontaktowac sie z sprzedawca itd.
    Niestety clo trzeba bylo zaplacic 🙁

Baggins
    Participant

tylko ze w twoim wypadku bylo to 5%, a w moim 45%. troche szalone to clo jak na USA/GB. paczka okolo 5kg

slanting_eye
    Członek

rzeczywiscie procetowo duze clo ale onie dodaja cene wysylki do wartosci paczki

jak zamawiam ze stanow to najpierw pytam sie czy moga zanizyc wartosc wysylki lub wpisac gift/used

Baggins
    Participant

dobra poczytalem troche. Clo to 25£, niestety doliczaja rowniez vat, ktory wyszedl 42£ + adm fee. no ch… w kazdym razie ku przestrodze, trza uwazac, bo nagle przesylka z USA moze sie okazac juz nie taka oplacalna

fatamorgana
    Participant

No Baggi, ale o tym wiadomo już od kilku lat… 🙂 😉

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.