Strona główna › Działy › Hyde Park › wojna w gruzji
[quote:622558a301]Rosyjski ambasador na Łotwie przestrzegł Polskę i kraje bałtyckie przed krytykowaniem Rosji. Nie trzeba się tak bardzo spieszyć w tak poważnych kwestiach, bo można popełnić poważne błędy, za które przyjdzie płacić przez długi czas – stwierdził Aleksander Wieszniakow.[/quote]
To bylo do przewidzenia. Jeszcze nie wiemy jak przyjdzie nam zaplacic…
Polska powinna zachowac neutralnosc w tym konflikcie i naklaniac do rozwiazan pokojowych. Deklarancja potepiajaca Rosje byla niepotrzebna i moim zdaniem bledem (tak jak sprawa Kosowa). Pogorszy to tylko nasze stosunki z Rosja i pozycje w Europie.
Pogorszy to tylko nasze stosunki z Rosja i pozycje w Europie.
o jakiej pozycji w europie Wojti teraz mowisz??
przyjeli nas do europy ze wzgledu na tania sile robocza ktorej u nich ostatnimi czasy brakowalo… a polska zamiast wykorzystac ten fakt… sami wiemy jak jest zreszta i szkoda mi slow i nerwow zeby to opisywac…
jak mozna mowic o sile w europie skoro ta banda pro-amerykanskich imbecyli nie potrafi sie dogadac NAWET miedzy soba??
kaczynski zrobi wszystko co bush mu powie bo ten obiecal wize turystyczna do US dla niego i jego brata. beda sobie mogli park yellowstone zobaczyc i misia yogi…
o jakiej pozycji w europie Wojti teraz mowisz??
o obecnej
polska zamiast wykorzystac ten fakt… sami wiemy jak jest zreszta i szkoda mi slow i nerwow zeby to opisywac…
oj nie narzekaj przeciez plynie do nas rzeka pieniedzy szkoda ze wpada do morza biurokracji
Donald Tusk wydał z funduszu dyspozycyjnego premiera cztery razy więcej niż poprzednik
jak mozna mowic o sile w europie skoro ta banda pro-amerykanskich imbecyli nie potrafi sie dogadac NAWET miedzy soba??
kaczynski zrobi wszystko co bush mu powie bo ten obiecal wize turystyczna do US dla niego i jego brata. beda sobie mogli park yellowstone zobaczyc i misia yogi…
i wlasnie zrobil teraz nam rosja kurek przykreci albo parowki cofnie na granicy. amerykanie i rosjanie po rowno dolewali oliwy do tego konfliktu.
oprocz pieskow amerykanskich ktorzy zlikwiduja produkcje skytrucka mamy tez erokratow. donek z podworkowego eurosceptyka w 2005 wskoczyl na salony aby opierac kampanie na "rzece" dobrobytu kora niby zalewa nasz kraj. nie trzeba nic robic.
[
i wlasnie zrobil teraz nam rosja kurek przykreci albo parowki cofnie na granicy. amerykanie i rosjanie po rowno dolewali oliwy do tego konfliktu.
oprocz pieskow amerykanskich ktorzy zlikwiduja produkcje skytrucka mamy tez erokratow. donek z podworkowego eurosceptyka w 2005 wskoczyl na salony aby opierac kampanie na "rzece" dobrobytu kora niby zalewa nasz kraj. nie trzeba nic robic.
czyli wszystko zdrozeje i jeszcze do tego pozbylismy sie rynku zbytu…
hmmm
bedziem potega europejska czyli?!?!
staram sie podazac za tokiem rozumowania naszych politykow… ale jakos na bakier mi to wychodzi… :/
Rosja sie z Polska nigdy nie dogada. Albo bedziemy im ulegli albo bedziemy wrogami. Osobiscie wole druga opcje. Uwazam ze im slabsza jest Rosja tym silniejsza Polska, dlatego calkowite i solidarne poparcie dla Gruzji jest jak najbardziej wskazane.
Uwazam ze im slabsza jest Rosja tym silniejsza Polska, dlatego calkowite i solidarne poparcie dla Gruzji jest jak najbardziej wskazane.
Rosja odbudowuje swoja potege. Kraj szybko sie rozwija. Sa nawet pomysly aby 11% podatek liniowy zastapic 5.6%. Nie mam pojecia w jaki sposb chcesz Rosje oslabic i preferujesz bycie jej wrogiem. Chyba nie wierzysz w przyjzan polska niemiecka 😕
Jedyna szansa mogla by byc mobilizacja calej UE ale trudno mi sobie to wyobrazic co pokazaly wypowiedzi niektorych polityków.
William wrote:Uwazam ze im slabsza jest Rosja tym silniejsza Polska, dlatego calkowite i solidarne poparcie dla Gruzji jest jak najbardziej wskazane.
Rosja odbudowuje swoja potege. Kraj szybko sie rozwija. Sa nawet pomysly aby 11% podatek liniowy zastapic 5.6%. Nie mam pojecia w jaki sposb chcesz Rosje oslabic i preferujesz bycie jej wrogiem. Chyba nie wierzysz w przyjzan polska niemiecka :?[/quote]
Przyjazn Zachodu z Rosja ma bardzo biznesowe relacje: przehandlowali nas kilka razy – 1795, 1831, 1945…. A to ze Rosjanie maja rope nie oznacza ze musimy im podlegac. Rope i tak nam sprzedadza bo chca zarobic, ale nie mozna pozwolic na to zeby podwyzkami cen kazali nam robic co chca. Po raz pierwszy w zyciu popieram Kaczynskiego za to ze tam pojechal i rzucil pare chamskich tekstow na Putina. A twoje endeckie poglady sa nieaktualne od stu lat.
A twoje endeckie poglady sa nieaktualne od stu lat.
ciekawe… i jakie sa aktualne?
Przyjazn Zachodu z Rosja ma bardzo biznesowe relacje: przehandlowali nas kilka razy – 1795, 1831, 1945…. A to ze Rosjanie maja rope nie oznacza ze musimy im podlegac. Rope i tak nam sprzedadza bo chca zarobic, ale nie mozna pozwolic na to zeby podwyzkami cen kazali nam robic co chca. Po raz pierwszy w zyciu popieram Kaczynskiego za to ze tam pojechal i rzucil pare chamskich tekstow na Putina. A twoje endeckie poglady sa nieaktualne od stu lat.
Zgodze sie po czesci. Podlegac im nie musimy, ale biznes zrobic mozemy?? (nie sa jedynym dostawca w rejonie)
Sprzedali nas czy nie sprzedali – wybaczmy, ale nie zapominajmy. Zyjemy w XXI wieku i handlowac trzeba.
Idac Twoim tropem powinnismy sie calkiem zamknac na swiat??
Niemcy nas w koncu zaatakowali, Wlosi trzymali z nimi a Francuzi to tchorze… itd, itp…
Proponujesz w takim razie uklad z Amerykanami?? (przypomne ze tez nas niezle wydymali i to calkiem niedawno).
Idac dalej tym tropem kto nam pozostanie?? Zimbabwe?? Ekwador?? Jakie sensowne rozwiazanie proponujesz William oprocz odcinania sie od Rosji??? Z kim powinnismy handlowac wedlug Ciebie i z kim utrzymywac przyjazne stosunki??
Nie lubie tematu polityki, ale jak do tej pory to Polska chyba zdazyla poklocic sie z wszystkimi krajami osciennymi w ostatnich latach…
Kaczynski rzucil kilka chamskich tekstow i to sie odbije na naszych rodzinach. Nie zapominaj o tym. Przekonamy sie zreszta niebawem jakie beda tego konsekwencje.
Nie twierdze jednoczesnie ze popieram Rosje, jej polityke, lub zaistniala sytuacje. Ale takie sprawy zalatwia sie dyplomatycznie, a Kaczynskiego to przerasta…
Sadzisz ze Kaczynski sam sobie to wszystko wymyslil?? Ja bym sie raczej zastanowil kto mu podpowiedzial (a moze raczej narzucil??)…
ehhhh
Temat rzeka tak w ogole… no i my mozemy sobie tylko pogadac… :/
Ale ja wcale nie mowie zeby sie odcinac. Tylko obecne proby odbudowy mocarstwa to jest bardzo zla wiadomosc dla Polski i trzeba temu zapobiec. Mi jest jak najdalej do Kaczynskich i ich polityki klocenia sie ze wszystkimi. Mowilem tylko ze jego wypowiedz w Tbilisi byla dobra. Mowila o Europie Srodkowej jako podmiocie z ktorym trzeba sie liczyc i to ma sens. Jesli bedziemy silni to nikt nas nie sprzeda. A biznes trzeba robic niezaleznie od polityki na ile to mozliwe.
Ale ja wcale nie mowie zeby sie odcinac. Tylko obecne proby odbudowy mocarstwa to jest bardzo zla wiadomosc dla Polski i trzeba temu zapobiec.
a niby jak ? 😆
chociaz gdyby naklonic rosje do przystapienia do WE to kto wie…:lol:
to nie mozliwe.
Mi jest jak najdalej do Kaczynskich i ich polityki klocenia sie ze wszystkimi. Mowilem tylko ze jego wypowiedz w Tbilisi byla dobra. Mowila o Europie Srodkowej jako podmiocie z ktorym trzeba sie liczyc i to ma sens. Jesli bedziemy silni to nikt nas nie sprzeda. A biznes trzeba robic niezaleznie od polityki na ile to mozliwe.
no wiec czekamy na zapowiadany przez donka cud, druga irlandie i tarcze ktora chce sie obronic przed kaczorem
Ale ja wcale nie mowie zeby sie odcinac. Tylko obecne proby odbudowy mocarstwa to jest bardzo zla wiadomosc dla Polski i trzeba temu zapobiec. Mi jest jak najdalej do Kaczynskich i ich polityki klocenia sie ze wszystkimi. Mowilem tylko ze jego wypowiedz w Tbilisi byla dobra. Mowila o Europie Srodkowej jako podmiocie z ktorym trzeba sie liczyc i to ma sens. Jesli bedziemy silni to nikt nas nie sprzeda. A biznes trzeba robic niezaleznie od polityki na ile to mozliwe.
i wedlug Ciebie Polska ma zapobiec odbudowie tegoz mocarstwa??
hmmm
cobysmy sie w tym nie pograzyli… W porownaniu do nich to raczej jestesmy pionkami i powinnismy zrobic wszystko zeby na tej ich odbudowie skorzystac i nie dac sie wyrolowac po raz kolejny – lekcje juz dostalismy, czas wyciagnac wnioski.
Temat nie jest taki prosty jak sie wydaje, poniewaz jesli nie wyroluja nas Ruscy to zrobia to nasi politycy – mysle ze wiesz o czym mowie… I koleczko sie zamyka :/
Jesli bedziemy silni to nikt nas nie sprzeda – zgadzam sie.
Ale ta sile powinnismy budowac zarowno wewnatrz kraju jak i za pomoca partnerskich stosunkow z innymi… A z tego co obserwuje w Polsce wszystko to idzie w zupelnie nijakim kierunku…. No i dlatego jestem tu gdzie jestem :/
No i dlatego jestem tu gdzie jestem :/
nie ty jeden ,sa nas tysiace
nie ty jeden ,sa nas tysiace
juz niedlugo s_e… przeciez tylu z nas wraca 🙂
tak sie bynajmniej mowi…
slanting_eye wrote:nie ty jeden ,sa nas tysiace
juz niedlugo s_e… przeciez tylu z nas wraca 🙂
tak sie bynajmniej mowi…[/quote]
nie wierze,kto by chcial w polsce robic za 5K pln 🙂