Strona główna › Działy › Erystyka › polskie przedszkola w Leeds
witam wszystkich
chcialabym sie dowiedziec czy jestescie zainteresowani oddaniem dzieci do polskiego przedszkola. Myslalam o zalozeniu takiego, dlatego chcialabym sie dowiedziec ile osob bylo by chetnych, w jakim wieku i jaka lokalizacja odpowiada najbardziej.
czekam na odzew :):)
pozdrowionka dla wszystkich
Kurde,polskie szkoly,polskie sklepy,polskie puby…teraz polskie przedszkola…….zastanawia mnie co jeszcze bedzie? Moze uda sie zalozyc filie sejmu polski i szpitali? Czy nie uwazasz ze skoro zdecydowalas sie na emigracje i do tego masz lub chcesz zalozyc rodzine na emigracji powinnas wychowywac i uczyc dzieci multi kulturalnie i jezykowo? Podejrzewam ze jak polskie przedszkole to i polski jezyk a potem pierwsza szkola i dziecko-"kaleka" bo urodzilo sie wprawdzie w UK ale po angielsku umie tylko papu i kupke. Znam takie przypadki z USA i tamtejszej poloni i wierz mi ze tak szybko jak powstaly polskie zlobki,przedszkola………..tak szybko znikly………z wyzej podanych powodow. Warto sie zastanowic. Oczywiscie nie mam nic przeciw osobiscie ale warto nad niektorymi sprawami glebiej pomyslec.Pozdrawiam i zycze powodzenia.
czemu od razu na mnie naskoczyles??? mam taki zamiar poniewaz mam malego babelka i chcialabym aby mowil po polsku jako ze jego tatus jest Kurdem i mowimy w domu po ang. I mam wielu znajomych ktorzy takze chcieliby aby ich dzieci mowily po polsku. Czy to cos zlego?????
czemu od razu na mnie naskoczyles??? mam taki zamiar poniewaz mam malego babelka i chcialabym aby mowil po polsku jako ze jego tatus jest Kurdem i mowimy w domu po ang. I mam wielu znajomych ktorzy takze chcieliby aby ich dzieci mowily po polsku. Czy to cos zlego?????
Widzisz,zle czytasz i sie oburzasz. Napisalem grzecznie. Napisalem wyraznie ze nie mam nic przeciwko ale napisalem tez jakie mam zdanie na ten temat z doswiadczen swoich,chyba nie masz nic przeciwko??? Po to jest forum by kazdy mogl wypowiedziec sie na podjety temat,ankiete.!! A na koniec pozdrowilem i zyczylem powodzenia!!! No jak to wedlug ciebie jest naskoczeniem to chyba calkiem juz "skurdyszowalas" sie. Wybacz ale inaczej nie rozumie twoich pretensji!! Pozdrawiam.
berti wez Ty czlowieku sie nad soba zastanow. lubie ludzi prostych ale nie prostakow , ….
brak slow.
a co znaczy "skurdyszowalas" bo nie w temacie jestem?
gdyby moje dzieci byly w wieku przedszkolnym byloby mi zupelnie obojetnie czy chodza do przedszkola prowadzonego przez Anglikow czy Polakow, byleby przedszkole spelnialo wszystkie wymogi urzedowe, mialo odpowiednie warunki lokalowe i odpowiednio wykwalifikowany personel. Zalozenie przedszkola to nie takie hop siup, macierzynstwo do tego nie wystarcza, mam nadzieje ze masz cos wiecej
berti wez Ty czlowieku sie nad soba zastanow. lubie ludzi prostych ale nie prostakow , ….
brak slow.
Do tej pory nikogo nie obrazilem ale przesadzilas kolezanko………..prostakiem jestes ty i to tym z dolnej polki wiesniaro.
gdyby moje dzieci byly w wieku przedszkolnym byloby mi zupelnie obojetnie czy chodza do przedszkola prowadzonego przez Anglikow czy Polakow, byleby przedszkole spelnialo wszystkie wymogi urzedowe, mialo odpowiednie warunki lokalowe i odpowiednio wykwalifikowany personel. Zalozenie przedszkola to nie takie hop siup, macierzynstwo do tego nie wystarcza, mam nadzieje ze masz cos wiecej
Dokladnie tak jest choc tak jak pisalem,dwujezyczne przedszkole z ludzmi o odpowiednim poziomie znajomosci obu jezykow oraz odpowiednich kwalifikacjach pedagogicznych-owszem jestem za………..ba,nawet bym pomogl za darmo w remontach czy innych sprawach w czasie wolnym i nie sadze by to bylo "prostackie" jak sie tu mala "popisala" swoim postem. Pozdrawiam.
az sie berti poplacze palant jestes.skurdyszowalas" sie. co Ci do tego kto jest z kim w zwiazku??? 😈 do tej pory nikogo nie obraziles? chyba wg tylko Ciebie mimo to pozdrawiam i milego zastanawiania sie.
az sie berti poplacze palant jestes.skurdyszowalas" sie. co Ci do tego kto jest z kim w zwiazku??? 😈 do tej pory nikogo nie obraziles? chyba wg tylko Ciebie mimo to pozdrawiam i milego zastanawiania sie.
[u:9867a45277][b:9867a45277]ZASTANOWILEM SIE I WIESZ CO????[/b:9867a45277][/u:9867a45277]
Widzisz jest takie powiedzenie…………z kim sie przystajesz ( w tym przypadku-zyjesz)…takim zostajesz. Twoje ataki mowia same za siebie,mowia wiele z kim i po co zyjesz. Wiec daj sobie spokuj dziecino i zajmij sie "kurdyszowaniem" albo odrazu tam sie przenies,zaloz chuste na glowe i do garow……..tam pasujesz. Kiedys polskie podziemie walczace obcinalo na lyso baby co zadawaly sie z niemcami. Teraz powinny te podziemia powstac na nowo i golic takie jak ty.Mysle ze to ci wystarczy i zamykam temat-juz mnie nie sprowokujesz laseczko kurdystanu. Wiekszy szacunek i zrozumienia mam dla tych panienek co tiry zatrzymuja niz do takich jak ty…….feee..co za,szkoda slow.
Troche przesadzasz stary.Nie jestem zwolennikiem zwiazkow Polek z ciemnymi nacjami ale tak osobisty atak nie swiadczy o tobie dobrze i dziwie skad w tobie stary taka zacieklosc i nienawisc.Porownywac tirowki z Polkami ktore moze jednak prowadza szczesliwsze zycie z Arabem niz Polakiem to juz idiotyzm.Pamietaj tez ze internet nie jest anonimowy i kiedys przy takim zachowaniu mozesz sie przykro zdziwic.
Troche przesadzasz stary.Nie jestem zwolennikiem zwiazkow Polek z ciemnymi nacjami ale tak osobisty atak nie swiadczy o tobie dobrze i dziwie skad w tobie stary taka zacieklosc i nienawisc.Porownywac tirowki z Polkami ktore moze jednak prowadza szczesliwsze zycie z Arabem niz Polakiem to juz idiotyzm.Pamietaj tez ze internet nie jest anonimowy i kiedys przy takim zachowaniu mozesz sie przykro zdziwic.
Widzisz ja nie przyrownuje tylko roznice robie……..z jedna bym pogadal na druga nawet nie spojrzal co w tym widzisz zdroznego? to moje zdanie i mam prawo do niego a ze ostro bo ostro trzeba jak dzieciak nie umie roznic robic z tego co sie pisze…..co do internetu………bawie sie w to od 18 lat ( jeszcze na amidze) i nie sadze bym zrobil tu cokolwiek co by mi mialo zaszkodzic. Chyba ze masz na mysli ulice….a to z checia,nie mam problemu z tym,powiedzialbym jej to samo,nieraz juz to robilem jak ktos
ostro slownie ze mna-daje kontre i to ponizej wszelkiego pasa.
PS. Jak bys nie zauwazyl,post moj byl do kogo innego a kto inny mnie zaatakowal. Tak to juz jest……wrzucila swoje 3 grosze……..oddalem 100zloty…..chojny jestem 8)
berti.Myslisz ,ze taki madry jestes??? jestem mezatka z 2 letnim stazem ,moj maz jest polakiem! Po drugie wcale Cie nie prowokuje,nie rozumiem jak mozna kogos oceniac po tym tylko z kim jest w zwiazku??masz kompleksy jakies??tez bym mogla spotkac sie z toba ale tylko po to by cie spoliczkowac.Po co jestes w U.K?? Moze powinienes zostac w Polsce ,to odpowiedniejsze miejsce dla rasistow takich jak ty.
a zaczelo sie tak niewinnie.. od przedszkola.. 😛
a zaczelo sie tak niewinnie.. od przedszkola.. 😛
z ust mi to wyjales 🙂
take it easy lads… 😛