Strona główna Działy Prawo holiday??

Wyświetlanych postów: 3 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    berti
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Justii wrote:

wie ktos gdzie mozna sprawdzic ile komu jeszcze zostalo holidays??
    mam problem z pracodawca ktory powiedzial mi ze niemam wolnego juz w tym roku, a ja wiem ze nie wykorzystalem24 dni(wziolem tylko 2 tyg reszta znikla) ktore mi przysluguje, i potrzebuje dowiedzic sie gdzie mam szukac pomocy ??
    a jeszcze powiedzial mi ze jakoms srednia oblicza z 16 tyg i wyszlo mu ze niemam dni wolnnych

dzieki za pomoc wszystkim

Sprawdz w kontraktcie. Poniewaz wielu pracodawcow odlicza wszystkie Bank Holidaye oraz przerwe miedzy bozym narodzeniem a nowym rokie od twojego urlopu. W moim kontrakcie naprzyklad jest to szczegolowo wypisane………co gdzie i kiedy oraz ile jeszcze mi zostaje do wlasnego wykorzystania i jeszcze nigdy nic mi nie zniknelo. Wrecz przeciwnie w zeszlym roku dostalem dodatkowo 3 dni okolicznosciowego ( slub). Pozdrawiam.

Justii
    Participant

w kontrakcie niemam wpisanego ze mam cos wliczone jak dni w swieta lub cos bo pracuje w restauracji i nasza restauracja jest tylko zamknieta na rok 2 razy 24. i 25 grudnia.

a okolicznosciowe mi sie tez nalezy gdy niemam nic wpisane w kontrakcie o tym ??

Dzieju
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193

z tego co sie orientuje, nie ma innej mozliwosci sprawdzenia ile Holidaya CI zostalo jak tylko z pracodawca. Proponuje jeszcze raz z nim porozmawiac.

Jakas podpowiedzia moze byc tylko to co napisales:

Justii wrote:

a jeszcze powiedzial mi ze jakoms srednia oblicza z 16 tyg i wyszlo mu ze niemam dni wolnnych

24 dni holiday’a nalezy Ci sie za caly rok, wiec jezeli przepracowales np tylko 16 tyg, to nalezy Ci sie ok 7 dni holiday.
    W kwestii wyjasnienia w Roku Rozliczeniowym jaki przyjal pracodawca!!!!
    tzn rok w ktorym masz do dyspozycji Holidaya zalezy od prcodawcy, moze ustalic ze liczy rok kalendarzowy, ale moze ustalic kazda inna date, jako poczatek, np date w ktorym zaczales prace..

Wyświetlanych postów: 3 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.