Strona główna › Działy › Finanse › Barclays – olefka
robia kopie karty w ten sposob ze zakladaja urzadzenie kopiujace w miejsce slot’a(dziury) tam gdzie wkladamy karte jest to praktycznie nie do zauwazenia bo swietnie sie komponuje z cala reszte a PIN maja dzieki kamerze ktora montuja ponad klawiatura w bankomacie jest wielkosci malego paluszka baterii takze tez jesli sie dobrze nie przyjrzysz to nie zauwazysz.DLATEGO OD TEGO CZASU KIEDY MNIE SIE TO PRZYDAZYLO JEDNA REKA ZAKRYWAM KLAWIATURE I POD NIA WPISUJE PIN. POLECAM WSZYSTKIM KTORZY NIE CHCA MIEC PODOBNYCH PRZEZYC. z tego co sie orientuje podobny gang grabil polski bankomaty w Krakowie i okolicach w 2003r.
Ja mam na to inny sposob.
Nie korzystam z bankomatow, pobieram kase w banku badz cash back w sklepie.I nie trzymam duzo kasy na koncie , tylko przelewam na saving account.
Pozostaje tylko regularnie sprawdzac stan konta.
Bezpośredno kartą?? Jk najczęściej??…drobne zakupy po kilka funtów?? Przecież to ZNACZNIE GORSZE…. automatycznie wydluża ci się prawdopodobienstwo, że ktoś może zeskanować kartę, wykraść, podpatrzeć PIN!!
Nie wiem w jaki sposób skoro płacąc w sklepie nie wypuszczasz karty z ręki. Był taki jeden co robił cuda ale to było 2,000 lat temu i w Izraelu
”Fido wrote:Dla mnie proste jest tylko jedno w tym wszystkim – zaden bank nie daje kasy swoim klientom nawet na krotki okres za total free. Dzieki za ewentualne komentarze do tematu. 🙄
Daje , daje 🙂
ja mam taka kredytówke – przez 6 miesiécy 0% , a potem normalne oprocentowanie. Zdazylem juz cos kupic i splacic i wyszly mi " raty 0% " 😀
Barclays ( 😈 ) daje teraz na 10 miesiecy[/quote]
wszystko oczywiscie 🙄 zalezy od credit scoring, bo jak sie ma nie za wysoki to dadza z oprocentowaniem bo ryzyko braku splaty jest wieksze
podobna sytuacje mialem jakies 2 lata temu,wyczyscili mi konto i weszli na debet tylko ze poszedlem od razu do banku kazalem zablokowac konto a z banku od razu udalem sie na policje
zablokowac konto? a to sie tak da? ale po co? wtedy sie juz calkiem zostanie bez kasy, bo nawet w banku wyplacic nie mozna pewnie, przeciez wystarczy zablokowac karte?
zablokowac konto? a to sie tak da? ale po co? wtedy sie juz calkiem zostanie bez kasy, bo nawet w banku wyplacic nie mozna pewnie, przeciez wystarczy zablokowac karte?
jesli sie zglasza w banku, ze nastapila kradziez z konta, bank automatycznie deaktywuje karte i przysyla nowa w trybie ekspresowym
podobnie z kradziezami z kart kredytowych
ela1981 wrote:zablokowac konto? a to sie tak da? ale po co? wtedy sie juz calkiem zostanie bez kasy, bo nawet w banku wyplacic nie mozna pewnie, przeciez wystarczy zablokowac karte?
jesli sie zglasza w banku, ze nastapila kradziez z konta, bank automatycznie deaktywuje karte i przysyla nowa w trybie ekspresowym
podobnie z kradziezami z kart kredytowych[/quote]
zgadza sie ale konto jest nadal "aktywne", tylko karta zablokowana
ekspersowo to przesylaja kredytowke – mi przyszla na drugi dzien, natomiast normalna 5 dni wiec taki spozniony ekspres
sluchajcie, ciag dalszy olefki.
Po wyslaniu do Londynu (siedziby reklamacji) skargi pisemnej, dostalam odpowiedz, ze do 20 sierpnia ktos sie ze mna w tej sprawie skontaktuje.
W miedzyczasie minelo kolejnych 15 roboczych dni (liczonych drugi raz od czasu ponownego wyslania papierow), oraz 59 dni od zgloszenia sprawy udalam sie do banku z lajtowym bardzo zapytaniem, czy w ogole sa szanse na odzyskanie pieniedzy. Doradca skonsultowal sie z managerem, gdzies na pietrze, ktorego nie dane mi bylo zobaczyc i oznajmila, ze poniewaz chodzi o kwote wyzsza niz 1000 funtow – musze czekac dodatkowy czas, ale w sumie nei wiadomo juz jaki. 4 dni temu minely 2 miesiace jak mnie okradli. I dupa. Zupelnie jak w TPSa.
4 dni temu minely 2 miesiace jak mnie okradli. I dupa. Zupelnie jak w TPSa.
Moze Financial Ombudsman?
http://www.askcab.co.uk/money_site/mCOMPLAIN.asp
Sunday Times ma rubryke finansowa, ktorej eksperci pomagaja w niektorych beznadziejnych sprawach (podejrzewam, ze w innych redakcjach tez jest cos takiego) – moze do nich napiszesz jesli juz wszystkie inne sposoby zawioda?
Heh…
milo mi po wielu bojach oswiadczyc, ze w koncu otrzymalam swoja upragniona kase…
W miedzyczasie nie obylo sie bez DECYZJI banku – negatywnej, pisania odwolan, wysylania faksow, rozmawiania z paroma osobami w roznych departamentach, straszenia policja i sadem…
Jestem tak zaskoczona, ze nie wiem, co ze soba poczac. Chwilowo adrenalina wyslala mnie do kuchni, gdzie zmylam wszystkei zalegle gary 😉
Jednak okazalo sie , ze to nie ja (jak odpisal mi bank) okradlam swoje konto, szkoda tylko, ze nie za pierwszym razem i ze nie obylo sie bez sporej dawki nerwow, dziesiatkow wizyt w banku, telefonow i notorycznego sprawdzania stanu konta jak rozniez skrzynki pocztowej.
Teraz czeka mnie juz tylko boj o charges, ktore powstaly w miedzyczasie, kiedy bylam na minusie. A ze kwota jest dziesieciokrotnie nizsza – kamien i lżejszy 😉
Przy okazji chcialam podziekowac wszystkim, ktorzy mieli swoj udzial w calej akcji, a w szczegolnosci Mackowi, Jackowi i olo.
Heh…
milo mi po wielu bojach oswiadczyc, ze w koncu otrzymalam swoja upragniona kase…
W miedzyczasie nie obylo sie bez DECYZJI banku – negatywnej, pisania odwolan, wysylania faksow, rozmawiania z paroma osobami w roznych departamentach, straszenia policja i sadem…
Jestem tak zaskoczona, ze nie wiem, co ze soba poczac. Chwilowo adrenalina wyslala mnie do kuchni, gdzie zmylam wszystkei zalegle gary 😉
Jednak okazalo sie , ze to nie ja (jak odpisal mi bank) okradlam swoje konto, szkoda tylko, ze nie za pierwszym razem i ze nie obylo sie bez sporej dawki nerwow, dziesiatkow wizyt w banku, telefonow i notorycznego sprawdzania stanu konta jak rozniez skrzynki pocztowej.
Teraz czeka mnie juz tylko boj o charges, ktore powstaly w miedzyczasie, kiedy bylam na minusie. A ze kwota jest dziesieciokrotnie nizsza – kamien i lżejszy 😉
Przy okazji chcialam podziekowac wszystkim, ktorzy mieli swoj udzial w calej akcji, a w szczegolnosci Mackowi, Jackowi i olo.
Bardzo sie ciesze, ze sprawa zostala rozwiazana pomyslnie.
wydaje mi sie, ze sprawa charges powinna byc wyjasniona w sposob szybszy niz mialo to miejsce z glowna sprawa, wiec trzymajmy kciuki…
Powiem Jackowi, niech zajzy na forum 😉
Witam :):) oriętujecie się może czy po 2latach nie korzystania z konta w barclays, jest ono dalej aktywne czy zostalo zlikwidowane? Dwa i pol roku temu bylam w anglii i zalozylam konto w BARCLAYS korzystałam z niego przez pół roku w anglii nastepnie wrócilam do polski i wybieralam tutaj pieniądze w bankomacie az sie skonczyly, czyli około 5-6msc. teraz planuje wrócić do Angli i nie wiem co z tym kontem sie stało.
Jesli nie zamykalas to powinno byc dalej otwarte. 🙂
Zgadza się. Natomiast karta debetowa ma ważność 2 lata.
Trzeba odnawiać bo bez ważnej nie da się nic zrobić- nawet zalogować online.
Natomiast gorsza sprawa, gdy rodzaj konta był związany z jakimiś opłatami- wtedy możemy dostać saldo do spłacenia.
a nie, bo 3