Strona główna Działy Finanse Barclays – olefka

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    dennis44
    Participant

robia kopie karty w ten sposob ze zakladaja urzadzenie kopiujace w miejsce slot’a(dziury) tam gdzie wkladamy karte jest to praktycznie nie do zauwazenia bo swietnie sie komponuje z cala reszte a PIN maja dzieki kamerze ktora montuja ponad klawiatura w bankomacie jest wielkosci malego paluszka baterii takze tez jesli sie dobrze nie przyjrzysz to nie zauwazysz.DLATEGO OD TEGO CZASU KIEDY MNIE SIE TO PRZYDAZYLO JEDNA REKA ZAKRYWAM KLAWIATURE I POD NIA WPISUJE PIN. POLECAM WSZYSTKIM KTORZY NIE CHCA MIEC PODOBNYCH PRZEZYC. z tego co sie orientuje podobny gang grabil polski bankomaty w Krakowie i okolicach w 2003r.

Gundis
    Participant

Ja mam na to inny sposob.
    Nie korzystam z bankomatow, pobieram kase w banku badz cash back w sklepie.I nie trzymam duzo kasy na koncie , tylko przelewam na saving account.
    Pozostaje tylko regularnie sprawdzac stan konta.

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    adamo82 wrote:

Bezpośredno kartą?? Jk najczęściej??…drobne zakupy po kilka funtów?? Przecież to ZNACZNIE GORSZE…. automatycznie wydluża ci się prawdopodobienstwo, że ktoś może zeskanować kartę, wykraść, podpatrzeć PIN!!

Nie wiem w jaki sposób skoro płacąc w sklepie nie wypuszczasz karty z ręki. Był taki jeden co robił cuda ale to było 2,000 lat temu i w Izraelu

ela1981
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    HardcoR wrote:

”Fido wrote:

Dla mnie proste jest tylko jedno w tym wszystkim – zaden bank nie daje kasy swoim klientom nawet na krotki okres za total free. Dzieki za ewentualne komentarze do tematu. 🙄

Daje , daje 🙂

ja mam taka kredytówke – przez 6 miesiécy 0% , a potem normalne oprocentowanie. Zdazylem juz cos kupic i splacic i wyszly mi " raty 0% " 😀
    Barclays ( 😈 ) daje teraz na 10 miesiecy[/quote]

wszystko oczywiscie 🙄 zalezy od credit scoring, bo jak sie ma nie za wysoki to dadza z oprocentowaniem bo ryzyko braku splaty jest wieksze

ela1981
    Participant

dennis44 wrote:

podobna sytuacje mialem jakies 2 lata temu,wyczyscili mi konto i weszli na debet tylko ze poszedlem od razu do banku kazalem zablokowac konto a z banku od razu udalem sie na policje

zablokowac konto? a to sie tak da? ale po co? wtedy sie juz calkiem zostanie bez kasy, bo nawet w banku wyplacic nie mozna pewnie, przeciez wystarczy zablokowac karte?

rollingstone
    Członek

ela1981 wrote:

zablokowac konto? a to sie tak da? ale po co? wtedy sie juz calkiem zostanie bez kasy, bo nawet w banku wyplacic nie mozna pewnie, przeciez wystarczy zablokowac karte?

jesli sie zglasza w banku, ze nastapila kradziez z konta, bank automatycznie deaktywuje karte i przysyla nowa w trybie ekspresowym

podobnie z kradziezami z kart kredytowych

ela1981
    Participant

rollingstone wrote:

ela1981 wrote:

jesli sie zglasza w banku, ze nastapila kradziez z konta, bank automatycznie deaktywuje karte i przysyla nowa w trybie ekspresowym

podobnie z kradziezami z kart kredytowych[/quote]

zgadza sie ale konto jest nadal "aktywne", tylko karta zablokowana

ekspersowo to przesylaja kredytowke – mi przyszla na drugi dzien, natomiast normalna 5 dni wiec taki spozniony ekspres

Asix
    Participant

sluchajcie, ciag dalszy olefki.
    Po wyslaniu do Londynu (siedziby reklamacji) skargi pisemnej, dostalam odpowiedz, ze do 20 sierpnia ktos sie ze mna w tej sprawie skontaktuje.
    W miedzyczasie minelo kolejnych 15 roboczych dni (liczonych drugi raz od czasu ponownego wyslania papierow), oraz 59 dni od zgloszenia sprawy udalam sie do banku z lajtowym bardzo zapytaniem, czy w ogole sa szanse na odzyskanie pieniedzy. Doradca skonsultowal sie z managerem, gdzies na pietrze, ktorego nie dane mi bylo zobaczyc i oznajmila, ze poniewaz chodzi o kwote wyzsza niz 1000 funtow – musze czekac dodatkowy czas, ale w sumie nei wiadomo juz jaki. 4 dni temu minely 2 miesiace jak mnie okradli. I dupa. Zupelnie jak w TPSa.

fatemeh
    Participant

Asix wrote:

4 dni temu minely 2 miesiace jak mnie okradli. I dupa. Zupelnie jak w TPSa.

Moze Financial Ombudsman?
    http://www.askcab.co.uk/money_site/mCOMPLAIN.asp

Sunday Times ma rubryke finansowa, ktorej eksperci pomagaja w niektorych beznadziejnych sprawach (podejrzewam, ze w innych redakcjach tez jest cos takiego) – moze do nich napiszesz jesli juz wszystkie inne sposoby zawioda?

Asix
    Participant

Heh…
    milo mi po wielu bojach oswiadczyc, ze w koncu otrzymalam swoja upragniona kase…
    W miedzyczasie nie obylo sie bez DECYZJI banku – negatywnej, pisania odwolan, wysylania faksow, rozmawiania z paroma osobami w roznych departamentach, straszenia policja i sadem…
    Jestem tak zaskoczona, ze nie wiem, co ze soba poczac. Chwilowo adrenalina wyslala mnie do kuchni, gdzie zmylam wszystkei zalegle gary 😉
    Jednak okazalo sie , ze to nie ja (jak odpisal mi bank) okradlam swoje konto, szkoda tylko, ze nie za pierwszym razem i ze nie obylo sie bez sporej dawki nerwow, dziesiatkow wizyt w banku, telefonow i notorycznego sprawdzania stanu konta jak rozniez skrzynki pocztowej.
    Teraz czeka mnie juz tylko boj o charges, ktore powstaly w miedzyczasie, kiedy bylam na minusie. A ze kwota jest dziesieciokrotnie nizsza – kamien i lżejszy 😉
    Przy okazji chcialam podziekowac wszystkim, ktorzy mieli swoj udzial w calej akcji, a w szczegolnosci Mackowi, Jackowi i olo.

julka
    Participant

Asix wrote:

Heh…
    milo mi po wielu bojach oswiadczyc, ze w koncu otrzymalam swoja upragniona kase…
    W miedzyczasie nie obylo sie bez DECYZJI banku – negatywnej, pisania odwolan, wysylania faksow, rozmawiania z paroma osobami w roznych departamentach, straszenia policja i sadem…
    Jestem tak zaskoczona, ze nie wiem, co ze soba poczac. Chwilowo adrenalina wyslala mnie do kuchni, gdzie zmylam wszystkei zalegle gary 😉
    Jednak okazalo sie , ze to nie ja (jak odpisal mi bank) okradlam swoje konto, szkoda tylko, ze nie za pierwszym razem i ze nie obylo sie bez sporej dawki nerwow, dziesiatkow wizyt w banku, telefonow i notorycznego sprawdzania stanu konta jak rozniez skrzynki pocztowej.
    Teraz czeka mnie juz tylko boj o charges, ktore powstaly w miedzyczasie, kiedy bylam na minusie. A ze kwota jest dziesieciokrotnie nizsza – kamien i lżejszy 😉
    Przy okazji chcialam podziekowac wszystkim, ktorzy mieli swoj udzial w calej akcji, a w szczegolnosci Mackowi, Jackowi i olo.

Bardzo sie ciesze, ze sprawa zostala rozwiazana pomyslnie.
    wydaje mi sie, ze sprawa charges powinna byc wyjasniona w sposob szybszy niz mialo to miejsce z glowna sprawa, wiec trzymajmy kciuki…

Powiem Jackowi, niech zajzy na forum 😉

agusia0126
    Participant

Witam :):) oriętujecie się może czy po 2latach nie korzystania z konta w barclays, jest ono dalej aktywne czy zostalo zlikwidowane? Dwa i pol roku temu bylam w anglii i zalozylam konto w BARCLAYS korzystałam z niego przez pół roku w anglii nastepnie wrócilam do polski i wybieralam tutaj pieniądze w bankomacie az sie skonczyly, czyli około 5-6msc. teraz planuje wrócić do Angli i nie wiem co z tym kontem sie stało.

Sandgirl
    Członek

Jesli nie zamykalas to powinno byc dalej otwarte. 🙂

fatamorgana
    Participant

Zgadza się. Natomiast karta debetowa ma ważność 2 lata.
    Trzeba odnawiać bo bez ważnej nie da się nic zrobić- nawet zalogować online.
    Natomiast gorsza sprawa, gdy rodzaj konta był związany z jakimiś opłatami- wtedy możemy dostać saldo do spłacenia.

Baggins
    Participant

a nie, bo 3

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.