Strona główna › Działy › Hyde Park › Polski ochroniarz winny śmierci Irlandczyka
http://wiadomosci.onet.pl/1792530,28351,wiadomosceu.html
Z tego co pamietam we wczesniejszym artykule pisali, ze Polak, ktory wracal do domu zostal zaczepiony przez dwoch Irlandczykow, a jeden z nich rzucil w niego puszka. Polak natomiast dlugo nie myslac huknal go prostym, a ten niefortunnie upadl na kraweznik rozbijajac sobie glowe.
Natomiast to ze byl ochroniarzem to inna kwestia, bo akurat wtedy nie byl w pracy, tylko wracal do domu. Teraz wyglada to tak, jakby nasz miesniak potlukl irlandzkie biedactwo za nic, ba on go nawet nie pobil, tylko raz uderzyl!!
Dla mnie jest to poprostu nieszczesliwy wypadek, szkoda tamtego mlodego, ale tak czasami sie zdarza, prowokacja czesto konczy sie kontratakiem, wiec nie mozna wynic Polaka ze zle postapil, poniewaz uwazam ze wielu z nas odpowiedzialoby tak samo ❗
http://wiadomosci.onet.pl/1792530,28351,wiadomosceu.html
Z tego co pamietam we wczesniejszym artykule pisali, ze Polak, ktory wracal do domu zostal zaczepiony przez dwoch Irlandczykow, a jeden z nich rzucil w niego puszka. Polak natomiast dlugo nie myslac huknal go prostym, a ten niefortunnie upadl na kraweznik rozbijajac sobie glowe.
Natomiast to ze byl ochroniarzem to inna kwestia, bo akurat wtedy nie byl w pracy, tylko wracal do domu. Teraz wyglada to tak, jakby nasz miesniak potlukl irlandzkie biedactwo za nic, ba on go nawet nie pobil, tylko raz uderzyl!!
Dla mnie jest to poprostu nieszczesliwy wypadek, szkoda tamtego mlodego, ale tak czasami sie zdarza, prowokacja czesto konczy sie kontratakiem, wiec nie mozna wynic Polaka ze zle postapil, poniewaz uwazam ze wielu z nas odpowiedzialoby tak samo ❗
Chciales napisac mniejszosc!!!! Otoz nie kolego,nigdy agresja nie mozna odpowiadac na agresje! Wlasnie ze tak postapil niefortunny polak,powinien za to odpowiedziec z cala surowoscia prawa. OD WYMIERZANIA SPRAWIEDLIWOSCI SA WLASNIE SADY A NIE PIESCI!!! To raz a dwa , jesli ktos zaczepi nie trzeba zaraz odpowiadac piescia-nawet jak rzuci przedmiotem,trzeba umiec sie zachowac. Wiecej,jesli w sadzie ktokolwiek pusci haslo ze jest lub byl ochroniarzem a nie daj boze,z licencja,odpowie podwojnie za czyn!! Poniewaz jesli jest to ochroniarz wyszkolony na to stanowisko a nie osiedlowy dresiarz napompowany prochami z silowni,jego zadaniem jest zapobieganie agresji a nie jej uzycie!! W przypadku ataku ,wyszkolony ochroniarz,wie jak unieszkodliwic ( czytaj obezwladnic) napastnika by ten nie mial mozliwosci ruchu i wezwac sluzby do tego powolane. I to bez wzgledu na to czy jest w pracy czy jest po pracy. Kazda szanujaca sie agencja ochroniarska wyrzuca natychmiast takich ;udzi co odpowiadaja przemoca na przemoc-atakiem za atak!!Znam przypadek gdzie wlasciciel kilkunastu tytulow na szczeblu europejskim i azjatyckim,sztuk walki,zaczepiany,wyzywany i ponizany,najpierw prubowal zlagodzic rozmowa agresje a w ostatecznosci wezwal odpowiednie do tego sluzby. A przeciez jakby chcial to nie tylko zaczepnego klienta ale i cala ich gromade,poslal bez wiekszych problemow na chodnik. Nie byl to wprawdzie polak ale nie ma to nic do rzeczy! Moim zdaniem powinni karac kazdego kto mysli ze sady i wyroki wykonywac bedzie sam bo to jego zaczepiono badz pobito. GDYBY KTORYKOLWIEK KRAJ POZWOLIL SOBIE NA SAMOSADY TO WIERZ MI ZE NIE TYLKO POSLUGIWALBYS SIE INTERNETEM DO POBIERANIA INFORMACJI ALE MUSIAL BY CI DRUKOWAC JEDZENIE,DAWAC PRACE,SLONCE. Bo na ulice juz bys nie wyszedl ! Ze strachu ze sasiad kose ci ozeni za jablka ktore mu kradles bedac dzieciakiem,bo przeciez on jest sedzia i katem w jednej osobie bo prawo mu zezwala. . Tego chcesz ze tak bronisz "biednego" rodaka?? Przemysl to. Pozdrawiam.
PS. Od siebie dodam ci jeszcze ze mam 40-dzieche na karku i tak jak wielu innych chlopakow,bawilem sie za mlodu na zabawach,dyskotekach,jezdzilem na mecze itd. i wiesz co ci powiem…..nigdy nie mialem nic okaleczonego,nic zlamanego,nawet krew z nosa nie wiem jak leci. Pewnie myslisz tchorz lub byczek. Mylisz sie,"glupkom" schodzilem z drogi a w wielu sytuacjach,dojrzaloscia,rozsadkiem,wytlumaczylem ze oprocz bicia geby jest jeszcze cos takiego jak rozmowa. I o dziwo w 99% wystarczylo. Bogu dzieki. Pozdrawiam.
Nie bede rozwazal na temat winy naszego rodaka.I nie wiem jak jest w Irlandii, chociaz z komentarzy wynika ze nie najlepiej.Ale co ide do pubu w Leeds, to widze prowodyrow, ktorzy szukaja okazji, aby wyskoczyc na solowke.
A ktos taki, kto prowokuje do bojki ( na przyklad rzucajac w kogos kubkiem badz dotykajac tylek cudzej partnerki), musi sie liczyc ze oberwie.
Nie bede rozwazal na temat winy naszego rodaka.I nie wiem jak jest w Irlandii, chociaz z komentarzy wynika ze nie najlepiej.Ale co ide do pubu w Leeds, to widze prowodyrow, ktorzy szukaja okazji, aby wyskoczyc na solowke.
A ktos taki, kto prowokuje do bojki ( na przyklad rzucajac w kogos kubkiem badz dotykajac tylek cudzej partnerki), musi sie liczyc ze oberwie.
Wlasnie dlatego,wlasnie dzieki takim wypowiedziom,powinni jeszcze bardziej surowo karac. Zarowno prowodyrow jak i odpowiadajacych tym samym,czyli agresja!!
Ale co ide do pubu w Leeds, to widze prowodyrow, ktorzy szukaja okazji, aby wyskoczyc na solowke.
Nie mam pojecia do jakich pubow chodzisz w Leeds i kiedy ale ja chodze dosc regularnie,co sobote , od 3 lat i jakos takich sytuacji nie odczuwam. MOZE TY ICH NIE ROZUMIESZ CO MOWIA A WIDZISZ TO CO CHCESZ LUB LUBISZ WIDZIEC-CHETNYCH DO BOJKI. To by tlumaczylo twoje obserwacje bezwzglednie.
badz dotykajac tylek cudzej partnerki
No jesli masz panienke ktora sobie na to pozwala i w dodatku siedzi bezczynnie czekajac az tobie to sie nie spodoba to zastanowilbym sie czy z wlasciwa panienka spedzam czas. Bo kazda "normalna" panienka wie jak zachowac sie w takiej sytuacji a juz najmniej liczy na chlopaka czy meza bo sama ma swoj honor i "sile" I watpie czy taki koles jakby policzka dostal czy by jej oddal-chyba ze ulom jakis lub szukajacy bojek jak ty.
GDYBYS BYL MADRY NAPISALBYS ………musi sie liczyc z ignorancja z mojej strony lub wezwaniem sluzb porzadkowych. Natomiast,takim mysleniem , jak tu napisales,niedlugo trafisz tam gdzie owy "ziomek" i nie miej do nikogo zalu. Dlatego zero komentarza. Pozdrawiam.
o to wlasnie chodzi,ludzie sa rozni,jakby mnie zaczepil jakis gowniarz a nie daj Boze moja rodzine olalbym cala policje i inne sluzby,przypie….lbym w szuflade a potem niech sie dzieje wola nieba.
o to wlasnie chodzi,ludzie sa rozni,jakby mnie zaczepil jakis gowniarz a nie daj Boze moja rodzine olalbym cala policje i inne sluzby,przypie….lbym w szuflade a potem niech sie dzieje wola nieba.
No tu masz racje,ludzie sa rozni.Ale potem ci "rozni ludzie" wolaja o pomoc do nieba i licza na wspolczucie spoleczenstwa czy tez sadow. I tu sa w bledzie. Pozdrawiam.
nie no kur..a berti co ty piszesz.
Jakis baran podjezdza do ciebie z zamiarem skasowania ciebie,twojej kobiety,tego co masz przy sobie, a Ty stary do niego spokojnie-sluchaj przyjacielu bo ja to nie..,bo to bo tamto sramto.poczekaj cwile to zadzwonie po policje, a ajkis swir spokojnie z Toba pogada,moze sie posmiejecie i poczekacie na policje-tak to widzisz?
wszyscy sie smieja z polakow(i nie wciskac mi tu wstawek ze ja sie z tym nie spotkalem -czy cos takiego)
Nigdy nie bedzie szacunku dla nas bo nie potrafimy sie zebrac i bronic.
Bylo o tym nie raz.
a co do ochroniarzy i licencji i wyszkolenia to jak nie wiesz to sie nie wypowiadaj.
wszyscy sie smieja z polakow
Po przeczytaniu waszych wypowiedzi chyba zaczynam tych 'wszystkich’ rozumieć.
Berti 5teczka
hmmm ,szkoda gadac
filipek wrote:o to wlasnie chodzi,ludzie sa rozni,jakby mnie zaczepil jakis gowniarz a nie daj Boze moja rodzine olalbym cala policje i inne sluzby,przypie….lbym w szuflade a potem niech sie dzieje wola nieba.
No tu masz racje,ludzie sa rozni.Ale potem ci "rozni ludzie" wolaja o pomoc do nieba i licza na wspolczucie spoleczenstwa czy tez sadow. I tu sa w bledzie. Pozdrawiam.[/quote]
lepiej czekac az jakis wariat ubije mnie na ulicy,a moze sie uda,przezyje i doczolgam sie na policje gdzie dam im rysopis sprawcy,moze jeszcze sie zaslon kobieta lub dziecmi.Nie mowie tu o slownych zaczepkach czy pyskowkach bo to faktycznie mozna przetrzymac wrocic do domu i zapomniec.W momencie zagrozenia zycia,zdrowia najblizszych lub swojego nawet wystraszony ciul musi zmienic sie w wojownika.
Jezeli chodzi o pomoc to raczej wlasnie Ty bedziesz wolal jak bedziesz lezal w szpitalu lub jezdzil na wozku.Ja co najwyzej spokojnie odsiedze wyrok.
nie wiadomo, czy tak spokojnie bedziesz mogl siedziec, jak Ci tam zrobia z dupy jesien sredniowiecza.. 😛
nie wiadomo, czy tak spokojnie bedziesz mogl siedziec, jak Ci tam zrobia z dupy jesien sredniowiecza.. 😛
Widac pojecie masz blade na te tematy wiec lepiej nie zabieraj glosu.
Dupy sredniowiecza jak to nazywasz nie robia kazdemu kto trafi za kratki tylko tym zaslugujacym 😀 ja sie niestety nie zaliczam do nich
jackyl wrote:nie wiadomo, czy tak spokojnie bedziesz mogl siedziec, jak Ci tam zrobia z dupy jesien sredniowiecza.. 😛
Widac pojecie masz blade na te tematy wiec lepiej nie zabieraj glosu.
Dupy sredniowiecza jak to nazywasz nie robia kazdemu kto trafi za kratki tylko tym zaslugujacym 😀 ja sie niestety nie zaliczam do nich[/quote]
ale pewnie tu w pierdlu bylbys biala mniejszoscia
Gundis wrote:Nie bede rozwazal na temat winy naszego rodaka.I nie wiem jak jest w Irlandii, chociaz z komentarzy wynika ze nie najlepiej.Ale co ide do pubu w Leeds, to widze prowodyrow, ktorzy szukaja okazji, aby wyskoczyc na solowke.
Wlasnie dlatego,wlasnie dzieki takim wypowiedziom,powinni jeszcze bardziej surowo karac. Zarowno prowodyrow jak i odpowiadajacych tym samym,czyli agresja!!
Ale co ide do pubu w Leeds, to widze prowodyrow, ktorzy szukaja okazji, aby wyskoczyc na solowke.
Nie mam pojecia do jakich pubow chodzisz w Leeds i kiedy ale ja chodze dosc regularnie,co sobote , od 3 lat i jakos takich sytuacji nie odczuwam. MOZE TY ICH NIE ROZUMIESZ CO MOWIA A WIDZISZ TO CO CHCESZ LUB LUBISZ WIDZIEC-CHETNYCH DO BOJKI. To by tlumaczylo twoje obserwacje bezwzglednie.
badz dotykajac tylek cudzej partnerki
No jesli masz panienke ktora sobie na to pozwala i w dodatku siedzi bezczynnie czekajac az tobie to sie nie spodoba to zastanowilbym sie czy z wlasciwa panienka spedzam czas. Bo kazda "normalna" panienka wie jak zachowac sie w takiej sytuacji a juz najmniej liczy na chlopaka czy meza bo sama ma swoj honor i "sile" I watpie czy taki koles jakby policzka dostal czy by jej oddal-chyba ze ulom jakis lub szukajacy bojek jak ty.
GDYBYS BYL MADRY NAPISALBYS ………musi sie liczyc z ignorancja z mojej strony lub wezwaniem sluzb porzadkowych. Natomiast,takim mysleniem , jak tu napisales,niedlugo trafisz tam gdzie owy "ziomek" i nie miej do nikogo zalu. Dlatego zero komentarza. Pozdrawiam.[/quote]
Nie probuj mi wmawiac ze nie potrafie zrozumiec sytuacji, kiedy ktos kogos prowokuje, nie trzeba miec 40 lat, aby znac angielski.Poza tym do pubow chodze z Anglikami,ktorzy ze zrozumieniem tym bardziej nie maja problemow.
Nigdzie tez nie napisalem, ze sytuacja bezposrednio dotyka mnie, wiec nie wiem w jakim celu obrazasz mnie i moja partnerke, z ktora nota bene do pubu nie chodze.Nigdzie tez nie napisalem ze szukam bojek.
Naucz sie czytac tekst ze zrozumieniem, zanim zaczniesz kogos blotem obrzucac.Majac 40 lat, powinienes juz to potrafic.Pozdrawiam.
[quote:31c03b93f5]Chciales napisac mniejszosc!!!![/quote]
Chyba tylko w tym sie z Toba zgadzam, teraz wiadomo skad tyle napadow na rodakow, razsizmu wobec nas itp. Wlasnie stad, bo sobie na to pozwalamy, pewnie niech nas tluka po glowach, opluwaja i szydza. Tlumaczenie sie tym, ze nie mozna odpowiadac na ataki, lepiej isc do domu i zapomniec swiadczy nie o rozsadku, lecz o braku tak zwanych jaj!!
A gdzie duma i szacunek do samego siebie??
[quote:31c03b93f5]Otoz nie kolego,nigdy agresja nie mozna odpowiadac na agresje! Wlasnie ze tak postapil niefortunny polak,powinien za to odpowiedziec z cala surowoscia prawa. OD WYMIERZANIA SPRAWIEDLIWOSCI SA WLASNIE SADY A NIE PIESCI!!! To raz a dwa , jesli ktos zaczepi nie trzeba zaraz odpowiadac piescia-nawet jak rzuci przedmiotem,trzeba umiec sie zachowac. [/quote]
Wiesz wychowalem sie na duzym osiedlu, jak na kazdym wiekszym takim zbiorowisku blokow liczy sie jedno prawo – prawo piesci!! I najlepsza obrona jest atak!! Uwazasz ze zawsze wszystko mozna zalagodzic rozmowa, otoz nie!! Ktos kto postepowalby tak jak Ty, bylby sponiewierany, wysmiany i nigdy nie szanowany!! Widzialem wielu takich, co chcieli zawsze wszystko zalatwic rozmowa, obrywali, nie raz porzadnie, zasada jest taka, ze jak raz pozwolisz sobie dmuchac w kasze, to juz zawsze bedziesz uwazany za frajera i chlopca do bicia.
I to nie tylko na osiedlu, ale w szkole, pracy itd.
Porozmawiac mozesz sobie z czlowiekiem na poziomie, a nie z nacpanym dresem, bo skoro zaplanowal Cie pobic to i tak to zrobi, rozmowa tylko Cie osmieszy, chyba ze dasz mu troche forsy na prochy, ale tym bardziej bedzie Cie przesladowal.
Moglbym Ci podac wiele przypadkow gdzie kontratak wywolal pozytywne skutki, nawet takie gdzie policja byla bezradna.
Oczywiscie ze trzeba umiec sie zachowac, ale trzeba sie tez szanowac, jesli sam siebie nie szanujesz, nikt nie bedzie szanowal ciebie.
[quote:31c03b93f5]Wiecej,jesli w sadzie ktokolwiek pusci haslo ze jest lub byl ochroniarzem a nie daj boze,z licencja,odpowie podwojnie za czyn!! Poniewaz jesli jest to ochroniarz wyszkolony na to stanowisko a nie osiedlowy dresiarz napompowany prochami z silowni,jego zadaniem jest zapobieganie agresji a nie jej uzycie!! W przypadku ataku ,wyszkolony ochroniarz,wie jak unieszkodliwic ( czytaj obezwladnic) napastnika by ten nie mial mozliwosci ruchu i wezwac sluzby do tego powolane. I to bez wzgledu na to czy jest w pracy czy jest po pracy. Kazda szanujaca sie agencja ochroniarska wyrzuca natychmiast takich ;udzi co odpowiadaja przemoca na przemoc-atakiem za atak!![/quote]
Co nie znaczy, ze nie ma prawa do obrony!! Moze gdyby nie odpowiedzial dostalby kamieniem, moze padly rasistowskie przezwiska!! To ten Irlandczyk powinien byl pomyslec, ze na zaczepke moze dostac klapsa!!
[quote:31c03b93f5]Znam przypadek gdzie wlasciciel kilkunastu tytulow na szczeblu europejskim i azjatyckim,sztuk walki,zaczepiany,wyzywany i ponizany,najpierw prubowal zlagodzic rozmowa agresje a w ostatecznosci wezwal odpowiednie do tego sluzby. A przeciez jakby chcial to nie tylko zaczepnego klienta ale i cala ich gromade,poslal bez wiekszych problemow na chodnik. Nie byl to wprawdzie polak ale nie ma to nic do rzeczy![/quote]
Ja tez znam takie przypadki, ludzie takiego pokroju nie dopuszcza do pobicia sie, unikaja walki jak moga, maja ku temu wycwiczone umiejetnosci, ale dopoki nie stanowi to dla nich niebezpieczenstwa!!
W razie napadu bronia sie!!
[quote:31c03b93f5]Moim zdaniem powinni karac kazdego kto mysli ze sady i wyroki wykonywac bedzie sam bo to jego zaczepiono badz pobito. GDYBY KTORYKOLWIEK KRAJ POZWOLIL SOBIE NA SAMOSADY TO WIERZ MI ZE NIE TYLKO POSLUGIWALBYS SIE INTERNETEM DO POBIERANIA INFORMACJI ALE MUSIAL BY CI DRUKOWAC JEDZENIE,DAWAC PRACE,SLONCE. Bo na ulice juz bys nie wyszedl ! Ze strachu ze sasiad kose ci ozeni za jablka ktore mu kradles bedac dzieciakiem,bo przeciez on jest sedzia i katem w jednej osobie bo prawo mu zezwala. . Tego chcesz ze tak bronisz "biednego" rodaka?? Przemysl to[/quote]
To jest Twoje zdanie, moje jest inne, nie mowie ze nalezy wykonywac samosady na ludziach, on zabil to zabijmy i jego, bo to rzeczywiscie doprowadziloby do anarchii, ale jesli trzech cwaniakow pobije mojego brata, maja pewny odwet z mojej strony, jesli ktos wyzywa mnie na ulicy to nie mysle dlugo co z nim zrobic, dlaczego bo szanuje siebie!! Nie moglbym spojrzec sobie w twarz gdybym uciekal, czy nie odpowiedzial!! Czasami lepiej jest oberwac, ale miec uczucie ze zrobilem co moglem, stalem i walczylem, a nie uciekalem jak tchorz (dla niektorych rozsadny)!!
[quote:31c03b93f5]PS. Od siebie dodam ci jeszcze ze mam 40-dzieche na karku i tak jak wielu innych chlopakow,bawilem sie za mlodu na zabawach,dyskotekach,jezdzilem na mecze itd. i wiesz co ci powiem…..nigdy nie mialem nic okaleczonego,nic zlamanego,nawet krew z nosa nie wiem jak leci. Pewnie myslisz tchorz lub byczek. Mylisz sie,"glupkom" schodzilem z drogi a w wielu sytuacjach,dojrzaloscia,rozsadkiem,wytlumaczylem ze oprocz bicia geby jest jeszcze cos takiego jak rozmowa. I o dziwo w 99% wystarczylo. Bogu dzieki. Pozdrawiam.[/quote]
99% 😯 😯 😯 Stary musisz miec dar przekonywania, gratuluje!!
Niestety zyjemy w czasach, gdzie dostac mozna za friko i bez powodu. Wielu nie bedzie wdawalo sie z Toba w zadna dyskusje, tylko obije Ci gebe, mowisz ze trzeba wzywac sluzby za to odpowiedzialne, chyba nie miales na mysli policje, bo skoro widzisz trzech skur….. kopiacych jednego to zanim doczekasz sie na policje on juz bedzie reanimowany na ostrym dyzurze. A kiedy przyjada, to na ogol sa bezradni, albo jak to mowia niska szkodliwosc spoleczna!! Jesli ktos w pracy wyzywa Cie, bedziesz biegal do szefa i sie ciagle skarzyl czy hukniesz go w zeby?? Wiesz mi ze kontratak, rewanz czesto daja pozytywne skutki, ten Polak zrobi co uwazal za sluszne, zostal zaczepiony, wiec odpowiedzial. Reszta to juz niestety nieszczesliwy wypadek!! Pozdro