Strona główna Działy Mieszkanie Wszystko o Batley

Wyświetlanych postów: 10 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    remigiusz
    Członek

Interesują mnie wszelkie informacje odnośnie miasta Batley.
    Dostałem propozycje pracy w Leeds a mieszkania w Batley.

Jak tu jest?Sa polskie sklepy?polskie kluby?dużo jest Polaków?Czy jest drogo? Czy jest dużo pracy? itp. Będę wdzięczny za wszystkie opinie!!

Muss Lee
    Członek

Mieszkałem w Batley i było fajnie.
    Ceny? Zalezy od standardu mieszkania. Generalnie spokój i niewiele sie dzieje. Batley zostało wyssane przez Leeds i tam ludzie jeżdżą na imprezy. Jest Tesco, Netto – if u like, i Iceland. Biedronki chyba nie ma 🙂

To jest takie ciapatowo jak chyba wszędzie ale bez problemów. Dobrze jest mieszkać w pobliżu "PKP" jeśli masz dojeżdżać bo do LDS dojedziez w 17 minut. Są też autobusy i oczywiście "Paksówki" 😛

Ładne widoczki bo górka w pobliżu więc jest całkiem malowniczo 🙂 Njabliższym miastem tuż za miedzą jest Dewsbury, tam znajdziesz polski sklep. A w Tesco jest też pólka z żarceim z PL. Ale ja polecam sklep u Pauli w Dewsbury. Fajna dziewczyna i ładnie urządziła sklep wraz z chłopakiem.

Polskich klubów nie ma bo to za małe miasteczko, praca jest ale raczej w Ikei . Generalnie praca jest wszędzie tylko trzeba coś umieć.

Do mnie podszedł raz anglik i pytal się czy jestem z PL i czy znam sie na elektryce bo on robi jakieś drzwi garażowe. Czasem coś sie może znaleźć, ale generalnie ludzie z BTL dojeżdżąją do pracy,

Powodzenia

fatemeh
    Participant

Znajoma pracowala przez ponad dwa lata w Fox’s w Batley – ograniczala sie wlasciwie do pracy. Jej zdanie na temat miejsca (a dojezdzala z Bradford, gdzie mieszkala): do pracy – tak, do zycia – nie. Za male, za ciche, za smetne.

Anonim
    Gość

Ja lubię Batley. Bo lubię ciszę i spokój 😉 Park jest fajny.

jola7878
    Participant

Ja mieszkam w Batley i nie narzekam. Faktycznie jest to ciapatowo ale Anglicy tez tu mieszkają. Przede wszystkim są tu piękne malownicze widoki i cicho , spokojnie. Do sklepów nie daleko i do Dewsbury też mozna chodzic spacerkiem. Są fajne parki i boiska do gry w piłkę . Po prostu da się mieszkać. 😀 😀 😀

zlosnica2005
    Członek

Znajomi chca sie przeprowadzic do Healey (Batley) i prosili mnie, abym spytala na forum jak tam jest. Czy panuje tam taka nietolerancja jak w Dewsbury? Czy jest tam bezpiecznie?
    Za wszelkie informacje bedziemy bardzo wdzieczni.

xxmitaxx
    Członek

Patrzac na twoj podpis, zastanawiam sie czy zaczynac dykusje z Toba no ale, powiem co mysle. Nie wiem czemu w srodowisku polonijnym panuje przekonanie ze w Dewsbury czy Batley jest niebezpiecznie i nie tolerancyjnie. Bez kitu nie wiem czy chodzi tu o to porwanie za okup i zabojstwo 10 lat temu czy o co??? Czy moze nietolerancyjnosc objawia sie tym ze nie ma polskich sklepow??? Czy czemu bo nie qmam?? Mieszkam w Dewsbury, pracowalem w Batley auto mam na Polskich blachach i na razie poki co nie mialem zadnych problemow. Na pewno jest bezpieczniej niz w Leeds, gdzie tylko miesiac temu zabito Polaka, a stado znudzonych zyciem chavsikow zgwalcilo 14 latke. Fakt jest tu troche ciapato ale wole ciapatych jak przyjeb anych glodem angielskich nastolatkow szukajacych szczescia. Bylem wczoraj w parku w Batley i widzialem w pyte Polakow i nie wygladali mi na wystraszonych. Takze polecam na prawde Batley i Dewsbury napewno jest bezpieczniej niz na Beestonie, Hunslecie, Chappeltown, harehills, no i jest chyba takze troche ladniej. ooo i sa sklepy i ASDA i TESCO i wyobraz sobie sa w nich Polskie zeczy…….
    pozdro

zlosnica2005
    Członek

xxmitaxx dziekuje Ci serdecznie za odpowiedz.
    Ja osobiscie nieznam Dewsbury a slyszalam opowiesci na temat nietolerancji. Dlatego tez postanowilam spytac o to na forum, aby szersze grono ludzi moglo sie w tej kwestii wypowiedziec.
    Pozdrawiam

wujas22
    Członek

a macie moze pokoj do wynajecia w Batley ?? z mila checia bym wynajal poniewaz pracuje w Batley a obexnie mieszkam w Wakefield . oto moj numer 07521077372

Riccardo
    Członek

Witam!
    Przestrzegam Wszystkich przed wiązaniem się z agencją mieszkaniową Ivy Homes Trading As Classic Homes Ltd z Batley. Jest to agencja bardzo nieuczciwa, dopuszczająca się nadużyć a nawet przestępstw (sic!). Dla zainteresowanych więcej szczegółów chętnie wyślę na maila.
    Pozdrawiam!

Wyświetlanych postów: 10 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.