Strona główna Działy Hyde Park Jesteśmy Narodem NOŻOWNIKÓW

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Krzychu
    Participant

to link http://wiadomosci.onet.pl/1790322,12,item.html
    do artykułu który dowodzi że jesteśmy narodem który bez noża nie wychodzi z domu, jakaś pipa która go…..o wie postawiła nas w szeregu z Kurdami, ale już pakistańskich gnojków to nie widzi jak po ulicach chodzą z nożami za paskiem , no a tym bardziej angielski kwiat młodzieży to w ogóle nie używa scyzoryków do "rozmów" miedzy gangami. Wszystkie 20 ofiar noża w Londynie to dzieło Polskich nożowników. Kolejny raz jesteśmy celem obelg z ust najwyższych ranga urzędników Brytyjskich to nie może być przypadkowe. Ze swojej strony pisze oficjalny protest do Policji Brytyjskiej i Polskiego Konsulatu, aby zajęli się wyjaśnieniem tej kwestii i nie spocznę póki nie dostanę wyjaśnienia na piśmie. Proponuję dla każdego zainteresowanego wyjaśnieniem tej sprawy zrobić to samo.
    Wyobraźcie sobie co by było jak by ta szefowa policji hrabstwa Cambridge powiedziała to o np. Pakistanach , murzynach lub innej nacji kolorowej, jutro już by pakował swoje graty do pudła i wynosiła się ze stanowiska.

tu cyt " "Dziennik": czy Polacy przestają się cieszyć dobrą renomą na Wyspach Brytyjskich? Według szefowej policji hrabstwa Cambridge, każdy Polak nosi nóż. – [u:75b9086121]To wpisane w ich kulturę[/u:75b9086121] – powiedziała podczas wystąpienia przed Izbą Gmin. Jak powiedział "Dziennikowi" polski konsul w Londynie, to pierwsza taka wypowiedź urzędnika wysokiej rangi.

Ku…..a teraz to już mamy pozamiatane, jeszcze tylko brakuje że jakiś pijany głupek zrani kogoś w bójce.

v-tec
    Członek

Wyluzuj, jakaś głupia policyjna suka coś chlapneła a ty będziesz protesty do konsulatu wysyłał 🙂
    Tej pani życzmy żeby ktoś ją poczęstował kosą bo na pewno nie będzie to Polak wtedy zmieni zdanie, znawczyni polskiej kultury się znalazła psia ją mać

slanting_eye
    Członek

ja caly czas mam noz jak pracuje:)
    ale nie zeby zabijac,tylko zeby kartony otwierac
    😀 😀 🙂 🙂 😀

Baggins
    Participant

fajna wypowiedz z forum pod tytulem powyzszego artykulu:
    [i:1cbf0adb98]Wybieram się do Anglii.Czy nóż warto wziąć z Polski, czy kupić w UK na lotnisku?

No i jaki to ma być nóż: kuchenny, sprężynowy, maczeta, czy po prostu sobie dać spokój i od razu zabrać miecz dwuręczny, albo dzidę?

~q , 17.07.2008 08:44

Zgłoś naruszenie zasad forum
    Zaloguj się, aby zgłosić naruszenie zasad forum

——————————————————————————–

E-mail OnetHasło

Loguj się bezpiecznie Zapomniałem hasła

——————————————————————————–

AnulujZaloguj

Zgłoś naruszenie zasad forum

Bieżący wątek wszystkie wątki poprzedni | następny

No i jaki to ma być nóż: kuchenny, sprężynowy, maczeta, … 17.07.2008 08:44

… czy po prostu sobie dać spokój i od razu zabrać miecz dwuręczny, albo dzidę? ~q

zabierz Dzidę 🙂 17.07.2008 08:49

~Anna Dzida

tak przyda sie w tych słynnych polowaniach polaków na … 17.07.2008 09:43

… łabędzie ~smiech na sali

Prawdziwy Anglik chodzi ze srubokretem. 17.07.2008 09:50

~kl

Polecam dobry nóż do rzucania oraz sprężynówke. Robią … 17.07.2008 08:50

… robote. chemiczny

maczeta 17.07.2008 08:50

~koja

najlepiej karabin maszynowy 17.07.2008 08:50

~cronos

najpierw kup wiadro oleju i wlej sobie do glowy!!!! 17.07.2008 08:50

~bolek

Ale czym zrobi dziurkę? 17.07.2008 10:14

~neurolog

maczetą 17.07.2008 10:49

~makak

z doświadczenia wiem że najlepiej sprawdza się katana a … 17.07.2008 08:50

… jako broń podręczna motylek ~nindza

hehe wez najlepiej siekiere 17.07.2008 08:51

~nozownik

ja przetestowalem pare rodzajow "nozy" nosze krotki miecz … 17.07.2008 08:51

… rzymski ze wzgledu na jego walory, tak praktyczne, jak rowniez psychologiczne, Angole maja w genach traumatyczne przezycia zwiazane z ta bronia, wystarczy … ~z okolic Grunwaldu

Do rzymskiego miecza koniecznie trzeba nabyć sandały, żeby … 17.07.2008 09:16

… mieć klasę. ~Patapon

alez oczywiscie mam, tradycyjne, polskie onuce sandalowe. 17.07.2008 10:19

~z okolic Grunwaldu

polski obywatel kupuje polskie noże. 17.07.2008 08:56

~nożownik

miecz bylby niezly 🙂 17.07.2008 08:59

~noznik

kup najpierw wiadro oleju i wlej sobie do twojego pustego … 17.07.2008 09:00

… " czerepa " ~manometr

Długość ostrza 10-15 cm. I naucz się nim walczyć bo szybko … 17.07.2008 09:02

… możesz zginąć od własnego noża :). Jak nie umiesz to nawet nie wyciągaj. ~don Koguto

Na wycieczki rowerowe po Szkocji polecam kopie, albo … 17.07.2008 09:04

… lance. Jesli bedziesz pieszo spacerowal po gorach to najlepszy bedzie czekan lub ewentualnie buzdygan. ~Podlasie 45 wieku

Wew gorach to najleps ciupaska! 17.07.2008 10:25

~gorol

kup w Polsce – polskie noże są niezawodne 17.07.2008 09:05

~producent noży

Ja chyba wybiorę halabardę – Ty wiesz, jaki to wypas … 17.07.2008 09:06

… będzie? W dodatku Angole zobaczą, że pochodzę z dobrej, starej rodziny. Nie o co te ich różne "syry". ~blond

hahahaha – fajne 17.07.2008 09:09

~Ania

porządny sztylet (lepiej dwa) zawsze warto mieć w zanadrzu … 17.07.2008 09:10

… i pamiętaj: "droga do serca prowadzi przez żołądek" ~skrytobójca

A na lotnisku napewno policja ma rozeznanie jakie modele … 17.07.2008 09:12

… mają skuteczne ostrza, długość,sposób noszenia etc.Poradzą napewno. Nie wiem tylko czy mówią płynnie po polsku aby było pewne o co chodzi! ~st

PO wypowiedzi tej pani Polacy masowo przerzucają się na … 17.07.2008 09:16

… shurikeny – polecam ~ninja

jesli bedziesz poruszal sie po ulicach piechota to z … 17.07.2008 09:34

… duzych mieczy polecam espadon;niektorzy rycerze wola flambergi ale ja osobiscie ich nie polecam;pozostaje rowniez cala gama mieczy mniejszych ,jednorecznych lub … ~rycerz wedrowny

i nie zapomnij o kuszy! 17.07.2008 09:35

~Jurek

I trzech BEŁTACH (jeden do kuszy, dwa do wypicia). 17.07.2008 11:07

~pijaczyna z Pic…

Bierz siekierę albo topór, to jest to. Musimy zmienić … 17.07.2008 09:37

… stereotyp polaka nożownika!!! 😉 ~KosiMazaki

komplet noży kuchennych,…..być moze wezmą cię za … 17.07.2008 09:43

… kuchcika..hłeee…hłeee ~szrajberhau

Do Kanady do paralizator do Anglii nie wiem 17.07.2008 10:26

~na_marginesie

Obojetnie jaki byle bys byl szybszy od angielskiego … 17.07.2008 10:45

… nozownika bo inaczej ten noz ci nie pomoze.. mareczek999@onet.eu

Najlepiej kup khukri, bo Gurkhów Anglicy ciągle się boją … 17.07.2008 11:02

… 🙂 Może też być malajski keris, albo bardziej prostacki parang. Też czują szacunek 🙂 ~zbrojmistrz

a moze frytki do tego 17.07.2008 11:04

~ania

powinieneś mieć taki nóż, który sam otwiera się, najlepiej … 17.07.2008 11:15

… jeszcze w kieszeni. ~szybkiLopez

[/i:1cbf0adb98]

ale prawda jest, ze gdyby to bylo w odniesieniu do czarnych czy sinych to by juz siedziala

Krzychu
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    v-tec wrote:

Wyluzuj, jakaś głupia policyjna suka coś chlapneła a ty będziesz protesty do konsulatu wysyłał 🙂
    /quote]

Sam wyluzuj a raczej nie będzie ci to dane jak zaczną nas ścigać po ulicach jak coś powiesz nie w języku tubylców wtedy to możesz mieć przesrane , sam chyba wiesz jak był nagonka na Polaków po napaści w Exeter bo ja to odczułem na własnej skórze .

I tu w Twojej wypowiedzi jest cała sentencja POLSKOŚCI niech nas leją po pysku a my i tak nic nie zrobimy . Mieszkamy tu pracujemy, płacimy podatki i tak wszyscy mają nas w dupie bo nie bronimy swego. Chcesz zobaczyć jak to jest u innych narodowości to powiedz coś na murzyna. Życzę zdrówka potem….. .

v-tec
    Członek

Osobiście nie odczułem żadnej nagonki na siebie ani nikt ze znajomych Polaków nie mówił mi o czymś takim, na forum także nie zauważyłem. Więc może ta rzekoma nagonka powstała wyłącznie w twojej głowie gdzie trwa do dziś? A co do odzywania się w języku tubylców (angielski – przyp. v) to gdy się odzywam do tubylców to używam ich języka, w przeciwnym wypadku jakiekolwiek odzywanie się nie miałoby i tak większego sensu 🙂

Krzychu
    Participant

widzę że Tobie to "jak świni lej na oczy a ona że ciepły deszcz pada" jesteś tak zakochany w Anglii że już nie widzisz co dzieje sie dookoła .
    Jasne że zwracając się do miejscowych użycie innego języka jest bezcelowe bo nie zrozumieją . Oni nawet czasami nie rozumieją jak ktoś przyjedzie z innego regionu Anglii,ale wybacz, jak stoję w kolejce a zadzwoni telefon i dzwoni Polak to przecież nie zacznę gadać do niego po Angielsku !!! Bo pomyśli sobie że całkowicie zgłupiałem, a jak już zaczynam mówić w swoim języku to mogę liczyć na "sympatyczne spojrzenia " miejscowych i tego mi nie powiesz że tak nie jest.
    Wygodnie jest chować głowę w piasek i mówić ze nic sie nie dzieje. Powiem ci że jak w mojej pracy 2 tyg. temu jeden Angol miejscowy zażartował sobie z cyt" brązowych ludzików" to już 3 dzień mija jak jest zwolniony przez swojego szefa Anglika i teraz trzęsie portkami czy aby nie będzie ciągany przez tych "brązowych ludzików" po sądach o odszkodowanie. Pomyśl o tym …. .

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Krzychu wrote:

wybacz, jak stoję w kolejce a zadzwoni telefon i dzwoni Polak to przecież nie zacznę gadać do niego po Angielsku !!! Bo pomyśli sobie że całkowicie zgłupiałem, a jak już zaczynam mówić w swoim języku to mogę liczyć na "sympatyczne spojrzenia " miejscowych i tego mi nie powiesz że tak nie jest.

Powiem, bo tu gdzie ja mieszkam tak nie jest. Absolutnie swobodnie używam polskiego na ulicy czy gdziekolwiek i nikt póki co mnie za to nie pobił ani nie zauważyłem sympatycznych spojrzeń, owszem ludzie często odruchowo odwracają głowę w twoją stronę gdy usłyszą obcy język to wszystko. To ty masz jakąś obsesję na punkcie Anglików gdyby ja tak miał to czym prędzej bym stąd wyjechał. Życzę powodzenia w pisaniu listów protestacyjnych

ela1981
    Participant

oj Krzychu widac, ze hormony Cie poniosly po przeczytanui tego artykulu ~ kup dzide i wyluzuj 😉

slanting_eye
    Członek

potwierdzam slowa v-tec
    tez nie odczulem zadnych spojrzen gdy rozmawiam po polsku

Anonim
    Gość

To ze jestesmy narodem antysemitow to wiem, polskie obozy, prawda o rozdziale historii jaka jest 2 woja swiatowa ,pietnowanie nawet przez „amerkanski” kongres brak zwrotu “zagrabionego mienia” (??) to tez juz nie dziwi. Narod nozownikow to nowosc.

Osobiscie nie zauwazam szczegolnej niecheci do Polakow w Anglii ale jesli pozwolimy na takie tresci to kto wie co bedzie kiedys. Oczywiscie nie mozna zakazac ludziom prywtanej niecheci do Polakow czy powyzszych opinii, jednak publicznemu podsycaniu przez media czy osoby publiczne trzeba sie przeciwstawiac.

jackyl
    Participant

ela1981 wrote:

oj Krzychu widac, ze hormony Cie poniosly po przeczytanui tego artykulu ~ kup dzide i wyluzuj 😉

a sprobujcie wytlumaczyc anglikowi z czego sklada sie dzida.. 😉

Anonim
    Gość

jackyl wrote:

a sprobujcie wytlumaczyc anglikowi z czego sklada sie dzida.. 😉

pewnie juz probowales wiec sie podziel z nami wrazeniami.

Krzychu
    Participant

W Anglii mieszkam od 7 lat nigdy nie snułem żadnych teorii spiskowych że to czy tamto nastają na Polaków itp. ale jak czytam że szef Policji mówi" wszyscy Polacy noszą noże i to u nich normalne trzeba ich wyedukować " to sorry ale krew mnie zalewa mam 30 lat ale w życiu noża przy sobie nie nosiłem i nie będę nosił i nie chcę takich sytuacji kiedy ktoś mnie zapyta skąd jesteś to ja odpowiem z Polski wtedy on może się cofnąć ze strachu że jestem uzbrojony i nie będzie ze mną rozmawiał bo jestem ciągle w posiadaniu noża. ROZUMIESZ TERAZ O CO MI CHODZI.

slanting_eye
    Członek

jackyl wrote:

ela1981 wrote:

a sprobujcie wytlumaczyc anglikowi z czego sklada sie dzida.. ;)[/quote]

jak to z czego z:
    przeddzidzia
    sroddzidzia
    zadzidzia….
    😀 😀

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.