Strona główna Działy Finanse Benefit dla Matki zaczynającej prace po urodzeniu dziecka.

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    regus
    Członek

Czy wiecie coś na temat benefitu, przyznawanego matkom, które podejmują pracę po urodzeniu dziecka? Nazywa się to podobno 'back to work pay’, ale nie mogę znaleźć nic więcej na ten temat. Czekam na pomoc :X

cheeky girl
    Participant

Nie sadze, ze taki zasilek istnieje, ale moze sie myle.

Jesli dopiero szukasz pracy to mozesz starac sie o JSA (Jobseeker’s Allowance), pomoc dla osob bez pracy, ale aktywnie jej szukajacych. Uwaga…trzeba miec przepracowane 12 msc bez dluzszej przerwy i byc zarejestrowanym w Home Office..bez tego ani rusz. 😀

Mozna starac sie o Working i Child Tax credits. Jesli masz dziecko to wystarczy ze pracujesz 16 godz. w tygodniu, aby przyznano ci Working tax credit…i oczywiscie niskie dochody 😉

Tutaj wiecej: http://www.direct.gov.uk/en/MoneyTaxAndBenefits/BenefitsTaxCreditsAndOtherSupport/Employedorlookingforwork/DG_10013843

regus
    Członek

Znalazłam na internecie ze niedawno wprowadzili taki benefit jakieś miesiąc temu. Jest to benefit dla matki która pracowała przed urodzeniem dziecka i po przerwi wychowawczwj znowu wraca do pracy.Czytałam,ze ma byc 250f jednorazowo i pózniej 40f co tydzień tylko niepisało gdzie trzeba sie o to starac moze to poprostu bujda! Jutro wybiore sie do council house i sie popytam jak czegoś sie dowiem to dam znać!! Pozdrawiam:)

Malgon
    Participant

ciekawe, tez nie slyszalam o takim …
    a gdzie to wyczytalas?

faktycznie trzeba popytac i dowiedziec sie wiecej,

i w council house udzielaja taklich informacji? 😉 tylko ktorym ?? 🙂

ela1981
    Participant

tez o tym slyszalam, ale gdzie to juz nie pamietam, ze niby to ma byc zacheta dla mam, aby wracaly do pracy i nie pobieraly zasilkow

cheeky girl
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Malgon wrote:

ciekawe, tez nie slyszalam o takim …
    a gdzie to wyczytalas?

faktycznie trzeba popytac i dowiedziec sie wiecej,

i w council house udzielaja taklich informacji? 😉 tylko ktorym ?? 🙂

Na pewno mozna sie zapytac w Welfare Rights na 2 Great George Street, glowny budynek councilu w centrum.

Bede tam dzisiaj tlumaczyla po poludniu wiec zaciagne jezyka 😉

Baggins
    Participant

jest cos takiego, ale dluzej niz miesiac – z pracy dostajesz wiecej kasy na macierzynskim ale musisz do niej wrocic. jak nie wrocisz to oddajesz kase. jak nie pobierasz w czasie urlopu i wrocisz to ci oddaja 'zaleglosc’

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.