Strona główna Działy Zdrowie ciaza a latanie samolotem

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    7sisters
    Participant

Diabel tkwi w szczegolach, czyli slowach. Lekarz nie wyda Ci zaswiadczenia ze 'mozesz taki lot odbyc’ bo w razie np. poronienia moglabys go pozwac.

Ryanair jednak wymaga tylko zaswiadczenia od lekaza ze 'ciaza nie jest przypadkiem skomplikowanym’ oraz stwierdzenie daty spodziewanego porodu.

http://www.ryanair.com/site/EN/faqs.php?sect=spn&quest=pregnant

Nie widze powodu dla ktorego lekarz mialby odmowic Ci wystawienia takiego zaswiadczenia. Jezeli spotkasz sie z odmowa, powiedz lekarzowi ze zlozysz na niego skarge i obciazysz go kosztami jakie ponioslas w wyniku odmowy. Pewnie nie zyskasz jego sympatii 😉 ale dostaniesz zaswiadczenie.

ulka77
    Członek

Witam.A tak bardzo pilny ten wyjazd?:):)Mialam sytuacje podobna,problem byl z zaswiadczeniem,bo nie chcial tez podpisac sie pod nim.Musi potwierdzic,ze wszystko jest ok,ze ciaza przebiega bezproblemowo i ze nie widzi przeciwskazan.I tu jest problem,bo…to jest ciaza i najwiecej komplikacji moze byc pod koniec.Tak mi tlumaczyl,ze dzis jest dobrze a jutro nie musi:)Oczywiscie nie straszyl mnie:)Ale ja sie uparlam…..i polecialam.I utknelam w Polsce do porodu:(Bo problemy pojawily sie nagle i lekarz nawet nie chcial slyszec o powrocie,ani samolotem ani samochodem.I zamiast tego wyladowalam w szpitalu….kilkakrotnie…ale wszystko dobrze sie skonczylo,tylko stresu wiecej,zalatwianie numeru pesel,paszportu i szczepien:):)nie strasze…:):):)ale wiesz,roznie bywa:):)trzymaj sie cieplo

pantera
    Członek

cześć!czy ktoś wie czy wizzair też wymaga zaświadczenie od lekarza? jesli tak a ja nie będę miała zaświadczenia to co?

justynab
    Participant

wklejam informacje ze strony wizz air, jesli jestes przed 34 tyg to spoko, miej wrazie czego ze soba karte ciazy i starczy ja tak lecialam:)niby zalecaja po 28 tyg z zaswiadczeniem ale nie kaza, mysle ze podobnie jest w innych liniach

Wizz Air nie przyjmuje na pokład kobiet w ciąży powyżej 34 tygodnia. Wizz Air ponosi odpowiedzialność za problemy zdrowotne kobiet ciężarnych i/lub ich nienarodzonego dziecka, do których może dojść podczas lub w wyniku podróży lotniczej, jedynie zgodnie z niniejszymi Ogólnymi Warunkami Przewozu. Wizz Air usilnie zaleca, abyK kobiety ciężarne powyżej 28 tygodnia ciąży mogą podróżować liniami Wizz Air wyłącznie pod warunkiem posiadania zaświadczenia lekarskiego potwierdzającego zdolność do odbycia podróży lotniczej. Wizz Air ponosi odpowiedzialność za problemy zdrowotne kobiet ciężarnych i/lub ich nienarodzonego dziecka, do których może dojść podczas lub w wyniku podróży lotniczej, jedynie zgodnie z niniejszymi Ogólnymi Warunkami Przewozuzasięgnęły porady lekarskiej przed podróżą.

justynab
    Participant

wklejam informacje ze strony wizz air, jesli jestes przed 34 tyg to spoko, miej wrazie czego ze soba karte ciazy i starczy ja tak lecialam:)niby zalecaja po 28 tyg z zaswiadczeniem ale nie kaza, mysle ze podobnie jest w innych liniach

Wizz Air nie przyjmuje na pokład kobiet w ciąży powyżej 34 tygodnia. Wizz Air ponosi odpowiedzialność za problemy zdrowotne kobiet ciężarnych i/lub ich nienarodzonego dziecka, do których może dojść podczas lub w wyniku podróży lotniczej, jedynie zgodnie z niniejszymi Ogólnymi Warunkami Przewozu. Wizz Air usilnie zaleca, abyK kobiety ciężarne powyżej 28 tygodnia ciąży mogą podróżować liniami Wizz Air wyłącznie pod warunkiem posiadania zaświadczenia lekarskiego potwierdzającego zdolność do odbycia podróży lotniczej. Wizz Air ponosi odpowiedzialność za problemy zdrowotne kobiet ciężarnych i/lub ich nienarodzonego dziecka, do których może dojść podczas lub w wyniku podróży lotniczej, jedynie zgodnie z niniejszymi Ogólnymi Warunkami Przewozuzasięgnęły porady lekarskiej przed podróżą.

pantera
    Członek

Thanks a lot!

Anonim
    Gość

Pantera latac mozna do 28 tygodnia – bezpiecznie . Ja probowalam z rayanair – nie wyszlo . Jak patrze na to z perspektywy czasu lepiej nie kusic losu , co do zaswiadczenia zaden lekarz Ci go nie wyda bo zaden nie jest w stanie wziac odpowiedzialnosci za to co moze sie stac .

Anonim
    Gość

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    7sisters wrote:

Diabel tkwi w szczegolach, czyli slowach. Lekarz nie wyda Ci zaswiadczenia ze 'mozesz taki lot odbyc’ bo w razie np. poronienia moglabys go pozwac.

Ryanair jednak wymaga tylko zaswiadczenia od lekaza ze 'ciaza nie jest przypadkiem skomplikowanym’ oraz stwierdzenie daty spodziewanego porodu.

http://www.ryanair.com/site/EN/faqs.php?sect=spn&quest=pregnant

Nie widze powodu dla ktorego lekarz mialby odmowic Ci wystawienia takiego zaswiadczenia. Jezeli spotkasz sie z odmowa, powiedz lekarzowi ze zlozysz na niego skarge i obciazysz go kosztami jakie ponioslas w wyniku odmowy. Pewnie nie zyskasz jego sympatii 😉 ale dostaniesz zaswiadczenie.

Tez mialam zaswiadczenie ze ciaza przebiega prawidlowo i nie jest skomplikowana i wiesz co ? Pani z rayanair mi na lotnisku podziekowala i nie weszlam na poklad . Z doswiadczenia wiem ze oni chca w wielkim skrocie potwierdzenia ze nic ci sie nie stanie w czasie lotu a tego nie wyda zaden lekarz bo zaden nie jest jasnowidzem , dzis mozna czuc sie wspaniale a za kilka godzin urodzic – nigdy nie wiadomo.

Olinelooo
    Członek

Wizz Air ponosi odpowiedzialność za problemy zdrowotne kobiet ciężarnych i/lub ich nienarodzonego dziecka, do których może dojść podczas lub w wyniku podróży lotniczej, jedynie zgodnie z niniejszymi Ogólnymi Warunkami Przewozu. Wizz Air usilnie zaleca, abyK kobiety ciężarne powyżej 28 tygodnia ciąży mogą podróżować liniami Wizz Air wyłącznie pod warunkiem posiadania zaświadczenia lekarskiego potwierdzającego zdolność do odbycia podróży lotniczej. ????

Ali

Olinelooo
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Olinelooo wrote:

Wizz Air ponosi odpowiedzialność za problemy zdrowotne kobiet ciężarnych i/lub ich nienarodzonego dziecka, do których może dojść podczas lub w wyniku podróży lotniczej, jedynie zgodnie z niniejszymi Ogólnymi Warunkami Przewozu. Wizz Air usilnie zaleca, abyK kobiety ciężarne powyżej 28 tygodnia ciąży mogą podróżować liniami Wizz Air wyłącznie pod warunkiem posiadania zaświadczenia lekarskiego potwierdzającego zdolność do odbycia podróży lotniczej. ????

== http://www.solitairecardgame.org[/url%5D ==

Anonim
    Gość

A czy ktoś posiada taki wzór zaświadczenia?

jmat
    Participant

Wydaje mi się, że lekarz będzie wiedział co napisać.

kameran
    Participant

To prawda im pozniejsze mięsiace, szczegolnie koncowka to dramat z lotem
    http://pikavippivertailufi.com

LAN Network

http://miniprestamosrapidosonline.eu

basia33
    Participant

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.