Strona główna Działy Hobby Wedkowanie w Roundhay Park.

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    berti
    Participant

Mam pytanie do wedkarzy. Czy ktos wie jak wyglada ta sprawa na terenie Roundhay Park? Czy roczna licencja wystarczy czy sa jakies dodatkowe oplaty? Czy jest dozwolone tam wedkowanie noca? Noi czy wogole tam cos plywa podobne do ryby? Bo przyznam ze angole w pracy zachecaja tam do lowienia tyle ze opowiadaja historie sprzed lat a teraz dawno nikt z nich tam nie byl. Prosze o konkretne odpowiedzi a nie nastepne docinki jak w innych postach od osob wogole nie zwiazanych z tematem.Pozdrawiam.

fatamorgana
    Participant

Na Twoim miejscu zamiast pytać polskich wędkarzy (z których mało kto tu łowi, bo każdy zasuwa aby mieć funty, a ryb się tu nie je po złowieniu przecież…) zapytałbym właściciela tego areału…
    To w sumie oczywiste. 🙂
    Tylko właściciel całą prawdę Ci powie.

berti
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

Na Twoim miejscu zamiast pytać polskich wędkarzy (z których mało kto tu łowi, bo każdy zasuwa aby mieć funty, a ryb się tu nie je po złowieniu przecież…) zapytałbym właściciela tego areału…
    To w sumie oczywiste. 🙂
    Tylko właściciel całą prawdę Ci powie.

Masz racje fata.Tylko daj jeszcze namiary jak mozesz 😀
    Co do jedzenia-ani w angli ani nigdzie indziej a wedkowalem juz na wszystkich kontynentach tego swiata-nie jadam ani nie biore ze soba zlowionych ryb. No chyba ze trafi sie jakis dorodny okon ( ummmm…na maselku usmazony istne cudo) lub szczupak,sandacz. Nic po za tym nie biore nigdy. Na funciaki mozna spokojnie 37.5h tygodniowo robic. A weekend,Bank Holidays jest rzecza swieta-przynajmniej u mnie i w takie dni tylko oddaje sie mojej rodzinie lub mojemu hobby.. Stad bylo to pytanie bo spotkalem kiedys kilku polakow z Bradford co lowili w parku wiec myslalem ze jest ich wiecej. niestety nie zdazylem wtedy spytac ich o szczegoly. Pozdrawiam.

fatamorgana
    Participant

No nie żartuj…wędkowałeś na wszystkich kontynentach (na Antarktydzie i w Australii też??? 😯 ), a nie umiesz sam znaleźć [b:66b15add6c]właściciela parku miejskiego?[/b:66b15add6c]
    Chyba jaja sobie robisz… 😆

miles
    Członek

na rybki polecam liverpool canal ,pomiedzy armley i headingley zejscie, przy canal street,jest chyba wiecej rybek niz w roundhay parku

berti
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    miles wrote:

na rybki polecam liverpool canal ,pomiedzy armley i headingley zejscie, przy canal street,jest chyba wiecej rybek niz w roundhay parku

No tam juz dawno wedkuje,szczegolnie czesto przy Wyther Lane ,nawet ostatnio dwa niezle szczupaki.Ale mi wlasnie chodzi o park,nie wedkowalem tam jeszcze,chcialbym sie wybrac i chcialem informacji Ale dzieki za post miles.Pozdrawiam

berti
    Participant

fatamorgana wrote:

No nie żartuj…wędkowałeś na wszystkich kontynentach (na Antarktydzie i w Australii też??? 😯 ), a nie umiesz sam znaleźć [b:08e6e44c43]właściciela parku miejskiego?[/b:08e6e44c43]
    Chyba jaja sobie robisz… 😆

W australii owszem,(Perth,WA),mam rodzine nawet tam i wlasnie z wujostwem bylem na rybach tyle ze to juz z 14 lat temu. Antarktydzie niestety nie-nie lubie wedkowania zimowego,spod lodu.Pozdrawiam

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.