Strona główna Działy Hobby Problem z PC

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Grzechu20
    Participant

czesc kupiłem kompa w comet wszystkie podzespoły sa dobre ale mam problem z karta graficzna jest do kitu sis mirage 3 128 mb chciałby ja wymienic ale komp ma gwarancje na obudowie CZY jesli kupie nowa karta i zwruce sie z nia do sklepu gdzie kupilem kompa to załorza mi ja bez utraty gwarancji???? pilnie prosze o pomoc z gory dziekuje(sorki za pisownie)

filipek
    Participant

z tego co sie orientuje watpie,gwarancje daj na pelna konfiguracje z ich wbudowana karta graficzna.Zreszta na twoim miescu olalbym ich gwarancje ,wrzucil lepsza karte i bawil sie na kompie w to co potrzebuje.

Grzechu20
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    filipek wrote:

z tego co sie orientuje watpie,gwarancje daj na pelna konfiguracje z ich wbudowana karta graficzna.Zreszta na twoim miescu olalbym ich gwarancje ,wrzucil lepsza karte i bawil sie na kompie w to co potrzebuje.

a wiesz moze co to za płyta głowna :Acer F672CR R01-A4 czy to pci expres muój procek to intel core duo 2 x 2gHZ wiec myślę ze agp to niebedzie

Baggins
    Participant

????
    wygoogluj sobie wklepujac nazwe karty. watpie w sumie czy ma dodatkowe AGP, ale ty chyba chcesz nowa grafike

bolek
    Participant

niestety to jest AGP, a co do gwarancji to zapytaj w …comet, tylko oni znają prawdziwą i pewną odpowiedź

PC-FX
    Członek

Jezeli sam wymienisz karte graficzna to napewno stracisz gwarancje, jezeli kupisz karte i zaniesiesz kompa do sklepu, to albo powiedza ze nie ma takiej mozliwosci albo bedziesz musial zaplacic za zainstalowanie karty graficznej i suma sumarum wyniesie Cie to wszystko drozej niz jakbys kupil u nich kompa z lepsza karta graficzna (musza gdzies zarobic bo kazdy by kupowal najmniejsza specyfikacje kompa, dokupywal tanio czesci i wymienial).

… ale zgadzam sie z bolkiem … tylko w comet uslyszysz odpowiedz

Grzechu20
    Participant

co jak co pytalem w sklepie i powiedzieli mi ze zaplace za zaistalowanie karty wiec mam ich gdzies plus to ze dowiedzialem sie ze jak bede chcial swoj system operacyjny zaladowc to tez trace gwarancje wiec wziolem kupilem radka zerwalem plomby gwarancyjne i teraz jestem zadowolony pomimo ze stracilem gwarancje plus to ze mam polskiego xp a nie zasrana angielska viste ktora jest do d…

julka
    Participant

Vista jest zajebista!

Po zainstalowaniu SP1 chodzi juz calkiem znosnie a uzytkownosc jest o wiele lepsza niz w Windowsie XP. Niegdy juz nie wroce do XP.

PC-FX
    Członek

To w takim razie zalezne jest od firmy. "downgrejduje" duza ilosc komputerow klientom i np HP nie traci gwarancji. System operacyjny to system operacyjny, a hardware to hardware.
    Instalowalem XPka na laptopie HP i po dwoch miesiacach klientowi zepsola sie karta WiFi, oddal na gwarancji komputer i wymienili bez zadnego pytania dlaczego ma inny system.

cayuga
    Participant

gwarancja NIGDY nie obejmuje systemu operacyjnego.
    gwarancja jest na sprzet tylko i wylacznie…
    generalnie prawo jest takie (trudno to przeforsowac bedac w sklepie – trzeba sie ostro wyklucic) ale jako konsumenci mozemy zakupic kompa bez systemu operacyjnego (wiem ze w PCworldzie i tym podobnych beda krecic na to nosem – ale generalnie nikt nam nie moze z gory narzucic systemu na jakim bedziemy pracowac – jest to niezgodne z sasadami wolnego rynku). Mowiac w krotko mozesz sobie zainstalowac Linuxa na przyklad i jesli cos sie stanie ze sprzetem to nadal podlega to gwarancji.

Grzechu20
    Participant

no niewiem powiedzieli mi ze jezeli chce oddac kompa na gwarancje to tylko z ich oprogramowaniem ???? moze koles chcisl sie mnie pozbyc a moze to h….. sklep i tyle

berti
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    julka wrote:

Vista jest zajebista!

Po zainstalowaniu SP1 chodzi juz calkiem znosnie a uzytkownosc jest o wiele lepsza niz w Windowsie XP. Niegdy juz nie wroce do XP.

Potwierdzam w 100% kolezanke……………pracuje teraz na Vista Ultimate 64Bit SP1 na moim 64bit systemie ( 6gb ram) i zapieprza jak maly samochodzik-zero problemow. Fakt ze nie mozna zainstalowac starszych kamer internetowych czy drukarek ale skoro kogos stac na system 64bitowy to nowa cam czy drukarka to grosiki a te juz sa supportowane.
    Pozdrawiam

berti
    Participant

Grzechu20 wrote:

no niewiem powiedzieli mi ze jezeli chce oddac kompa na gwarancje to tylko z ich oprogramowaniem ???? moze koles chcisl sie mnie pozbyc a moze to h….. sklep i tyle

Zaden problem-zrob sobie sam instalke tego systemu z jakim kupiles kompa i gdybys oddac musial-zaistalujesz orginal spowrotem. Jesli nie wiesz jak to zrobic to sprubuj z ktoryms z programow latwiejszych do tego. Naprzyklad Norton Ghost.Jesli masz takzwana parytatycje na ktorej system awaryjny jest schowany jako zabespieczenie to mozesz w kazdej chwili zrobic sobie DVD bootowalne z tej parytatycji i potem ja przeformatowac i zainstalowac co chcesz. Pozniej korzystasz naprzyklad z Partition Magic,robisz spowrotem parytatycje ukryta,wrzucasz na nia zawartosc z DVD ktore wczesniej utworzyles i z samego DVD bootujesz kompa by zainstalowac – wrocic orginal ze sklepu i oddac. Jakbys mial problemy-pytaj na privie. Pozdrawiam

cayuga
    Participant

berti wrote:

Zaden problem-zrob sobie sam instalke tego systemu z jakim kupiles kompa i gdybys oddac musial-zaistalujesz orginal spowrotem. Jesli nie wiesz jak to zrobic to sprubuj z ktoryms z programow latwiejszych do tego. Naprzyklad Norton Ghost.Jesli masz takzwana parytatycje na ktorej system awaryjny jest schowany jako zabespieczenie to mozesz w kazdej chwili zrobic sobie DVD bootowalne z tej parytatycji i potem ja przeformatowac i zainstalowac co chcesz. Pozniej korzystasz naprzyklad z Partition Magic,robisz spowrotem parytatycje ukryta,wrzucasz na nia zawartosc z DVD ktore wczesniej utworzyles i z samego DVD bootujesz kompa by zainstalowac – wrocic orginal ze sklepu i oddac. Jakbys mial problemy-pytaj na privie. Pozdrawiam

mysle ze sam nie rozumiesz co piszesz… czy tylko ja mam takie wrazenie?

tonieja
    Członek

cayuga wrote:

berti wrote:

mysle ze sam nie rozumiesz co piszesz… czy tylko ja mam takie wrazenie?[/quote]

berti, przyznaj sie ze nie mowisz po Polsku a powyzsza wypowiedz to wynik dzialania tlumacza elektronicznego 😉

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.