Strona główna › Działy › Nauka › Szkoly Sztuk Walki… Przeczytajcie…
Tae kwon do to koreanska sztuka. a wracajac do tematu to raczej nie ma czegos takiego. jedyna SW na poziomie w Leeds to BJJ i moze Thay Boxing. reszta wlaczajac TKD miernota
Thay Boxing odpada, szkoda czasu…moim zdaniem to totalny bezsens, uzyteczne do zabijania na ulicach, lecz mi to nie potrzebne… Szczegolnie zalezy mi na TKD albo Kung Fu, slyszalem takze cos, ze na Armley jest jakis klub, ucza tam karate, boxu, i wrestling bodajze… Martial Art’s Sport Club czy jakos tak, znajoma mi opowiadala… Ale nie wiem na jakim poziomie przeprowadzana jest tam nauka… Jezeli ktos sie orientuje to prosze o odpowiedzi…
P.S Slyszalem, ze w Leeds pelno takich klubow i nauczanie jest dobre… Nie wieze, ze w calym Leeds nie ma szkoly nauczajacej Kung Fu lub TKD (TeaKwonDo)
A i prosze nie pisac "poszukaj na google" bo wlasnie piszac ten temat staram sie cos znalesc…
No napewno nie slyszalam zeby tu w Leeds Judo trenowali…
Tam na Armley szkola jest ale na dwor nie wychodza…..a szkoda chetnie bym popatrzyla 🙂
Jak juz ktos cos wie to moze powiecie mi od jakiego wieku mozna wysylac dzieci na takie zajecia?
nie wiem czy to cos pomoze ,,ale prosze bardzo kilka adresow, telefonow nie wiem tylko jak z aktualnoscia tych danych i poziomem:
http://www.martialartsclubs.com/bycounty/westyorkshire.php
PozdrawiaM
na Armley jest beznadziejnie i cholernie drogo. bylem na darmowej lekcji – tragedia. TKD jest chocby na Uniwerku, ale poziom zalosny. nie wiem ile kosztuje
Ok : P Juz moze sie obyc z tym wychodzeniem gdzies… Najwazniejsze jest to aby sztuka walki byla solidna i nauczanie bardzo dobre… Nie chcialbym za 10 lat byc zwyklym przecietniakiem i poziomem nie doruwnywac osobie ktora trenuje z 3 lata ;P
Jezeli znacie piszcie…
P.S od 11 lat bodajze na najnizsze kursy, ale to raczej taka zabawa niz nauka walki… Od 16 lat sa kursy bardziej zaawansowane, ktore ukazuja w pelni konkretna sztuke walki.
A co do tego clubu na Armely, naprawde jest tak zle? Slyszalem ze nauczanie profesjonalne, a dlatego takze jest tak drogo…
Tak tylko z ciekawosci [b:81c3dd0b9d]sinneR[/b:81c3dd0b9d],
jaki styl kung-fu trenowales w Polsce ??
nie wiem skad to slyszales, ale powtarzam – Natinal Martial Arts na Armley to lipa. wyglada to raczej jak aero-kicking czy aero-boxing. i nie ma tam SW a kick-boxing i thay
TeakWonDo przez rok trenowalem w Polsce, w Gdansku… byl to bardzo fajny klub… Byl wybudowany tak aby przypominal klasztor Shaolin :p
Nauczanie bylo bardzo dobre, byl to najbardziej oblezany klub w Gdansku… 160zl za miesiac i 30zl za wstep jednorazowy…
Dlatego teraz mi zalezy na TeakWonDo albo chociaz podobnym stylu walki, zeby nie byc znowu na starcie… Niechcialbym zeby tamten rok sie zmarnowal…
Jezeli ktos zna jakis klub to prosze o informacje, nie musi byc najlepszy ale tez nie najgorszy…
A z tym na Armley to chyba sobie odpuszcze, bo z tego co kolega mowi to raczej to sa mieszane sztuki walki…. : /
Trenuja…trenuja Judo….bo sama chodzilam na Pudsey…tylko sami mezczyzni…i trocha ciezko jest…jezeli ktos chce to moge dac namiary…ja znow zaczne jak wyzdrowieje….
pozdrawiam
Majka
Wracam do tematu sztuk walki bo bardzo mnie ten temat interesuje a szczególnie Judo… ja je trenowalam w Polsce wyczynowo….teraz tylko dla przyjemnosci…w Pudsey mozna sie wiele nauczyc i przede wszystkim jest mila atmosfera…no i za trening placi sie naprawde symboliczna kwote 3 funt
Kolego,co ty wkoncu tenowales?kung fu czy teak…Zasadniczo to calkiem cos innego.Czego ty napawde szukasz?sa sztuki walki dla sztuki i takie gdzie dostajesz ostry wpie…..Jesli chodzi ci ozdobywanie jakis pasow to kazda szkola jest doba,jesli o walki to sa ta nieliczne.aby byc dobrym wco kolwiek raczej nalezy okreslic profil.Jesli nie planuesz typowych walk w <ringu> twoj poziom bedzie i tak nizszy.Zastanow sie czego szukasz.
pozdrawiam.<przepraszam jesli to kogos urazilo>
Do ostatniego postu: Nie jasno sie wyrazilem? Szukam szkoly sztuk walk w styl TKD, Kung Fu, a trenowalem TKD przez rok w Polsce… Tak mam zamiar zdobywac pasy, wyjezdzac na olimpiady…. w ringu sie nie walczy… w ringu mozesz walczyc jak trenujesz box, thay box, kick boxing… Naprawde w dzisiejszych czasach tak trudno czytac Ci ze zrozumieniem? Albo nie udzielaj sie w temacie i nie wypisuj glupot… Gdzie za przeproszeniem napisalem Ci, ze trenowalem Kung Fu!? Ogarniecia troche, naprawde….
Ok jezeli jeszcze nie rozumiesz "ja78" to wyraze sie jasno: Zalezy mi nie na samej walce jak na wyczynach, szukam trenera ktory nie nauczy mnie kopania, machania rekoma tylko wlasnie takowych wyczynow… TKD wlasnie takich rzeczy uczylo, kung fu tak samo… I jak bys nie wiedzial nauka walk Kung Fu i TKD opiera sie glownie na walce z paroma wrogami a nie jednym…Jest teraz wszystko jasne czy cos jeszzce wytlumaczyc?
OK od poczatku.
ROzumiem z zalezy Ci na czyms REALNYM? CZYZ NIE?
2 sprawa pisales ze rok tkd zrobiles. To plus bo gdziekolwiek pojdzisz to to wykorzystasz. tak wiec nie przerazaj sie tym ze bedzie musial zaczynac od zera bo wszedzie prawie kopia a ty masz w tkd dosw wiec nie bedziesz zaczynal od poczatku. Co do TKD i tych kilku przeciwnikow to marneee szanseee. Tu Muai Thai sprawdzi sie milion razy lepiej. [biorac pod uwage tylko style uderzane] Jak uderzysz swojego przeciniwka kopieciem z TKD jesli bedzie on w klinczu z Toba a na 100% bedzie. Jak bedzie ich kilku to pewnie ze 2 bedzie na Tobie? Wtedy to TKD mozna sobie wsadzic do … Jak umiesz Judo to przynajmniej obalisz jednego a jak bedziesz mial szczescie to znajac MT dasz z kolana 2 giemu i wtedy nic tylko dluga zanim Cie 3 nie dopadnie.
Nigdy nie walczy sie z kilkoma przeciiwnikami! To bzdury z filmow karate kid etc. No chyba ze masz 210cm i wazysz 130 po kuracji sterydowej oraz znasz min srednio dobre mordobicie to wtedy masz szanse z 2 lub 3.
PS. do Marty KLecz. U nas cwicza 5-6 latkowie.
wracajac do tematu. Idz na jakiekolwiek uderzanie skoro uderzane sztuki walki Cie bardziej kreca. Kick boxing bedzie bardzo dobry. MT tez. Nie ma w Leeds dobrych sztukl walki poza tym co wymienil Baggins. reszta to szkoly ktore daja paski za ladne oczy. Bylem raz w armley. widzialem czarnego paska, ktory robiac techniki wygladal jak poczatkujacy! Nie zartuje.