Strona główna Działy Nauka FCE jak?

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    jacekwu
    Participant

Zwracam się do forumowiczów z prośbą o podpowiedź lub jakieś namiary jak zrobić FCE. Chodzi mi o koszty kursu, co gdzie i jak.

I czy można tylko i wyłącznie przystąpić do egzaminu a resztę nauczyć się w domu czy jednak muszę iść na cały kurs.

Będę bardzo zobowiązany.

Dziękuję.

cheeky girl
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    jacekwu wrote:

Zwracam się do forumowiczów z prośbą o podpowiedź lub jakieś namiary jak zrobić FCE. Chodzi mi o koszty kursu, co gdzie i jak.

I czy można tylko i wyłącznie przystąpić do egzaminu a resztę nauczyć się w domu czy jednak muszę iść na cały kurs.

Będę bardzo zobowiązany.

Dziękuję.

Mozesz sie uczyc sam w domu i zapisac sie tylko na egzamin, ktory odbywa sie 2 razy do roku w czerwcu i grudniu.

jacekwu
    Participant

Niestety ja wszędzie widzę kursy przygotowawcze do FCE a ja takich nie chce. Wysłałem e-maila do yorkcollege i tam mi napisali:

"Thank you for your email. Unfortunately we can only enrol people who have
    done a course at the College; we do not accept external candidates."

Jak zapisać się zatem na sam egzamin?

Malgon
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    ”cheeky wrote:

jacekwu wrote:

Będę bardzo zobowiązany.

Dziękuję.

Mozesz sie uczyc sam w domu i zapisac sie tylko na egzamin, ktory odbywa sie 2 razy do roku w czerwcu i grudniu.[/quote]

Male sprostowanko – egzaminy sa 3x w roku – w marcu, czerwcu i grudniu.
    Wiecej info (jak rowniez o tym jak sie zapisac na sam egzamin) na stronie Cambridge ESOL http://www.cambridgeesol.org/exams/general-english/fce.html

jacekwu
    Participant

Dziękuję za odpowiedzi. Już sam rozwiązałem problem. Polegał on na tym że wysłałem e-mail do college’u który jest opisany jako Internal centre. Nic dziwnego że pan powiedział że nie ma możliwości. Teraz wysłałem e-maila do innego college’u tym razem Open centre.

Teraz nic innego jak nauczyć się i zdać. 😀

Pozdrawiam.

Wyświetlanych postów: 5 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.