Strona główna Działy Hyde Park bzdury

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    me
    Członek

poszukuje przykladow angielskiej abstrakcyjnej wiedzy o polsce.
    cos jak to, ze polska jest krajem wiecznego sniegu.

slyszal ktos, cos?

cheeky girl
    Participant

A no jasne:

– Praga jest w Polsce
    – biale niedzwiadki biegaja po ulicach
    – kazdy pije wodke
    – nie ma TV
    – jest szaro i ponuro, same fabryki, albo raczej ruiny
    – nie ma gor albo morza
    – stan jak zaraz po wojnie

Minek
    Członek

…kontynuując…

– ludzie biegają w Polsce po ulicach bez butów (na bosaka!)
    – wojsko stoi na ulicach i lotniskach
    – straszna tanizna w kraju Piastów
    – wszyscy znają rosyjski (no bo przecież kiedyś byliśmy w ZSRR)

Ale gdy powiesz Anglikowi, że odległość z Warszawy do Londynu jest taka sama, jak z Warszawy do Moskwy, to będzie bardziej tym faktem zaskoczony niż my, wypisując te bzdury, co ktoś o Nas myśli…

Indra
    Participant

kontynuujac:

– stolica Polski jest Moskwa

Reddbull
    Członek

najglupsza rzecza jaka uslyszalem od anglika o polsce bylo pytanie czy polska lezy w australii 🙂 bylo to jakies 4-5 lat temu (chyba)

aha no i jeszcze, ze wiekszosc polakow nalezy do mafii 🙂

Baggins
    Participant

– Lech Walesa byl pierwszym prezydentem Polski (ale to ci bardziej kumaci)
    – za 100£ kupisz laptopa i spedzisz tydzien w Krakowie szalejac

B.i.z.o.n
    Participant

Ja spotkałem się z pytaniami:
    – czy u was jeździ się na słoniach?
    – Czy to prawda że wystarczy mi 5 funciaków na całą noc imprezowania w polsce bo w wakacje jade do krakowa?

tonieja
    Członek

– pytanie o to czy uzywalismy komputerow podczas studiow informatycznych czy tylko maszyn do pisania
    – czy samochody sa popularne w Polsce

achna
    Participant

Mnie z tych wszystkich roznych bzdur ktore slyszalam o Polsce, najbardziej zdziwilo ze mamy bardziej slony bekon bo karmimy swinie rybami 🙂

kunegunda
    Participant

te bzdury o tym ze za grosze sie pobawisz w polsce opowiadaja anglika sami polacy nieraz juz slyszalem.
    z bzdur ktore slyszalem:
    -Tak polska znam to ten biedny kraj gdzie wszyscy zyjecie w karawanach.
    (z kad sie wzielo??? odp bardzo proste te bzdury wynikaly z najazdu polskich i czeskich cyganow do anglii. Bylo o nich bardzo glosno poniewaz starali sie o pobyt uchodzcy ze w zgledu na przesladowania etniczne w obydwu krajach. Podstawowym ich zazutem bylo to ze sa mordowani na kazdym kroku i zamykani w obozach)

v-tec
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    Baggins wrote:

- Lech Walesa byl pierwszym prezydentem Polski (ale to ci bardziej kumaci)

To rzeczywiście ci bardziej kumaci wiedzą ponieważ… to prawda.
    Doprecyzuję, prawdziwe jest że: Lech Wałęsa był 1szym prezydentem wybranym po odzyskaniu przez Polskę niezależności w 1989 r.

Ja nie słyszałem żadnych rewelacji o Polsce poza tą że oczywiście jest tam bardzo zimno. A gdy porównuję sobie prognozę pogody w polskiej tv z tym co widzę za oknem, okazuje się że częściej to tam jest cieplej

Baggins
    Participant

no popatrz, a ja myslalem ze jednak Spawacz

slanting_eye
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    achna wrote:

Mnie z tych wszystkich roznych bzdur ktore slyszalam o Polsce, najbardziej zdziwilo ze mamy bardziej slony bekon bo karmimy swinie rybami 🙂

prawie sci-fi 😀 😀

miles
    Członek

zadano mi kiedys pytanie ,czy wszyscy sa tacy jak pudzianowski ?

Wyświetlanych postów: 14 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.