Strona główna Działy Prawo Zagubione prawo jazdy

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    lucass
    Participant

Gdy ubezpieczałem auto w churchilu nie wymagali danych z prawka (nr itp a jedynie okres posiadania takowego- nie wiem jak jest w przypadku innych firm, ale myślę, że jest podobnie). Podczas kontroli nie jest wymagane posiadanie przy sobie prawka, masz 7 dni na okazanie dowodu.

sharoy_ss
    Członek

masz na mysli mam 7 dni na dostarczenie i udowodnienie im ze to prawko mam… a jak sprawdza jak dlugo mam prawo jazdy? bo nasuwa sie prosta mysl ze mozna sklamac…

Gundis
    Participant

Upowaznij notarialnie osobe,ktora za ciebie zalatwi formalnosci.
    A w przypadku kontroli powiedz ze prawko zgubiles i czekasz na nowe.

lucass
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    sharoy_ss wrote:

masz na mysli mam 7 dni na dostarczenie i udowodnienie im ze to prawko mam… a jak sprawdza jak dlugo mam prawo jazdy? bo nasuwa sie prosta mysl ze mozna sklamac…

Nie mam na mysli firmy ubezpieczeniowej(bo im nie musisz udowadniać, ze posiadasz dokument prawa jazdy) a jedynie przypadkowej kontroli przez policje
    Co do firmy ubezpieczeniowej, to sklamac i można, ale gdy cos sie stanie (wypadek , stłuczka itp), będą sprawdzać dokumenty i dopatrzą sie nieścisłości, to na pewno będziesz miał duże problemy – jezeli sie myle, to niech mnie ktoś poprawi.

v-tec
    Członek

Urząd komunikacji może wydać tobie albo wskazanej przez ciebie osobie zaświadczenie o posiadaniu uprawnień do prowadzenia pojazdów. Na tej podstawie możesz spróbować uzyskać ang. prawo jazdy w dvla, oczywiście zaświadczenie trzeba będzie przetłumaczyć, może lepiej lecieć do Polski 2x raz złożyć wniosek drugi raz odebrać prawko przecież nie musisz kwitnąć tam 3 tygodnie.

hans
    Participant

a zmienial ktos juz ang prawko na pl ?
    wystarczy pujsc do UM w swojej miejscowosci w pl i poprostu oddac ang i pobrac pl?

Wyświetlanych postów: 6 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.