Strona główna Działy Hyde Park Noc Swietojanska

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Malgon
    Participant

Pierwszy dzien lata nadchodzi 😀 i stad tez moje pytanie – Jak spedzacie jutrzejsza noc ??? Oj teskno mi za prawdziwym ogniskiem nad morzem ..
    Mnostwo zjamomych, koncerty na plazy, ognicho i kieblaski i drinki do bialego rana ….. Tak to przynajmniej bywa(lo) u nas w Gdyni 🙂

B.i.z.o.n
    Participant

To jakiś gorolski zwyczaj u mnie konkretnie majówke się obchodzi.

cheeky girl
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    B.i.z.o.n wrote:

To jakiś gorolski zwyczaj u mnie konkretnie majówke się obchodzi.

No troszke im daleko do gor w Gdyni B.i.z.o.n.i.e 😀

B.i.z.o.n
    Participant

Napisałem gorolski a nie góralski heh.

cheeky girl
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    B.i.z.o.n wrote:

ale przeciez 'gorol’ to góral’ po góralsku 😆

A skóndżeś ty sie B.i.z.o.n.i.e przysmykoł żeś taki łocytany?

Pun Buczku z Lipowca zmiłuj sie… 🙄

B.i.z.o.n
    Participant

Katać u mnie gorol to każdy nie hanys 🙂

cyklop
    Participant

A coz to za problem zrobic wypadzik nad morze w sobote wieczorem,zrzuta na paliwo i kielbaski ,grill ,piwko i czesc haa 😀 😀 😀 😀

Sandgirl
    Członek

”cheeky wrote:

B.i.z.o.n wrote:

ale przeciez 'gorol’ to góral’ po góralsku 😆
    [/quote]

tez tak kiedys myslalam 😀

a co do sobotki – to wg mnie nalezy kultywowac nasze pradawne, przedchrzescijanskie tradycje – bo tym w koncu sobotka (przemianowana i zaadaptowana przez chrzescijanstwo) jest 😉

jak wroce kiedys to jak bedzie impra to sie zjawie 😉

Anonim
    Gość

Malgon wrote:

Pierwszy dzien lata nadchodzi 😀 i stad tez moje pytanie – Jak spedzacie jutrzejsza noc ??? Oj teskno mi za prawdziwym ogniskiem nad morzem ..
    Mnostwo zjamomych, koncerty na plazy, ognicho i kieblaski i drinki do bialego rana ….. Tak to przynajmniej bywa(lo) u nas w Gdyni 🙂

chocho – przydało by sie troche oderwac od tej codziennej rutyny – pracy i tych samych twarzy i gdyby pogoda dopisala tak jak dzis, to chociaz wieczor spędzic po polsku- wódeczka ,jakis grill na ogrodzie hmm 🙂 ale ze szykuje mi sie mala wycieczka do Bridlington w niedziele rano ,takze wole sie wyspac i zapomniec ,ze od jutra znowu dzien zacznie sie skracac 👿 😉

chciaz gdybym teraz byl w moim mega czarujacym miescie to zrobił bym sobie prawdziwą”gorączke sobotniej nocy” 😆 nie ma jednak jak POLSKA 8) 😀 😉

danielkety
    Participant

cyklop wrote:

A coz to za problem zrobic wypadzik nad morze w sobote wieczorem,zrzuta na paliwo i kielbaski ,grill ,piwko i czesc haa 😀 😀 😀 😀

no dobra ale kto prowadzi??

Baggins
    Participant

Pan Kleks, jasna sprawa!

Indra
    Participant

Wianki w Krakowie na bulwarach wislanych….. eehhh……

mkropka
    Członek

Wianki…tak po krakowsku 🙂

Ach te wspomnienia…

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.