Strona główna Działy Erystyka Czy można się dorobić z uczciwej pracy i takie tam

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 31)
  • Autor
    Wpisy
    cyklop
    Participant

mysle o dorobieniu sie garba tylko a nie milionow ,tu niestety sie ich nie zarobi ,jesli juz to kosztem wieloletnich wyrzeczen ,wiadomo tu bysmy chcieli wszystko szybciej niz w kraju nie wiedzec czemu?mnie chodzi o prawdziwie wielka kase ,przyklady z kraju prosze bardzo ,pan zygmunt solorz -polsat ,pierwszy milion zarobil w austrii ,a zaczynal handlowac zegarkami elektronicznymi ,niestety musial zawinac pierwszy milion ,bo tak to by do tej pory handlowal ,reszta przewaly na gieldzie ,prywatyzacja,to sa grub e miliony skradzione narodowi polskiemu tego nikt juz nie odbierze,dobrze ,ze chociaz prace ludziom dadza ,ale za to jaka i za ile ,wiecej przykladow z czasem ,pozdro a urwalem sie z choinki zeszlorocznej syberyjska jodla byla 😀 😀 😀 😀 😆 😆 😆 😆 😆 😆

kunegunda
    Participant

widze ze cyklop orientujesz sie we wszystkich teoriach zdrady narodu polskiego,
    ale jesli tak wiesz wszystko o wszystkich to mam pytanie do ciebie:
    ktory z milionerow mieszkajacych w leeds posiada jedna z najwiekrzych firm budowlanych w uk a dokladnie 37 lat temu zaczynal jako pomocnik malarza, zaznaczam mieszkal na beeston.
    ❓ 💡

kunegunda
    Participant

oraz drugie pytanie jesli jestes wielce oiswiecony cyklop.
    w ktorym miescie na swiecie w latach 60 zylo najwiecej milionerow.

cyklop
    Participant

nie jestem wielce oswiecony i nie wiem wszystkiego najlepiej ,jesli tak uwazasz to sie mylisz ,a kto w latach 20 zaczynal sprzedawac na ulicy leeds puszki z jedzeniem a dzis rodzina ma siec sklepow w calej anglii??? 😀 😀 😀 😀

cyklop
    Participant

a ten milioner to twoj pracodawca i opowiedzial ci ta historie zeby zasuwal na budowie troszke szybciej??/// 😀 😀 😀

juliusz31
    Participant

Takie historie sie zdarzaja ale samemu trzeba umiec pewne rzeczy

end2005
    Participant

sprzedam koks 😉

juliusz31
    Participant

jak widac na poscie jw jest juz jeden przedsiebiorczy opalem handluje;)

kunegunda
    Participant

to byl Somerfield
    a na budowach nie pracuje

kunegunda
    Participant

tak jak widac cyklop gowno wiesz gowno umiesz
    coz tylko krasc ci pozastaje 😆 😆 😆 😆
    ale jak ja sie odzywam przeciesz niedlugo tyle nakradniesz i bedziesz milionerem 😆 😆 😆

B.i.z.o.n
    Participant

Niestety muszę zgodzić się z cyklopem. Z osób które mi są znane to z tych które mają interesy i wszystko jest legalnie to żadna się nie dorobiła tzn mają swoje interesy które dobrze prosperują ale nie można jak dlamnie w ich wyapdku mówić o dorobieniu się. A jesli wy znacie osoby które dorobiły się bez kretactwa, powiazan i machlojek oszukiwania pracowników skarbówki pozyskiwania materiałów w nielegalny sposób itp. to zakładam że są to wasi rodzice albo rodzeństwo bo z tego co wiem to nikt nie lata i chwali się do okoła swojimi przekrętami a jesli dajecie sobie uciąć ręke za to że wasi znajmomi dorobili się legalnie to jesteście idiotami.

7sisters
    Participant

Przeanalizuj sobie kariere jednej z 'gwiazd’ biznesu, np. takiego Gatesa. Mozna go nie lubiec, oskarzac o monopolizowanie rynku ale prosze wykaz w ktorym momencie Gates uzyskal jakakolwiek czesc majatku kradnac.

B.i.z.o.n
    Participant

Samo monopolizowanie już jest nie uczciwe także o czym tu gadać. Pozatym prosze cie skąd ja mam wiedzieć jak gates się dorobił pewnie ty go znasz więc wiesz lepiej.

7sisters
    Participant

http://en.wikipedia.org/wiki/Bill_Gates

Czy monopolizowanie jest uczciwe? Moze postaw sie w sytuacji szefa Microsoftu i powiedz:

'Nie, nie mozemy zrobic z Internet Explorera czesci skladowej Windowsa. To byloby monopolizowaniem rynku’ 😀

B.i.z.o.n
    Participant

No i dochodzimy do wniosku że posiadacz biznesu robi to co dla niego najlepsze tzn jesli da się gdzieś coś wyciągnąć nie koniecznie legalnie to robi to jesli da się wyzyskiwac pracowników to robi to itp dlatego zgadzam się z cyklopem. Każdy kombinuje jak potrafi ja ludzią nie zawiszcze ale prosze was trzeba być w cholere naiwnym by w wierzyć w to co niektórzy tutaj wypisują.

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 31)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.