Strona główna Działy Hyde Park ściąć drzewo ? remont łazienki , prośba

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    rollingstone
    Członek

nie ma jednoznacznej odpowiedzi na pytanie dotyczacej drzew, sa drzewa, ktore sa uznawane za chwasty np topole i mozna je wycinac bez pozwolenia. Wiele drzew jest objetych 'preservation order’ – najlepiej zasiegnac informacji w councilu. Odradzam rowniez samodzielne branie sie za wycinanie duzych drzew – chyba ze jestes drwalem (i masz odpowiedni sprzet i insurance)

7sisters
    Participant

Jezeli drzewo jest chore mozesz je usunac bez przeszkod. Inaczej musisz uzyskac pozwolenie od councilu.

Pewnym problemem jest kwestia techniczna bo prywatnie nie mozna pozyczyc nigdzie lancuchowki a firmy sa dosc drogie. Ostatecznie kupilem pile na ebayu 😉

Rolling, po co Ci ubezpieczenie do wycinania drzew?

cheeky girl
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    7sisters wrote:

w razie gdyby go przywalilo 😀

rollingstone
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    ”cheeky wrote:

7sisters wrote:

w razie gdyby go przywalilo :D[/quote]

albo zwalilo sie na ogrod albo dach sasiada 🙂

thomas1
    Członek

cyfra wrote:

Witam wszystkich
    Jak zwykle z braku czasu na przeszukiwanie netu zwracam się do was z prośbą , może ktoś się orientuję czy mogę ściąć normalnie legalnie rosnące drzewo w moim ogrodzie? dodam że nie jest to drzewko a konkretne duże drzewo ale strasznie mnie wkurza jest brzydkie i strasznie zaśmieca mi ogród :/ wszędzie liście :/ , jeszcze mam jedno pytanie czy może macie do polecenia jakiegoś fachowca który zrobi konkretny remont łazienki ? wszystko jest do zrobienia , glazura , tarakota , kabina prysznicowa , montaż urządzeń sanitarnych itp. 🙂 oraz czy macie też do polecenia jakiś sklep z tymi właśnie rzeczami , rozglądałem się w b&q i ceny nie są tam za rewelacyjne . Dzięki za info i pozdrawiam 🙂

Zrob to polsku.zaloz dren ze niby podlewasz drzewo podlej je kwasem pare razy potem zacznie usychac zglos to do councilu jako bardzo zatroskany obwatel i obiecaj pasadzic w to miejsce cos innego .wypozycz pile http://www.hss.com/index.php?s=electric+saw zetnij i nie zapomnij w kazdym etapie robic zdjec .za jakies pare miesiecy pozbedziesz sie problemu

cyfra
    Participant

hmm… tak myślałem właśnie że będe musiał mieć jakieś pozwolenie :/ , o sprzęt się nie martwie bo posiadam niezły sprzęcik i z doświadczeniem nie będzie problemu , co do kwasu i metod po polsku hmm… chyba tego kwasu bym musiał wlać w ogród z 1000l żeby ono uschło i niewiem czy byłby sens czekać tyle czasu skoro można dostać pozwolenie normalnie legalnie tylko nie wiem jak sie o to starać :/ co mam napisać do consilu że mnie drzewo wkurza bo jest brzydkie 🙂 i zaśmieca mi ogród liścmi i że jak śpie i mam okno otwarte a akurat wieje to mi skrzypi 🙂 , sąsiedzi też byliby za ścięciem tego drzewa ale lepiej na własną rękę nic nie ścinać.
    No wielkie dzięki za info , będe dalej myślał co z nim zrobić

rollingstone
    Członek

jesli drzewo rzuca cien na ogrod sasiadow i przez to maja pol ogrodu zacienionego, albo w jakis inny sposob im przeszkadza (w miare rozsadku) np zaslania widok na lokalny beauty spot, (albo to dotyczy sie Ciebie) masz dobre podstawy zeby prosic o pozwolenie na wycinke. Jesli drzewa w okolicy maja preservation order – poparcie sasiadow wiele znaczy. Zadzwon do Ground Maintenace Team swojego councilu – tam ci udziela wszystkich informacji.

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.