Strona główna Działy Hyde Park ile na zapowiedzi

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    end2005
    Participant

prawda daj ile uwarzasz a jak cos bedzie nie tak to ksiadz ci powie ze za malo

cyklop
    Participant

myslal ,ze sie dowie prosto od ministranta hahaha 😀 a tu rollingstone co laska 😳 sorki

cyklop
    Participant

ty rollingstone skoro wiesz na bank to co w zakrysti pracujesz ,czy jak? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛 😛

kunegunda
    Participant

ogolnie nie chodze do kosciola ale mysle ze jakies pieniadze powino sie przekazac na kosciul po pierwsze bedziesz uzytkowal ten obiekt przez conajmniej godzine (twoj slub) a jeszcze nie spotkalem sie na swiecie z czyms takim ze jakas instytucja (prywatna , panstwowa) przekaze ci sale lub pokoj na godzine z czystej checi za darmo.
    wiem ze co niektorzy zaraz sie odezwa ze ksiadz ma robic to za darmo ale ja mowie tu o kosciele czyli obiekcie uzytkowym 9tak mi sie wydaje) ktory wymaga konserwacji i napraw. Wiec przekazanie jakis srodkow na remont tego obiektu jest jak najbardziej wlasciwe.

Gundis
    Participant

Ja daje tyle ile uznaje za stosowne i jeszcze sie nie zdarzylo,aby ksiadz na mnie krzywo spojrzal.Dajesz tyle ile sam uwazasz!
    Wkladasz kase do koperty i tyle,ja nie wiem w czym masz problem.
    Chyba nie sadzisz ze ktos da Tobie konkretna odpowiedz.

EMK
    Participant

Proboszcz w Leeds "wziął" od nas Ł30 ( trzy kolejne niedziele z rzędu, każda po Ł10).

end2005
    Participant

no to juz masz odpowiedz:D

Baggins
    Participant

trzy niedziele z rzedu sie zapowiada?

EMK
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    jarolew wrote:

Czy ktos wie ile sie daje na zapowiedzi w angielskim kosciele ❓ 😕
    Slub w Polsce

Zależy, co masz na myśli pisząc "angielski kościół" ? Odpowiadając na pytanie miałam na myśli kościoł rzymskokatolicki.

slanting_eye
    Członek

a to zapowiedzi sa konieczne?

EMK
    Participant

Konieczne, ponieważ tak mówi prawo kanoniczne. Każdy zamierzony zwiazek małżeński musi być podany do wiadomości publicznej.

cyklop
    Participant

mozna tez dac ogloszenie w gazecie to tez podanie do wiadomosci publicznej ,moze to byc gazeta katolicka haa 😀

EMK
    Participant

No i tak właśnie jest. W biuletynie można poczytac kto z kim i kiedy ślubuje.

slanting_eye
    Członek

ja tam nie mialem koscielnego.bo po co ja katol(z namaszczenia) zona protestantka

a slub byl we wtorek:)

cyklop
    Participant

nie mam fioletowego pojecia kto ci go udzielil? 😀

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.