Strona główna Działy Hobby FOTOGRAFIA

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Creaturass
    Participant

Cześć.
    Moją pasją jest fotografia. Jeśli w Leeds lub okolicach znajduje się Ktoś – dla kogo fotografia też jest pasją.. zapraszam na wspólne sesje.
    kontakt: Creaturass@gmail.com

Poza tym, szukam modelek i modeli – oczywiscie – non profit.
    nawiążę też współpracę z wizażystami, stylistami – amatorami.

Pozdrawiam

slanting_eye
    Członek
    fatamorgana
    Participant

No i na razie niestety tyle… 😕
    Co nie znaczy, że poza kołem nikt nic nie robi….
    🙂 Wręcz przeciwnie.

wioslarz
    Członek

ja sie na to pisze.Pisz na priv co jak gdzie i kiedy i kim jestes i skad itd
    Pozdrawiam.Mama za soba prace z modelka,i juz troche wiem co i jak
    pozdrawiam

Pabloo
    Członek

moge zostac Twoim modelem. Prosze o szczegoly.

leopard
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

No i na razie niestety tyle… 😕
    Co nie znaczy, że poza kołem nikt nic nie robi….
    🙂 Wręcz przeciwnie.

No wlasnie, jeszcze powstanie (mylne) wrazenie, ze jedyni amatorzy fotografii skupieni sa wokol kolka 😉
    Sporo jest osob, ktore fotografuja. Odbywaja sie tez czasem plenery.

Jesli Cie to interesuje, to zapraszam na priva. Oczywiscie innych zainteresowanych rowniez.

slanting_eye
    Członek

ja czesto urzadzam sobie jednoosobowe plenery w yorku

zapraszam

Creaturass
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    slanting_eye wrote:

ja czesto urzadzam sobie jednoosobowe plenery w yorku

zapraszam

Witam slanting_eye,
    Być może kiedyś skorzystam i się wybiorę do Yorku. Dziękuję za zaproszenie.
    z pozdrowieniami,
    Creaturass

TGK
    Członek

Odswiezam temat – mam nadzieje ze znajdzie sie ktos do rozmowy.

pozatym odsylam do tego watku http://www.leeds-manchester.pl//forum/viewtopic.php?t=2912&start=180

zwlaszcza do ostatniej strony bo nie chce mi sie pisac znowu tego samego :/

rowniez pozdrawiam

kdssi648
    Participant

robie glownie zdjecia ludzi
    to mnie najbardziej interesuje
    tez troche sportowych z JiuJitsu
    pozdr

TGK
    Członek

swietnie – ale ludzi na ulicy czy portrety?
    tylko amatorsko – czy chcialbys cos wiecej dzialac w tym zakresie?

Minek
    Członek

Ja też trochę pstrykam, uwielbiam fotografię, ale to zupełna amatorszczyzna jak na razie… Przynajmniej ja tak uważam… Od prawie trzech lat posiadam Nikona D80 z kitowym obiektywem 18-70 mm f/3.5-4.5

Myślę, że na tym etapie, w którym się znajduję niezmiernie przydałoby mi się lepsze szkło, gdyż obecne nie ostrzy zachwycająco – kiedyś byłem z niego zadowolony, no ale teraz wzrosły wymagania. Przydałaby się jeszcze jakiś dobry flashgun, no ale koszty… Na razie nie mogę.

Więc od prawie trzech lat staram się uczyć i wyciągać z tego co mam maksimum. Jedyna wiedza, jakiej w chwili obecnej niezmiernie potrzebuję, to wiedza potrzebna w cyfrowej ciemni. To co robię ze zdjęciami na komputerze to absolutne przedszkole. Wciąż szykuję się do ataku na Photoshopa, ale każdy atak nie powoduje następnego – i tak tkwię w obróbce od prawie trzech lat…

Lubuję się w fotografii portretowej albo w reportażach – lizałem trochę makro, no ale z takim szkłem nie za bardzo da się co polizać… Odbiegłem natomiast od krajobrazów, których w moich zbiorach jest naprawdę garstka. Może to właśnie brak jakiejś wiedzy…?

Panowie – i Panie – może napiszcie krótką charakterystykę – co za sprzęt macie, co lubicie nim fotografować oraz może jakie niedoskonałości w warsztacie chcielibyście udoskonalić? Wiem, że to nie specjalistyczne forum, ale i ja nie czuję się zawodowcem… Wymieńmy trochę informacji. Później może zobaczymy, co z tego wyjdzie.

Pozdrawiam pasjonatów

TGK
    Członek

D80 to nadal swietny sprzet i jak wie jak sie go uzyc to wiele mozna nim zdzialac. To samo sie tyczy kitowskich szkiel. Ja od jakichs 3 lat mam Soniacza a100 i kitowskie szklo. choc zbieram kase na nowe szklo od jakiegos czasu to zawsze jakies wazniejsze wydatki musza wejsc mi w droge. Ale nie poddaje sie dzialam tym co mam – wazne by znac mozliwosci swojego sprzetu. Jak mawiaja "Nie aparatem robisz zdjecia, tylko glowa". Pocieszam sie tym tekstem ;P.

Jak ktos chce to zapraszam na moje WWW – wsztystkie zdjecia i prace byly robione moim Sonym a100 (moim zdaniem lepszy od nowszego a200) i kitowskim szklem 18-70 i obrobione na photoshopie. Takze mysle ze nie trzeba miec super nowego sprzetu by cokolwiek dzialac.

Liczy sie ze jednak cos sie robi.

Pozdrawiam

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.