Strona główna Działy Hyde Park wizzair i jego wymiary bagazowe ???

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    pawelek
    Członek

Maksymalne wymiary jednej sztuki bagażu mieszczącej się w otworze luku bagażowego wynoszą:
    Szerokość: 1,499 m (59 cali)
    Wysokość: 1,194 m (47 cali)
    Długość: 1,715 m (67,5 cali)

znalazlem wszedzie tylko takie wymiary

i mam z tym zapytanie jaie sa one wlasciwie ❓ 🙄

nie chodzi mi o cale
    ale o centymetry

jakie one powinny byc ❓

mozna wywnioskowac ze torba moze miec po metrze dlugosci szerokosci i wysokosci

co jest malo prawdopodobne

to jak jest wlasciwie z tymi wymiarami
    jakie sa one wlasciwe ❓

pytam tych co lecieli WIZZairem

Anonim
    Gość

Ale bagaż może być długi na 1,70. Czyli większy ode mnie. Nie wiem, ja latam często Wizzairem do Katowic. Miałam 2 razy dużą torbę. Naprawdę dużą, przewoziłam transporterek dla kota. Odesłali mnie do okienka dla bagażu ponadwymiarowego.
    Torba podręczna musi się mieścić w takim stojaku, który jest przy każdym stanowisku.

A metr na torbę to mi się wydaje całkiem sporo…

Leax
    Participant

Witam,
    Latam Wizzairem na linii Liverpool – Warszawa i nie wiem czy to moje szczescie czy regula ale nie zdarzylo sie jeszcze zeby mi ktos mierzyl bagaz podreczny. Czesto na lotnisku widze ludzi taszczących naprawde spore pakunki które z pewnością nie mieszczą sie w luku bagażowym i bez problemu wchodzą na pokład.
    pozdrawiam

Gundis
    Participant

Skoro podaja takie wymiary,to musza je akceptowac.

v-tec
    Członek

[quote:7de9fbc99c]
    Latam Wizzairem na linii Liverpool – Warszawa i nie wiem czy to moje szczescie czy regula ale nie zdarzylo sie jeszcze zeby mi ktos mierzyl bagaz podreczny.[/quote]
    Oczywiście że nikt nie mierzy. To co jesteś w stanie unieść możesz wziąć ze sobą, nie zmieści się w boxie nad głową to położysz pod fotelem i git

fatamorgana
    Participant

Jest pewne ryzyko.
    Zależy ono od:
    – linii i jej restrykcyjności
    – zmian przepisów wewnątrznych (ukierunkowanych na wyciąganie kasy za każdy kilogram więcej)
    – nadgorliwości i upierdliwości, lub złego humoru danego dnia u pani/pana na odprawie.
    W dodatku jest kilka miejsc, gdzie mogą zakwestionować wielkość bagażu podręcznego-
    – odprawa główna (patrzą głównie na rozmiary!)
    – kontrola/security
    – odprawa przed boardingiem (przy wyjściu z terminala) – zwracają czasami uwagę na ciężar.
    – obsługa pokładowa przy wejściu do samolotu

Niekiedy, gdy ktoś zbyt afiszuje się z czymś wielkim jak na dozwolone wymiary potrafia się skutecznie uczepić.
    Tłumaczone jest to względami bezpieczeństwa (w razie silnych turbulencji ma znaczenie, czy z góry lecą na nas bagaże małe i lekkie, czy wypchane konserwami wory po 15 kg… 😆 😆 😆 😉 ).
    Natomiast moim zdaniem, w grę wchodzą jeszcze pieniądze.
    Za nadbagaż się płaci.

Mimo tego, kilka razy zabierałem po 2 sztuki podręczego, które po połączeniu w jedną całość (do głupiego worka na śmieci- byle tylko Angolom uspokoić sumienie, ze pasażer miał wymaganą 1 sztukę…), sporo przekraczały wielkość stelaża pomiarowego.
    Jednak zawsze było bez problemu, ale nie dlatego, że nikt nie sprawdzał i nie pytał- o nie.
    Miałem po prostu silny argument na taką ilość podręcznego, który powodował, ze zawsze mnie przepuszczali z tym.

ela1981
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    v-tec wrote:

[quote:d590a74b2b]
    Latam Wizzairem na linii Liverpool – Warszawa i nie wiem czy to moje szczescie czy regula ale nie zdarzylo sie jeszcze zeby mi ktos mierzyl bagaz podreczny.

Oczywiście że nikt nie mierzy. To co jesteś w stanie unieść możesz wziąć ze sobą, nie zmieści się w boxie nad głową to położysz pod fotelem i git[/quote]
    nikt nie mierzy, ale jak widac golym okiem, ze bagaz jest duzo, duzo wiekszy to sie czepiaja…………generalnie w podrecznym moze byc i 50 kg a jak jest wizualnie ok to nikt nie zwroci nawet uwagi

fatamorgana
    Participant

Oj, zwróci zwróci…
    Głównie wtedy, jak samolot jest wypełniony…
    Wtedy sumaryczna ilośc ludzi i bagaży ma znaczenie (ciężar całkowity= większe zuzycie paliwa= wieksze koszty).
    Jak się trafi taki, któremu to nie zwisa, to się uczepi.

cyklop
    Participant

nie no super bajer ,jeszcze nie latalem z workiem na smieci ,hahaaa brawo fatalny hahahaaa 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

ela1981
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    fatamorgana wrote:

Oj, zwróci zwróci…
    Głównie wtedy, jak samolot jest wypełniony…
    Wtedy sumaryczna ilośc ludzi i bagaży ma znaczenie (ciężar całkowity= większe zuzycie paliwa= wieksze koszty).
    Jak się trafi taki, któremu to nie zwisa, to się uczepi.

raz zwroci, raz nie, mnie to akurat nie spotkalo, logika sumowania bagazu wszyskich pasazerow to jedno a czas i personel potrzebny do wykonania tej pracy to drugie

Baggins
    Participant

troche to wqrwiajace jednak, jak nie mozna znalezc miejsca na ”prawdziwy” bagaz podreczny – siedzialem z przodu i nie moglem schowac pod fotel przedni – bo banda wiesniakow pcha sie ze swoimi torbami na kolkach i innym gownem co ledwo im idzie udzwignac. byle tylko zaoszczedzic te pare funtow.

cyklop
    Participant

polecam klm ,nie ma zadnej bandy i luz blues a ceny podobne 😀 😀 😀 😀

fatamorgana
    Participant

I oczywiscie KLM lata wszędzie tam gdzie Wizz…?

Śmiej się ale z własnej głupoty.
    Lepszy worek na śmieci niż ty i te twoje głupie komenty.

cyklop
    Participant

lata tam gdzie potrzeba i z workami na smieci ,smieciarzy nie wpuszczaja hahaaaaaa 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a bede sie smial i to dowoli ,bo jak juz chcesz ludziom udzielac porad to chociaz w miare rezolutnych a nie prostackich rozwiazan 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

julka
    Participant

Nieprawda ze lata tam gdzietrzeba, bo nie lata do Poznania, jedynie do Krakowa i Warszawy…

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.