Strona główna Działy Dziecko obywatelstwo dla tutejszo urodzonego dziecka

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    Justii
    Participant

mam pytanie zastanawia mnie fakt czy moje dziecko ktore urodzilo sie tu w anglii ma mozliwosc uzyskanania paszportu angielskiego i tym samym czy przysluguje mu obywatelstwo polsko angielskie bo my polacy oczywiscie w swoim kregu myslimy ze polskie skoro oboje rodzicow to polacy… i czy tym samym moja coreczka ktora ma 3miesiace bedzie mogla miec takie same prawa,mozliwosci jak anglik ??pytam bo spotkalam sie z przypadkami dzieci ktore w rodzinie polskiej ur sie za ranica i uzyskaly m.in zagraniczne a nie polskie dokumenty

dziekuje za wszelkie informacje pozdrawiam

rollingstone
    Członek

z grubsza:

w UK rzadzi prawo krwi nie ziemi, tzn dziecko ma obywatelstwo po rodzicach nie po miejscu urodzenia

w miare jak wy bedziecie nabierac praw (rezydentura itp) dziecko bedzie nabierac takich samych praw

kunegunda
    Participant

jedno z rodzicow musi posiadac paszport UK aby dziecko moglo dostac obywatelstwo UK

berti
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    rollingstone wrote:

z grubsza:

w UK rzadzi prawo krwi nie ziemi, tzn dziecko ma obywatelstwo po rodzicach nie po miejscu urodzenia

w miare jak wy bedziecie nabierac praw (rezydentura itp) dziecko bedzie nabierac takich samych praw

Dokladnie tak jest.

yuuki
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    kunegunda wrote:

jedno z rodzicow musi posiadac paszport UK aby dziecko moglo dostac obywatelstwo UK

i to chyba nawet to z wasem 💡

Justii
    Participant

myslalam o tym samym ze 1 z rodzicow musi byc tutejszym obywatelem, miec tutejsze pochodzenie. tylko ze spotkalam sie z przypadkiem w mojej rodzinie dokladnie u sisotry ktora ma synka i oboje sa za granica,sa tam neilegalnie i wracaja do kraju,dziecko urodzilo sie poza krajem -polska a otrzymal paszport tamtejszego kraju i obywatelstwo (dodam ze oboje rodzicow to polacy). pozatym rodzina i znajomi tutaj mowia ze jest prawdopodobienstwo ze przebiega to podonie tylko trzeba popytac. dziekuje wszystkim

v-tec
    Członek

Justii wrote:

i czy tym samym moja coreczka ktora ma 3miesiace bedzie mogla miec takie same prawa,mozliwosci jak anglik ??

Twoja córka już ma takie same prawa i możliwości jak anglik

Wyświetlanych postów: 7 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.