Strona główna Działy Hobby Islandia

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    v-tec
    Członek

Zimą to chyba za bardzo tam pi++dzi. Poa tym jest tam tylu naszych że będziesz się czuć jak w domu

fatamorgana
    Participant

😯 😯
    V-tec, ona nie chce jechać zwiedzać fabryk i budów, oraz magazynów…
    Pomyśl trochę….

Interior jest dziki i piękny, zwłaszcza wielkość i siła wodospadów stanowi o uroku tej krainy. Wielu dziwi niezwykły koloryt gleby i skał- czasami przechodzący w jakby fiolet. To wynik wulkanicznego podłoża i dość wybuchowej historii.

Ale trzeba się dobrze przygotować na zwiedzanie interioru.
    Zimą tylko dla twardzieli.
    Julka, moge Ci podać na priva linka do wielu zdjęć mojego kolegi, który dość dobrze poznał ten kraj (i tez nie zwiedzał budów i fabryk 😆 😆 ).
    Chcesz?

Gundis
    Participant

Zima zbyt duzo nie zobaczysz,gdyz slonce pokazuje sie tylko przez 4 godziny.
    Latem natomiast swieci przez 20 h.

v-tec
    Członek

Nie wydaje mi sie żeby trzeba było fatygować się na budowy i do magazynów aby spotkać Polaków. Wystarczy przejść się ulicą *), co chyba każdego czeka bo samolot nie wyląduje na środku lodowca 🙂

*) osobiście nie sprawdzałem, ale ostatnio dużo było w mediach o Islandii a to w związku z działającym tam podobno polskim gangiem z którym walczy S. Sikora (’Dług’) i tak mi się wydało

gudelek
    Participant

witam
    jesli masz mozliwosc to jak najbardziej polecam to miejsce na wakacjie

bylem tam 10 dni i wydawalo mi sie ze jestem na ksiezycu
    bylem tam w lecie ,widzialem pare gejzerow(niektore walą w gore na 80m)
    oczywiscie lodowiec i gorace zrodla niesamowite wodospady i wiele wiele innych atrakcjii
    jest dosyc drogo,ale da sie zyc,
    ale wycieczka do islandii sie moze opierac sie tylko na stolicy ,(koniecznie trzeba zobaczyc polnoc i wschod)najlepiej objechac wyspe na około

Anonim
    Gość

Włacze sie do tematu ,bo zawsze bardzo mnie interesowala ta wyspa,nawet myslalem w swoim czasie o wyjejzdzie tam do pracy,ale jest to duzo glebsza woda w porownaniu np. z UK mam na mysli glownie surowy prze wieksza czesc roku klimat, trudny jezyk i duzo wieksze ryzyko zwiazane z ewentualnym brakiem pracy . Podobno sami islandczycy go nie wytrzymuja tego klimatu w najgorszych miesiacach roku. Generalnie jest wrecz bardzo drogo jezeli chodzi o pobyt tam -nawet krotki,lecz z angielskimi zarobkami spokojnie mozna sobie pozwolic na taką przygode. Samoloty do Reykiaviku odlatuja regularnie z Gatwick pod Londynem i tu ceny za bilet sa normalne, drogi jest natomiast sam transport po wyspie , jedzenie zwlaszcza w knajpkach tez przebija nawet angielskie ceny. Duzo informacji znajdziesz na necie, pewne jest ze trzeba ulozyc caly plan pobytu i zwiedzania duzo wczesniej,aby uniknąc pozniej srednio fajnych niespodzianek – typu zapomniec zabrac grubsza kurtke lub czapke 🙂 Podsumowujac mysle ze to jedno z nie wielu miejsc w europie ,gdzie ktos szukajacy czegos niesamowitego powinien byc. Pozdrawiam i czekamy na ewentualne wrazenia – gdybys sie tam jednak wybrała 8)

julka
    Participant

Mam nadzieje, ze uda mi sie do Islandii wybrac w przyszlym roku (wolalabym w lecie, a w tym roku, juz mnie na taka wyprawe raczej nie stac…).
    Szczerze powiedziawszy, to zaczynam zastanawiac sie nad poszukaniem pracy na Islandii i przeprowadzka, cos mnie ciagnie tam, i sama nie wiem skad mi sie to wzielo…

A najchetniej bym zamieszkala na wschodznim wybrzezu:)

Mam pytanie do tych, ktorzy byli juz w Islandii – jacy sa autochtoni i jak przyjmuja turystow??

v-tec
    Członek

Julka nie opuszczaj nas!

julka
    Participant

Eeee tam.

Poza Asixem i Olem ze Skipton nikt na forum mnie przeciez nie zna face to face, wiec co za roznica skad bede klikala 😉

A tak powaznie, to chyba czas na zmiany w przeciagu nasepnych paru lat 😀

Wyświetlanych postów: 9 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.