Strona główna Działy Nauka Studia. kursy.. co robić..

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 16)
  • Autor
    Wpisy
    Anonim
    Gość

Ja dopiero zaczęłam, na starość mi się zachciało. Pierwsze egzaminy mam w lipcu. I [b:9d7c3102fe]nie[/b:9d7c3102fe] muszę jechać do Polski. Egzamin jest w Londynie 😆 Studia kosztują na kierunku zarządzanie 255 zł miesięcznie. Opłata za sesję w Londynie 50 funtów niezależnie od ilości zdawanych egzaminów. Studia systematyczne, wymagają codzienniego zajrzenia na stronę www i odpowiedzi na pytania zadawane na forach. Co 2 tygodnie testy, co tydzień czat z wykładowcą. Forum obowiązkowe, dostaje się punkty za nie niezbędne do zaliczenia. Test obowiązkowy. Czat nie. Żeby zostać dopuszczonym do egzaminu trzeba mieć odpowiednią ilość punktów na zaliczeniu zdobytych przez udział w forum, testy i zadanie końcowe, np napisanie eseju.

Jest jeszcze Polish Open Univeristy, który oferuje dyplomy dwujęzyczne. Licencjat i BA. Nie trzeba wówczas nostryfikować dyplomu.

kkkd5
    Participant

ech.. chyba jak wypadnie zostać mi w Anglii to zrobie tak samo..znaczy siem będe studiować e-learning…chociaż mam nadzieje że będe mogła dokańczać swoje studia będąc za granicą.. ale to musze iść pogadać z prodziekanem..

anka86
    Participant

HEj. Sorki, ale nie bylo mnie dlugo na forum..
    NIe ma problemu ze studiowaniem w trybie indywidualnym.
    Wielu moich znajomych w taki sposob ukonczylo studia.
    Notatki mozesz brac od znajomych ze swojej grupy lub od starszego rocznika. Na egzaminy mozesz umawiac sie indywidualnie lub pisac w tym samym terminie co inni. KAzdy studiuje w takim trybie w jakim mu najwygodniej. Czy to pod wzgledem finansowym czy jakimkolwiek innym.
    Do witka-
    nie uwazam zeby kredyt studencki byl rzeczywiscie bezzwrotna dotacja.
    Zakladajac, ze chcesz studiowac 5 lat na angielskim uniwerku, placac za szkole minmum 3,5k rocznie, wyzywienie i zakwaterowanie (bo nikt za darmo jesc ci nie da) to zostaniesz z 30tysiecznym dlugiem do splacenia. wciaz bez dobrze platnej pracy (bo pracodawca chce w swojej firme osobe z doswiadczeniem) a nie swiezo po studiach.
    BArdzo bardzo dobry start w doroslosc jak dla mnie haha 😀

Boopen
    Participant

Ja ukończyłem rachunkowość i teraz pracuję w biurze rachunkowym w białymstoku 😉 Jak dla mnie naprawdę dobry kierunek do ukończenia, dużo pracy po nim możesz znaleźć także chyba warto sprawdzić.

oktan
    Członek

Jeśli posiadacie za dużo obowiązków i różne zaliczeniowe prace na głowie, to zawsze możecie skorzystać z takiej pomocy na PomocNaukowa.pl[/url]
    Uważam, że to bardzo ciekawy pomysł jeśli nie wyrabiacie ze wszystkim sami.

Ajendrzejewski
    Participant

myślę, że dasz radę, spokojnie

Cezzar
    Participant

Szukacie bardzo dobrej jakości szkoleń które pozwolą wam zaistnieć na rynku ? Jeśli tak to koniecznie zapoznajcie się z najnowszą ofertę, kurs Google Analytics[/url] które oferuje firma [u:917175453d]Conversion[/u:917175453d], dają niesamowite szkolenia w tym zakresie ponieważ dowiecie się co to jest i jak działa Google Analytics, Google Tag Manager czy Współczynnik Konwersji, sami zobaczcie na ich ofertę. Takie szkolenia mogą pozwolić wam znaleźć dużo lepszą pracę czy podnieść swoje kwalifikacje !

marika129
    Członek

Moim zdaniem chyba lepsze są studia. Ja sama zdecydowałam się na pielęgniarstwo na Wyższej Szkole Nauk o Zdrowiu: http://www.cm.edu.pl/ . Myślę, ze po takiej uczelni znajdę pracę.

jaleonnn78
    Participant

Witam serdecznie,
    To jest krótkie ogłoszenie o charakterze niedochodowym. Zakładam, że nikt nie odbierze tego negatywnie – choć to temat nieco na marginesie problematyki tego forum.
    Chodzi o to, że fundacja Training Projects, z którą jestem związany zaprasza każdego zainteresowanego do tegorocznej edycji akcji „HRowcy Dzieciom”. Jeżeli w ramach działań społecznych w swojej firmie wspierasz domy dziecka – możesz w nagrodę wygrać nieodpłatne szkolenia dla swojej firmy. Udział w zajęciach finansuje nasza fundacja. Na tej stronie więcej informacji : http://www.szkolenia-integracyjne.pl/HRdzieciom
    W przeszłości szkolenia otrzymały m.in. Mostostal Zabrze, SKC HAAS, Conbelts. Ujmujące było to, że prezentowano niezwykle różnorodne dokonania na rzecz dzieci: od przedstawień teatralnych przez kursy języków obcych po wsparcie psychoterapeutyczne. Nie jedynie przelewy pieniężne na konkretnych wychowanków.
    Jeśli zainteresowany kandydat nie ma możliwości brać udział w konkursie w tegorocznej rundzie programu, zachęcamy do udziału w następnych. Nabór odbywa się co roku.
    Pozdrawiam,
    Rafal
    PS. Proszę tej notki nie odczytywać jako komercyjnego marketingu – chodzi o akcję charytatywną dla organizacji charytatywnych.

matys09
    Członek

A jeżeli studia lub kursy to lepiej na miejscu w UK czy może lepiej w Polsce?

marlcis
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    matys09 wrote:

A jeżeli studia lub kursy to lepiej na miejscu w UK czy może lepiej w Polsce?

Zależy od sytuacji, ale zawsze najlepszym wyborem są te, z których najwięcej wyniesiesz 😉

Rupi99
    Członek

Z mojej wiedzy, jeśli Uniwerek w Polsce cieszy się dużym prestiżem, a papierem z tej uczelni coś znaczy, to lepiej mięć w kraju wykszłatcenie i jechać do obcych. Tym bardziej, że darmowe.

Mers36
    Członek

Zdecydowanie lepiej jest mieć studia. Szczególnie,że mieszkamy w Unii Europejskiej ( jeszcze) i jednak praca nie wymaga nostryfikacji jak to bywa w przypadku podrózy do USA , gdzie trzeba ponownie odbyć naukę i zdać egzaminy….

Poza tym jeśli masz konkretne studia takie jak informatyka to będziesz w stanie o wiele więcej zarabiać.Niż bez tych studiów.

Wyświetlanych postów: 13 (wszystkich: 16)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.