Strona główna › Działy › Nauka › Studia. kursy.. co robić..
Ja dopiero zaczęłam, na starość mi się zachciało. Pierwsze egzaminy mam w lipcu. I [b:9d7c3102fe]nie[/b:9d7c3102fe] muszę jechać do Polski. Egzamin jest w Londynie 😆 Studia kosztują na kierunku zarządzanie 255 zł miesięcznie. Opłata za sesję w Londynie 50 funtów niezależnie od ilości zdawanych egzaminów. Studia systematyczne, wymagają codzienniego zajrzenia na stronę www i odpowiedzi na pytania zadawane na forach. Co 2 tygodnie testy, co tydzień czat z wykładowcą. Forum obowiązkowe, dostaje się punkty za nie niezbędne do zaliczenia. Test obowiązkowy. Czat nie. Żeby zostać dopuszczonym do egzaminu trzeba mieć odpowiednią ilość punktów na zaliczeniu zdobytych przez udział w forum, testy i zadanie końcowe, np napisanie eseju.
Jest jeszcze Polish Open Univeristy, który oferuje dyplomy dwujęzyczne. Licencjat i BA. Nie trzeba wówczas nostryfikować dyplomu.
ech.. chyba jak wypadnie zostać mi w Anglii to zrobie tak samo..znaczy siem będe studiować e-learning…chociaż mam nadzieje że będe mogła dokańczać swoje studia będąc za granicą.. ale to musze iść pogadać z prodziekanem..
HEj. Sorki, ale nie bylo mnie dlugo na forum..
NIe ma problemu ze studiowaniem w trybie indywidualnym.
Wielu moich znajomych w taki sposob ukonczylo studia.
Notatki mozesz brac od znajomych ze swojej grupy lub od starszego rocznika. Na egzaminy mozesz umawiac sie indywidualnie lub pisac w tym samym terminie co inni. KAzdy studiuje w takim trybie w jakim mu najwygodniej. Czy to pod wzgledem finansowym czy jakimkolwiek innym.
Do witka-
nie uwazam zeby kredyt studencki byl rzeczywiscie bezzwrotna dotacja.
Zakladajac, ze chcesz studiowac 5 lat na angielskim uniwerku, placac za szkole minmum 3,5k rocznie, wyzywienie i zakwaterowanie (bo nikt za darmo jesc ci nie da) to zostaniesz z 30tysiecznym dlugiem do splacenia. wciaz bez dobrze platnej pracy (bo pracodawca chce w swojej firme osobe z doswiadczeniem) a nie swiezo po studiach.
BArdzo bardzo dobry start w doroslosc jak dla mnie haha 😀
Ja ukończyłem rachunkowość i teraz pracuję w biurze rachunkowym w białymstoku 😉 Jak dla mnie naprawdę dobry kierunek do ukończenia, dużo pracy po nim możesz znaleźć także chyba warto sprawdzić.
myślę, że dasz radę, spokojnie
Szukacie bardzo dobrej jakości szkoleń które pozwolą wam zaistnieć na rynku ? Jeśli tak to koniecznie zapoznajcie się z najnowszą ofertę, kurs Google Analytics[/url] które oferuje firma [u:917175453d]Conversion[/u:917175453d], dają niesamowite szkolenia w tym zakresie ponieważ dowiecie się co to jest i jak działa Google Analytics, Google Tag Manager czy Współczynnik Konwersji, sami zobaczcie na ich ofertę. Takie szkolenia mogą pozwolić wam znaleźć dużo lepszą pracę czy podnieść swoje kwalifikacje !
Moim zdaniem chyba lepsze są studia. Ja sama zdecydowałam się na pielęgniarstwo na Wyższej Szkole Nauk o Zdrowiu: http://www.cm.edu.pl/ . Myślę, ze po takiej uczelni znajdę pracę.
Witam serdecznie,
To jest krótkie ogłoszenie o charakterze niedochodowym. Zakładam, że nikt nie odbierze tego negatywnie – choć to temat nieco na marginesie problematyki tego forum.
Chodzi o to, że fundacja Training Projects, z którą jestem związany zaprasza każdego zainteresowanego do tegorocznej edycji akcji „HRowcy Dzieciom”. Jeżeli w ramach działań społecznych w swojej firmie wspierasz domy dziecka – możesz w nagrodę wygrać nieodpłatne szkolenia dla swojej firmy. Udział w zajęciach finansuje nasza fundacja. Na tej stronie więcej informacji : http://www.szkolenia-integracyjne.pl/HRdzieciom
W przeszłości szkolenia otrzymały m.in. Mostostal Zabrze, SKC HAAS, Conbelts. Ujmujące było to, że prezentowano niezwykle różnorodne dokonania na rzecz dzieci: od przedstawień teatralnych przez kursy języków obcych po wsparcie psychoterapeutyczne. Nie jedynie przelewy pieniężne na konkretnych wychowanków.
Jeśli zainteresowany kandydat nie ma możliwości brać udział w konkursie w tegorocznej rundzie programu, zachęcamy do udziału w następnych. Nabór odbywa się co roku.
Pozdrawiam,
Rafal
PS. Proszę tej notki nie odczytywać jako komercyjnego marketingu – chodzi o akcję charytatywną dla organizacji charytatywnych.
A jeżeli studia lub kursy to lepiej na miejscu w UK czy może lepiej w Polsce?
A jeżeli studia lub kursy to lepiej na miejscu w UK czy może lepiej w Polsce?
Zależy od sytuacji, ale zawsze najlepszym wyborem są te, z których najwięcej wyniesiesz 😉
Z mojej wiedzy, jeśli Uniwerek w Polsce cieszy się dużym prestiżem, a papierem z tej uczelni coś znaczy, to lepiej mięć w kraju wykszłatcenie i jechać do obcych. Tym bardziej, że darmowe.
Zdecydowanie lepiej jest mieć studia. Szczególnie,że mieszkamy w Unii Europejskiej ( jeszcze) i jednak praca nie wymaga nostryfikacji jak to bywa w przypadku podrózy do USA , gdzie trzeba ponownie odbyć naukę i zdać egzaminy….
Poza tym jeśli masz konkretne studia takie jak informatyka to będziesz w stanie o wiele więcej zarabiać.Niż bez tych studiów.