Strona główna Działy Dziecko wplyw emigracji na jezyk polski maluchow

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    xalxaloka
    Członek

Bardzo prosze wszystkie mamy i tatow (TATOW?!?!!?) o wypelnienie ankiety.

http://www.ankietka.pl/ankieta/pokaz/id/12718/wplyw-imigracji-na-jezyk-ojczysty-dziecka.html

Serdecznie dziekuje.

v-tec
    Członek

A ja bardzo proszę admina o zabanowanie słowa 'ankieta’ w postach. To się staje nie do zniesienia, niemal codziennie nowa ankieta. Czy wy tam wszyscy niedoszli magistrowie w Polsce uważacie że my w Anglii jesteśmy waszymi etatowymi świnkami albo królikami doświadczalnymi?
    (pomijam sprawę jakiejkolwiek wartości badawczej tych ankiet, bo z większości z nich wyziera amatorszczyzna)

end2005
    Participant

szczyt chamstwa

Dzieju
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    v-tec wrote:

Czy wy tam wszyscy niedoszli magistrowie w Polsce uważacie że my w Anglii jesteśmy waszymi etatowymi świnkami albo królikami doświadczalnymi?

ta ankieta nie jest przygotowana przez jakiegos nie doszlego magistra, bo pytania wyraznie sugeruja ze jest to badanie rynku przez jakies wydawnictwo ( zwykle narzedzie marketingowe)

:983099947a wrote:

Czy chcielibyście mieć możliwość kupowania polskich książek w Wielkiej Brytanii?*

a co do niedoszlych magistrow, dlaczego nie…
    przeciez jak nie chcesz nie musisz odpowiadac na pytania, a dla nich to moze byc jedyny sposob dotarcia do nas…
    a skoro na naszym forum tak czesto pojawiaja sie ankiety to chyba tylko swiadczy o tym ze jest popularne 🙂

Marta Klecz
    Członek

po raz kolejny jestem zawiedziona..

Jak mozna zadac pytanie czy twoje dziecko ma problemy…?
    z ortografia
    wymowa
    etc
    i dac tylko jedna mozliwa odpowiedz?

Moje dziecko ma problemy i z wymowa trudnych slow i z ortografia (kto nie ma? ) …

Bezsensu…

ela1981
    Participant

he, he nawet linka nie otworze takie przesympatyczne komentarze 😉

xalxaloka
    Członek

czesc moi drodzy,
    bardzo prosze nie zniechecajcie mi potencjalnych wypelniaczy ankiety 🙂
    Mieszkam w anglii i robie tu magisterke na temat wplywu emigracji na jezyk ojczysty dziecka. wraz z praca, robie projekt, ktorym bedzie wydanie ksiazeczki po polsku w UK. W zwiazku z tym, musze przeprowadzic badanie rynku i nie znalazlam innego sposobu jak internetowa ankieta. A zeby ktos ja wypelnil, musi o niej wiedziec, polskie fora sa do tego najlepszym narzedziem. Ankieta ma wady, bo jak zwykle za pozno sie za nia zabralam i jestem bardzo ograniczona czasowo. Tam gdzie mozliwa jest tylko jedna odpowiedz, nalezy wybrac ta najbardziej odpowiednia, udac ze ankieta jest wspaniala i polecic ja swoim znajomym 😉
    Serdecznie dziekuje wszystkim wypelniajacym.

rollingstone
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    xalxaloka wrote:

czesc moi drodzy,
    Mieszkam w anglii i robie tu magisterke na temat wplywu emigracji na jezyk ojczysty dziecka. wraz z praca, robie projekt, ktorym bedzie wydanie ksiazeczki po polsku w UK. W zwiazku z tym, musze przeprowadzic badanie rynku i nie znalazlam innego sposobu jak internetowa ankieta. A zeby ktos ja wypelnil, musi o niej wiedziec, polskie fora sa do tego najlepszym narzedziem. Ankieta ma wady, bo jak zwykle za pozno sie za nia zabralam i jestem bardzo ograniczona czasowo. Tam gdzie mozliwa jest tylko jedna odpowiedz, nalezy wybrac ta najbardziej odpowiednia, udac ze ankieta jest wspaniala i polecic ja swoim znajomym 😉

powiedz mi jakiej wartosci beda twoje badania a co wazniejsze [b:a226de080f]ksiazeczka ktora na podstawie tych badan[/b:a226de080f] wydasz i jak one beda sie odnosic do rzeczywistosci, kiedy nawet ankiety nie chce ci sie porzadnie zrobic i robisz badania na wadliwie (jak sama przyznajesz) przygotowanym materiale?

slanting_eye
    Członek

rollingstone wrote:

xalxaloka wrote:

czesc moi drodzy,

powiedz mi jakiej wartosci beda twoje badania a co wazniejsze [b:0422b891e6]ksiazeczka ktora na podstawie tych badan[/b:0422b891e6] wydasz i jak one beda sie odnosic do rzeczywistosci, kiedy nawet ankiety nie chce ci sie porzadnie zrobic i robisz badania na wadliwie (jak sama przyznajesz) przygotowanym materiale?[/quote]

moze poziom zostal celowo ustawiony na poziomie angielskiej edukacji?
    🙂 🙂

Malgon
    Participant

rollingstone wrote:

xalxaloka wrote:

czesc moi drodzy,

powiedz mi jakiej wartosci beda twoje badania a co wazniejsze [b:fe1d536c80]
    ksiazeczka ktora na podstawie tych badan[/b:fe1d536c80] wydasz i jak one beda sie odnosic do rzeczywistosci, kiedy nawet ankiety nie chce ci sie porzadnie zrobic i robisz badania na wadliwie (jak sama przyznajesz) przygotowanym materiale?[/quote]

nad tym samym sie zastanawialam 🙄
    i na obronie tez tak powiesz … "do mojej pracy wykorzystalam slabo-przygotowana ankiete i prosilam wszystkich by sobie wyobrazili,ze jest wspaniala … " etc. 😯

xalxaloka
    Członek

ankieta ma wady techniczne a nie merytoryczne, wiec nie maja one wplywu na wyniki badan. ankiete doskonala mam w wordzie, jesli ktos woli. moja specjalnoscia magisterska nie jest produkowanie ankiet, to tylko narzedzie. wyniki zostana przeze mnie opisane i skomentowane OBOK wydania ksiazeczki. wszelkie sugestie, krytyka, komentarze mile widziane 🙂

filipek
    Participant

Ja na Twoim miejscu udalbym sie na inne forum.
    Leeds sluzy do innych celow jak kpienie,wyklucanie,wyzywanie,pouczanie,dogadywanie,wysmiewanie,grozenie,przechwalanie itp.
    Pare pomocnych osob na tym forum pewnie nie wystarczy Ci do ankiety.

rollingstone
    Członek

xalxaloka wrote:

ankieta ma wady techniczne a nie merytoryczne, wiec nie maja one wplywu na wyniki badan. ankiete doskonala mam w wordzie, jesli ktos woli. moja specjalnoscia magisterska nie jest produkowanie ankiet, to tylko narzedzie. wyniki zostana przeze mnie opisane i skomentowane OBOK wydania ksiazeczki. wszelkie sugestie, krytyka, komentarze mile widziane 🙂

jezeli ankieta stanowi baze na ktorej sie opierasz to musisz ja miec tak skonsturowana, zeby wyciagane wnioski nie byly bledne. To ze nie jestes ekspertem od produkowania ankiet nie zwalnia cie z obowiazku aby dopilnowac tego zeby bledy techniczne 🙄 ankiety nie ograniczaly badania rzeczywistego stanu rzeczy. Wyniki jakie otrzymasz beda niemiarodajne.
    Przygotowalas ankiete na chybcika!

Co to znaczy ze ankiete 'doskonala’ masz w wordzie. Ona nie powinna siedziec u ciebie w wordzie tylko isc do ludzi!!

Mamy uwierzyc ze w opisie i komentarzu obok ksiazeczki przyznasz sie ze ludzie wypelniali ankiete z bledami 'technicznymi’ kiedy ty spokojnie trzymalas ankiete 'doskonala’ u siebie w kompie? Twoja ankieta nie ma ograniczen technicznych tylko ty robisz prace na 'odwal sie’.

Dziwne ze robiac magisterium nie widzisz korelacji miedzy swoja niedoskonala ankieta a meritum.

xalxaloka
    Członek

😀
    w nic mi nie musicie wierzyc. ankieta nie stanowi bazy lecz wspiera wszelkie badania. nie umieszcze opisu jakosci ankiety, tylko otrzymane wyniki, np: 60% ankietowanych to kobiety w wieku 20-29 lat; albo 70% ankietowanych twierdzi, ze chcialoby miec mozliwosc kupowania polskich ksiazek w uk. nie wiem gdzie znajduje sie problem. ankiete w wordzie wyslalam do wszystkich, ktorych mam adresy emailowe. zainteresowanych informuje, ze wersja wydrukowana dostepna jest w polskich sklepach do wypelnienia dlugopisem.
    linki do ankiety znalezc mozna rowniez na innych forach.
    gdybym pisala prace z psychologii lub socjologii niewatpliwie zajelabym sie reakcja polskiego spoleczenstwa na jakosc ankiet w internecie. serdecznie dziekuje za zainteresowanie.

Anonim
    Gość

xalxaloka wrote:

czesc moi drodzy,
    .

Skoro decydujesz się na zamieszczenie ankiety na forum, to chyba liczysz się z tym, że ludzie będą komentować? Teraz to mi zabrzmiało jak : wypałniać i nie pyskować, a jak nie to spadać, znajdą się inni 😈

Za chwilę piszesz ni z tego, ni z owego:

xalxaloka wrote:

wszelkie sugestie, krytyka, komentarze mile widziane .

No to ja już nie wiem? Komentować czy nie? Zwłaszcza, że krytyka może odstraszyć wypełniających 🙄

A tam. Nic nie wypełniam! Poczułam się …. zniechęcona. 😛

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.