Strona główna Działy Finanse debet w hsbc ?

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    cyfra
    Participant

hej , mam takie pytanie , przez przypadek zaciagnolem debecik na 1200f 👿 , moze ktos sie orientuje czy duzo zaplace ? odsetek , splace to dopiero za miesiac :/

ela1981
    Participant

chyba nie oczekujesz dokladnej odpowiedzi……
    to zalezy od konta jakie masz, zalezy kiedy podpisales umowe, czasem sa promocyjne konta, gdzie% jest np: nizszy przez 12 miesiecy, zajrzyj do umowy lub online………http://www.hsbc.co.uk/1/2/personal/current-accounts;jsessionid=0000gcYtmw6aQZxrcfPM9rit2AT:12c58t1e1

cyfra
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    ela1981 wrote:

chyba nie oczekujesz dokladnej odpowiedzi……
    to zalezy od konta jakie masz, zalezy kiedy podpisales umowe, czasem sa promocyjne konta, gdzie% jest np: nizszy przez 12 miesiecy, zajrzyj do umowy lub online………http://www.hsbc.co.uk/1/2/personal/current-accounts;jsessionid=0000gcYtmw6aQZxrcfPM9rit2AT:12c58t1e1

dokladnej moze nie , ale tak mniej-wiecej , juz sie naczytalem o tych debetach itp. za male kwoty pobierali oplaty w wysokosci nawet 70f a troszku sie wystraszylem ze moze zaplace ok 150-200f przy tjej wysokosci debetu , co do karty to jest to karta solo , konto standard podstawowe i posiadam je juz z ponad 2 lata bedzie , dzieki za odpowiedz i pozdrawiam

ela1981
    Participant

hmmm rozumiem w takim razie, ze "przez przypadek" oznacza przekroczenie dozwolonego limitu, a wtedy moze byc roznie, zapewne przysla ci list jak robia zawsze przy normalnych oplatach/odsetkach (mozesz sie np: zakwalifikowac na dwa okresy rozliczeniowe……lub wiecej 😉 )
    moja rada jest zawsze prosta ~ zapytac sie u zrodla, to ich praca, wylicza ci co do pena i bedziesz mial jasna sytuacje ile i kiedy

D.P.
    Participant

[quote:e0c35267a6]moja rada jest zawsze prosta ~ zapytac sie u zrodla, to ich praca, wylicza ci co do pena i bedziesz mial jasna sytuacje ile i kiedy[/quote]

racja

v-tec
    Członek

Wszystko zależy od tego czy ten niewielki debecik jest w ramach limitu przyznanego przez bank czy poza limitem. Jeżeli w ramach to oprocentowanie na ogół wynosi ok. 15% rocznie czyli jakieś 1,2% miesięcznie, czyli Ł12 za pożyczony 1,000.
    A jeżeli poza limitem to stopa proc. może być nawet 30% plus bank naliczy karę, na ogół Ł35-Ł40

ela1981
    Participant

przy tym koncie w hsbc jest obecnie 18,8% (tak podaje strona) ~ ciekawa jestem jak mozna zrobic tak duzy debet (nie w ramach limitu) [b:0bb9c4e1aa]od strony technicznej[/b:0bb9c4e1aa]? 💡
    a odnosnie tej kary to tez sa jakies ramy typu np: do tysiaca 35£ a powyzej….wiecej, tez gdzies czytalam, ze sa kary dzienne do max kwoty miesiecznej
    najlepiej zapytac, nieuniknie sie niezaplacenia, ale przynajmniej bedziesz wiedzial ile i kiedy

cyfra
    Participant

ciekawa jestem jak mozna zrobic tak duzy debet (nie w ramach limitu)

oj mozna , ja zrobilem bardzo prosto , wyslalem przelew do pl online ale nic nie pobrali z mojego konta to wyslalem drugi , i co sie okazalo po jakims czasie wyszlo ze zrobilem dwa przelewy :/ sam sie zastanawiam czemu mi wyslali ten drugi :/ i przez to niepotrzebnie tylko jeszcze bede splacal jakies odsetki , najprosciej byloby zadzwonic i wyjasnic sprawe ale co to da , w dodatku z moim jezykiem jak zaczne sie jakac itp to mi nalicza jeszcze wiecej odsetek :/ , no nic mysle ze uda mi sie jednak szybciej splacic , moze do poniedzialku to mam cicha nadzieje ze bedzie do splacenia mniej , dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam

Wyświetlanych postów: 8 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.