Strona główna Działy Prawo National Insurance Numbercard ?

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • Autor
    Wpisy
    zybik
    Członek

Witam!

Jestem osobą która nie pracuje a chciała bym otrzymać National Insurance Number. Jak moge się o niego starać.

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

derailed
    Participant
    cyklop
    Participant

osoba powin na zaczac pracowac…. 😀

leszk.pawlek@op.pl
    Participant

List od pracodawcy

ela1981
    Participant

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    leszk.pawlek@op.pl wrote:

List od pracodawcy

czyjego???/ 💡

cyklop
    Participant

tego niezatrudnionego ha
    😀

Anonim
    Gość

Rzeczywiście o tym już było, powtórzę się więc:

Ja miałam NIN przed podjęciem pracy, pomogła mi we wszystkim ta organizacja. Nawet bezpłatne lekcje angielskiego zorganizowali dla nas.

http://www.qed-uk.org/nap.php

cyklop
    Participant

jaka organizacja ❓ ci pomogla ❓

Anonim
    Gość

QED-UK. Podałam link przecież 🙄

New Arrivals Programme

http://www.qed-uk.org/nap.php

I tak, QED jest organizacją (Lord Nazir Ahmed
    "QED-UK is an excellent organisation that provides hope and
    opportunities for ethnic minority community and is a beacon
    for the economic development in our region.")

thomas1
    Członek

Warning: get_class() expects parameter 1 to be object, null given in /home/kwiatkow/domains/leeds-manchester.pl/public_html/wp-content/plugins/bbpress-bbcode/class_bbpress2-bbcode.php on line 193
    zybik wrote:

Witam!

Jestem osobą która nie pracuje a chciała bym otrzymać National Insurance Number. Jak moge się o niego starać.

Z góry dziękuje i pozdrawiam.

Zadzwon pod numer 08456000643 i powiedz ze chcialabys oplacac dobrowolnie skladki na ubezpieczenie spoleczne.Wtedy umowia ciebie na spotkanie w Jobcenter w celu nadania numeru NIN.Niestety nie wiem jaki jest koszt skladek w skali miesiecznej

bolek
    Participant

pytanie zasadnicze to :

do czego potrzebny Ci jest NIN?

odpowiedz na pytanie, a może okaże się , że droga do niego jest prostsza niż ci się wydaje…

v-tec
    Członek

Idź do pracy dostaniesz numer bez żadnych kombinacji.
    Albo zgłoś się np. po child benefit jeżeli się kwalifikujesz.
    Jeżeli nie pracujesz ani nie pobierasz benefitów numer nie jest ci do niczego potrzebny, chyba że kolekcjonujesz plastykowe karty, ale akurat ta z numerem nie jest ładna

hidi79
    Participant

Ok a jesli ja nie pracuje i nie moge podjac pracy ze względu na niepełnosprawne dziecko .Pracuje tylko mąż i tylko on ma numer home officei incurance number.Skladam forme na dziecko jako całodobowy opiekun i tam musze podać insurance number co nalezy zrobić?Przeciez nie ma tego numeru bo nie moge pracować!!
    Proszę o pewną odpowiedź;);)!!! 😉

bolek
    Participant

co to za "forma na dziecko jako całodobowy opiekun" -ma to jakąś angielską nazwę?

poza tym możesz sobie złozyć wniosek o child benefit lub tax credit i urząd automatycznie wyśle wniosek do jobcentre o nadanie numeru nin

hidi79
    Participant

nazwa tej formy to Disability Living Allowance,jest to forma na niepełnosprawność. z tego co sie dowiedziałam to na forme child benefit potrzebny jest Home office a ja go tez nie posiadam.Zostało mi chyba złożenie formy na męża z tym ,ze wtedy chyba juz nie będe mogła starać sie na zasiłek na dziecko z tego względu ,ze nie moge podjąc pracy gdyż moje dziecko potrzebuje stałej opieki;(?? 😕

Wyświetlanych postów: 15 (wszystkich: 1)
  • <a href="/login/">Zaloguj się</a> aby odpowiedzieć. Nie masz jeszcze konta? <a href="/login/?action=register">Zarejestruj się</a>.