Strona główna › Działy › Hobby › Polak prosi o mala pomoc
Witam,
chcialbym prosic o pomoc,a mianowicie czy ktos moglby mi udzielic informacji czy pod podanym adresem:
Street Address : Sanderson House Station Road
City : Leeds
Province/State : West Yorkshire
Country/Region : United Kingdom
istnieje firma,ktora sprzedaje quady?Dla niewtajemniczonych sprzedaja motory na 4 kolach zazwyczaj,chcialbym sprowadzic quady do Polski i ta informacja bylaby dla mnie cenna,czy to nie jest jakies naciaganie.Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam Polonie:)
Istnieje, wabi sie ATV Direct Limited
http://wck2.companieshouse.gov.uk/cd1240a0c8983403be43639fa601a2cb/compdetails
Nie znaczy to jeszcze ze firma jest rzetelna. Mozesz dowiedziec sie wiecej o tej firmie klikajac na link po prawej na stronie companieshouse.
Bardzo dziekuje…po prostu zamawiam przez internet,ceny sa b.niskiei zastanawiam sie czy to wogole mozliwe.
Miałem nie pisac tego, ale jednak napiszę.
Uważaj na zarówno tanie oferty i na sprzedawców w ogóle.
Nie od dzisiaj widzę, że Polacy nie znający tutejszych realiów często wychodzą z założenia, ze Anglik jest uczciwszy i na pewno nie oszukuje.
Otóż ja Ci powiem, ze Anglik potrafi tak samo być cwaniakiem i chytrym draniem, który będzie duzo pięknych rzeczy opowiadał byleś tylko kupił od niego towar.
Po prostu zalecałbym ostrożność i rozsądek.
Wiele rzeczy tutaj jest w dobrych, niskich dla nas cenach (min. pojazdy mechaniczne różnego typu), ale jednocześnie wiele z nich przedstawia sporo do życzenia pod względem prawdziwej jakości i stanu.
Chyba że chodzi o rzeczy nowe, ale tu w motoryzacji nowe sporo kosztują.
Anglicy (a zwłaszcza ci przyszywani- bo rdzennie pochodzący ze Wschodu) potrafią też kłamać i wprowadzać w błąd jak idzie o prawdziwy stan techniczny pojazdu, oraz jego wyposażenie. Nie wszyscy, ale tacy też są.
P.S. Widzę, że niska wartość funta skłania coraz więcej ludzi do zakupów pojazdów tutaj…
To znaczy powiem jak sprawa wyglada,przegladalem serwisy zagraniczne i znalazlem 4 firmy z wlk brytanii ktore oferuje quady po podobnych cenach,warunek jest jeden… musze sprowadzic min 2 sztuki,uady niby sa nowe jest na nich gwarancja itp,serwis na ktorym to znalazlem jest duzy,i sluzy do handlu z chinczykami,anglikami i ogolnie z calym swiatem,podam przyklad
yamaha raptor w anglii: 9 tys zlotych(cena jest w $$,jednak trzeba doliczyc clo o ile obowiazuje oraz transport)
yamaha u nas: ok 20 tys
Ale wiadomo ze cena jest dlatego taka niska bo biore dwie sztuki,jak dolicze koszta przesylki,oplat celnych to powinienem zaplacic za niego 12 tysiecy,czy to jest mozliwe?
Tak jak wspominalem wpodobnej ofercie te quady wystawiaja 4 rozne firmy z wlk brytanii,z indonezji boje sie sprowadzac.
Pozdrawiam wszystkich i licze na pomoc
no i stalo sie zaryzykowalem….miejmy nadzieje ze mnie nie wykiwa i wysle ten motor…
yamaha raptor w anglii: 9 tys zlotych(cena jest w $$,jednak trzeba doliczyc clo o ile obowiazuje oraz transport)
Cło? 😯
Skoro kupujesz w ramach Unii Europejskiej (z jednego jej kraju do drugiego), to cła zdaje się już jakiś czas nie ma… 😉
No chyba, ze oni sprowadzili to spoza obszaru Unii (np. ze Stanów, Kanady), i cła nieodprowadzili, albo sprowadzą dopiero dla kogoś (co jakoś mi się nie wydaje) i ten ktoś zapłaci.
hm..z tego co z nimi pisalem nic mnie nie obchodzi ,paczka bedzie w srode,no zobaczymy jak to bedzie
mozesz dac linka jaki konkretny model zamowiles ❓
oszukali mnie….towaru nie dostalem,malo tego chcieli doplaty bo podbno sluzby celne zatrzymali towar,niby jak to mozliwe…..:/
Jak mozna skutecznie walczyc o odzyskanie pieniedzy?czy moze ktos mi cos poradzic?
No to masz p…….e a tak na serio to śmigaj szybko na Policję i zgłaszaj to może coś pomogą. "NIGDY NIE WIEŻ W SUPER OKAZJE ZAWSZE TO SUPER OKAZJA DO ZAROBKU DLA ZŁODZIEJA"!! Sorki za wymądrzanie ale takich oszustów tu jest masa. Wczoraj jakiś kolo zaczepił mnie na ulicy i chciał "sprzedać" NOKIĘ N95 8GB za jedyne 100Pound ale "zapomniał " zabrać ładowarki z domu dlatego sprzedawał "tylko" za 100 F jakiż on był naiwny w tym gadaniu . NO w geście dobrej woli sprzeda za 80 F te 20 na nową ładowarkę . nawet nie wyraziłem zgody na zakup a on już wyciągał łapę po kasę. Zdecydowany ruch po telefon i numer 112 sprawiło że gość znikł w tempie nieosiągalnym dla zwykłego człowieka.
No to masz p…….e a tak na serio to śmigaj szybko na Policję i zgłaszaj to może coś pomogą. "NIGDY NIE WIEŻ W SUPER OKAZJE ZAWSZE TO SUPER OKAZJA DO ZAROBKU DLA ZŁODZIEJA"!! Sorki za wymądrzanie ale takich oszustów tu jest masa. Wczoraj jakiś kolo zaczepił mnie na ulicy i chciał "sprzedać" NOKIĘ N95 8GB za jedyne 100Pound ale "zapomniał " zabrać ładowarki z domu dlatego sprzedawał "tylko" za 100 F jakiż on był naiwny w tym gadaniu . NO w geście dobrej woli sprzeda za 80 F te 20 na nową ładowarkę . nawet nie wyraziłem zgody na zakup a on już wyciągał łapę po kasę. Zdecydowany ruch po telefon i numer 112 sprawiło że gość znikł w tempie nieosiągalnym dla zwykłego człowieka.
tak z ciekawosci …
co to za nacja byla?
oszukali mnie….towaru nie dostalem,malo tego chcieli doplaty bo podbno sluzby celne zatrzymali towar,niby jak to mozliwe…..:/
Jak mozna skutecznie walczyc o odzyskanie pieniedzy?czy moze ktos mi cos poradzic?
Dowód w płaty i na policję. Albo w samolot i na policję w Leeds 😉
Krzychu wrote:No to masz p…….e a tak na serio to śmigaj szybko na Policję i zgłaszaj to może coś pomogą. "NIGDY NIE WIEŻ W SUPER OKAZJE ZAWSZE TO SUPER OKAZJA DO ZAROBKU DLA ZŁODZIEJA"!! Sorki za wymądrzanie ale takich oszustów tu jest masa. Wczoraj jakiś kolo zaczepił mnie na ulicy i chciał "sprzedać" NOKIĘ N95 8GB za jedyne 100Pound ale "zapomniał " zabrać ładowarki z domu dlatego sprzedawał "tylko" za 100 F jakiż on był naiwny w tym gadaniu . NO w geście dobrej woli sprzeda za 80 F te 20 na nową ładowarkę . nawet nie wyraziłem zgody na zakup a on już wyciągał łapę po kasę. Zdecydowany ruch po telefon i numer 112 sprawiło że gość znikł w tempie nieosiągalnym dla zwykłego człowieka.
tak z ciekawosci …
co to za nacja byla?[/quote]
Pewnie liczysz że zaraz napisze że czarny lub jakiś brązowy a tu niemiła niespodzianka to był biały gościu w wieku powyżej 30 lat z dobrym angielskim ubrany zwyczajnie raczej na ciemno granatowy kolor.
podam przyklad
yamaha u nas: ok 20 tys
czy to jest mozliwe?
Nie! Nowe maszyny kosztuja tutaj nieco taniej ale nie tyle taniej. W USA mozesz kupic enduro ew quad za 2/3 polskiej ceny, czasami nawet po promocji za polowe ale nie w UK. TO NIE JEST MOZLIWE!!!!! Uzywane tak, sa tanie ale jak pisal fatamorgana sa w stanie tragicznym a te ktore nie sa sa niewiele tansze niz w PL. Ogolnie kupisz taniej ale nie tyle ile piszesz. Stawiam ze oszczedzisz max 1/5 ceny co i tak jest duzo.