Strona główna › Działy › Hyde Park › Witajcie w piekle
no wlasnie ciekawe kiedy wkoncu trafia na debila z polski ktory wyjdzie przed dom z kalachem i pociagnie seia po grupiek kilkunastu nastolatkow
Nigdy!!! Tacy tu nie przyjezdżaja, a reszta jest mocna tylko w gębe wśród swoich!
tak z 3 lata w wojsku może nauczyło by ta hołotę dyscypliny. jeśli nie zaczipować i zagonić do prac społecznych ewentualnie "prądem go".
co na to "psychologowie" i obrońcy praw człowieka? może trzeba otoczyć ich większa troska?:)
A JA TO WBIJAM W TO…
U mnie obok drzwi wejsciowych trzymam dwu kilowy mlotek przy pierwszej okazji naruszenia mojego spokoju rodzinnego zrobie z niego urzytek.
to nie zart… ❗
…zrobie z niego [b:c00e1f7f32]urzytek.[/b:c00e1f7f32]
to nie zart… ❗
To nie żart… 🙂 😉
Angielscy debile mówią:
"Zabraliście nasze pieniądze"…
Poziom rozumu poznaje się właśnie po takich wypowiedziach.
Za ciasno w mózgu na analizę tego "ile tu zostawiliście pieniędzy"…
Tylko półgłówek może mysleć, że całe 100% pensji idzie do Polski.
Zgadzm sie z Tobą Fata. Ciekawi mnie tylko czy w analogicznej sytuacji,kiedy iles to lat temu kiedy w UK byly tysiace portugalczykow,tez bylo takie skrajnie ograniczone podejscie anglikow i podobny rasizm wobec nich ,ze oto zabierają im prace i wywożą ich wspaniałe funty do swojego kraju? Sytuacja z portugalczykami byla troche inna niz z polakami teraz ,gdyz nie byla to przypuszczalnie az taka masowa emigracja do kwadratu. Tak czy siak ten narod jeszcze kiedys za nami zatęskni i to juz nie dlugo jak dziesiątki tysiecy naszych zaczną na stale wracac do Polski
"wywożone" funty i tak przecież muszą trafić do UK z powrotem wiec to bez znaczenia.
Ja sie tam nie dziwie.Tak samo patrzymy w Polsce na Wietnamczykow,Rumunow,Ukraincow itp.Czasami trzeba sie postawic w innej sytuacji.
Tym bardziej ze Polacy robia wszedzie syf,awantury i sprawiaja z wszytskim klopoty.Ogolnie wiadomo ze jestesmy uciazliwym narodem wiecznie pokrzywdzonym i napietnowanym .
Przy tym co tu widziałem z powrotem lubię polskie awantury i polski syf… 🙂 Nie lubię tylko polskiej mentalności.
I całe szczęście, ze nie dane mi było mieszkać w jednym z tych krajów, z których przedstawiciele licznie tu zamieszkujący pochodzą…
Tak samo patrzymy w PL?
Wątpię. Była taka akcja pytania o to kogo lubimy.
Wietnamczycy i im podobni nie sa w Polsce nielubiani.
Pomimo ich powszechnego handelku i tandetnej jakości ich towarów.
Sa oni dość spokojni i zasuwają w pracy, w czasie gdy inni śpia lub piją.
Ale nie są znani ze złodziejstwa i lenistwa.
Inaczej niż np. Cyganie i inni (wiadomo kogo my nie lubimy- nie czarujmy tu nikogo). Rumuni i Cyganie żebrający z dziećmi po ulicach Europy wpisali się już w widoki miast, natomiast Polacy raczej znani są już bardziej z pracy w Anglii i Irlandii oraz z polskich hydraulików w UE, a nie jak kiedyś (i jeszcze nadal w Niemczech) z kradzieży samochodów.
[b:03c15463aa]Każdy obywatel danego kraju pracuje na opinię o nim.
[/b:03c15463aa]
[b:d2c5c9eed0]Każdy obywatel danego kraju pracuje na opinię o nim.
[/b:d2c5c9eed0]
Zgadzam się, ale ostatnio coś duzo naszych rodaków chyba zapomniało o tym 😕
Niestety ale opinia o polakach zaczyna się zmieniać tu w UK i nie mówię o opini chavow i beneficiarzy.
To co?
Eksterminacja pijaków, złodziei i dresów?
Czy propozycja nie do odrzucenia ze strony policji i słuzb granicznych?
Spójrzcie w jakim tempie i bólach rodzi się nowe prawo imigracyjne w tym kraju.
Bo przecież najwazniejsze jest, aby przypadkiem nikt nie podniósł krzyku, ze go tu nie chcą więc go dyskryminują… 😆
Nadal uważam, że powinno się przywrócić mozliwość cofania na granicy za wygląd i zachowanie- wieśniactwo i chołota nie miałaby wstepu tutaj i nie robiłaby burd rodem z wiejskich remiz…
Jak by cie cofneli za nic – mialbys inne zdanie.
Mnie cofneli za usmiech.
Poza tym nie spotkalam sie z rasizmem w Polsce – w moim miescie nigdy nie widzialam scen takich jak tu.
Amerykanie, anglicy byli zawsze bardziej atrakcyjni niz nasi polacy…(dla niektorych) czarni tez.
Znam grupe hiszpanow w trojmiescie- nic ich nie spotkalo. Francuzi ktorzy tu przyjechali nas uczyc na Uniwerku – powiedzieli ze jestesmy bardzo przyjazni.
Wiec gdzie jest ten rasizm u nas w kraju? W domach patologii chyba…
(aczkolwiek antysemityzm jest dosyc ostry…)
Jak by cie cofneli za nic – mialbys inne zdanie.
Dokładnie. Czy to nie ty fata robiłeś larum na forum nawet chyba nie raz bo gdzieś tam cię nie wpuścili na disco czy ostatnio do polskiego klubu? Gdyby podobnie działo się na granicy (a działo się przed 2004tym) to ciekawe co byś pisał. I nie rób sobie złudzeń że ciebie zawsze by wpuścili bo jesteś porządny, nie jesteś januszem, cyganem ani czavem. Tam gdzie podejmowane są takie właśnie arbitralne decyzje (tak bo mi się tak podoba, nie bo nie) przechodzą często właśnie ci którzy powinni zostać zatrzymani i odwrotnie (przykłady takich sytuacji to oprócz granicy i bramki w klubie: przyjęcie do pracy, awans, udzielenie kredytu…)
Tam gdzie podejmowane są takie właśnie arbitralne decyzje (tak bo mi się tak podoba, nie bo nie) przechodzą często właśnie ci którzy powinni zostać zatrzymani i odwrotnie (przykłady takich sytuacji to oprócz granicy i bramki w klubie: przyjęcie do pracy, awans, udzielenie kredytu…)
Coz, potwierdza sié stare indzianskie porzekadlo ze:Life is brutal and full of zasadzkas 😀