Strona główna › Działy › Hobby › Polska- Niemcy 08.06.2008
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,2877836.html
jasne..i nadal twierdzisz ze on nie umie mowic po polsku..najgorsza bzdura jaka slyszalam ostatnio..
aaa nie…to wszystko jest wyssane z palca..kazdy artykul w ktorym Trochowski mowi po polsku jest poprostu przeinaczony 8)
Co ty mi tu z artykulami sprzed 3 lat? To raz a dwa co myslal i mowil gowniarz 3 lata temu nawet sam nie pamieta! Ja nie wierze zadnym polskim gazeta,portalom,mediom….dosc razy okazalo sie to perfidnym klamstwem.Sa portale niemieckie gdzie sa jego wywiady w formacie video gdzie wyraznie mowi ze nie chce miec nic wspolnego z polska co innego rodzice.Wyraznie mowi tez ze nie czuje nic do polski bo z tego co przezyl tam i widzial w mlodych latach,stara sie nie pamietac.Opowiada tez jak byl z innymi dziecmi co nalezaly do mniejszosci niemieckiej w trojmniescie-ponizany,obrazany i to wielokrotnie. Wiec dziwne ze 3 lata temu opowiadal to co przytoczylas??!! Kolejne kompletne bzdury albo zmienil sie podczas tych 3 lat o 180 stopni. Dlatego tez proponuje ci wejsc na strone jego klubu i osobiscie na forum zadac mu te pytania. Mysle ze wtedy zrozumiesz co to jest i co za bzdury potrafi wymysles gazeta,portal,media w pl. Oczywiscie do zadania tych pytan potrzebny ci niemiecki ale mysle ze w dobie dzisiejszej techniki i translatorow nie powinno ci to sprawic wiekszego problemu. Wtedy podyskutujemy dalej jak chcesz. Pozdrawiam.
[quote:6fcd6ff36c]Zaden z zawodnikow rezprezantacji niemieckiej nie udzieli zadnej polskiej gazecie,portalu,telewizji- wywiadu!! To zarzadzenie wyszlo w odpowiedzi na perfidne ataki polskich mediow przed meczem polska-niemcy i obowiazuje wszystkich,bezwzglednie, do zakonczenia rozgrywek grupowych[/quote]
to w wywiadzie na polscacie zaraz po meczu byl sobowtor Podolskiego?? ale podobny
[quote:be45ea470a]Zaden z zawodnikow rezprezantacji niemieckiej nie udzieli zadnej polskiej gazecie,portalu,telewizji- wywiadu!! To zarzadzenie wyszlo w odpowiedzi na perfidne ataki polskich mediow przed meczem polska-niemcy i obowiazuje wszystkich,bezwzglednie, do zakonczenia rozgrywek grupowych
to w wywiadzie na polscacie zaraz po meczu byl sobowtor Podolskiego?? ale podobny[/quote]
No hejka bagins…nie-to nie byl sobowtor ale zauwaz ze wywiad odbyl sie po zakonczeniu rozgrywek grupowych. Po meczu z austria kiedy juz bylo wiadomo kto pakuje sie do domu a kto zostaje.Po tych artykulach w polskich mediach przed euro,sprawiedliwosci stalo sie zadosc,pojechali do domu ci co najwiecej buzke otwierali………i tak powinno byc zawsze,moze na przyszlosc cos to nauczy.Pozdrawiam.
nie sadze zeby to kogokolwiek nauczylo ,ponoc madry polak po szkodzie ,ale jakos tu tego nie widac 😀
wywiad byl bezposrednio po meczu z Niemcami, nawet po polsku 🙂
a ja nic i nikogo nie przekreslam,kazdy ma szanse ale przyznam ze jako obywatel niemiec bardzo zle sie poczulem czytajac w polskich gazetach te grozby,pogrozki,fotomontarze itd. przed meczem.
chce wtedy zobaczec jakie obrazy i fotomontarze wymysli polska prasa.
Berti oczywiście jako obywatel niemiec nie zauważasz kto wydaje tę 'polską prasę’, Axel Springer Verlag coś ci mówi? Zarzucasz innym naiwność a sam dałeś się podejść szwabskiej prowokacji jak dziecko. poza tym to nie prasa tylko tabloidy a jeszcze poza tym to ciekawym gdzieś ty w Leeds miał okazję je czytać
v-tus nie przyszlo ci do glowy ,ze przeczytal na necie ,taki z ciebie madralka i co?? 😀 😀 😀 😀 😀 😀 dales ciala 😯 😯 😯
berti wrote:a ja nic i nikogo nie przekreslam,kazdy ma szanse ale przyznam ze jako obywatel niemiec bardzo zle sie poczulem czytajac w polskich gazetach te grozby,pogrozki,fotomontarze itd. przed meczem.
chce wtedy zobaczec jakie obrazy i fotomontarze wymysli polska prasa.
Berti oczywiście jako obywatel niemiec nie zauważasz kto wydaje tę 'polską prasę’, Axel Springer Verlag coś ci mówi? Zarzucasz innym naiwność a sam dałeś się podejść szwabskiej prowokacji jak dziecko. poza tym to nie prasa tylko tabloidy a jeszcze poza tym to ciekawym gdzieś ty w Leeds miał okazję je czytać[/quote]
Widzisz……..duzo piszesz-malo wiesz. Po pierwsze Axel jest tylko udzialowcem w tych wydawnictwach,strategicznym bo 90% ale tylko tym i nie ingeruje w tresc gazet.To raz a dwa niemieckie gazety mozna kupic w miedzynarodowych delikatesach w Leeds City Market,polskie w tym samym miejscu tyle ze w polskich stoiskach-budach.Gdzie delikatesy sa pewnie wiesz choc podejrzewam ze nie kupujesz tam bo to nie polskie i nie na kazda kieszen-sam malo kupuje tam bo zaopatruje sie w niemieckiej hurtowni w Shefield. Ale ogolnie jesli o temat chodzi to wiekszosc artykulow pochodzi z internetu jak slusznie cyklop zauwazyl. Pozdrawiam.
no prosze nawet mnie cytuja ,haaa 😀 😀 😀
wywiad byl bezposrednio po meczu z Niemcami, nawet po polsku 🙂
\
No to nie wiem bagins,bydz moze masz racje,nie widzialem-nie kloce sie ale zakaz byl i to mozesz sprawdzic na niemieckich stronach DFB ( niemiecki zwiazek pilkarski).Zniesiony zostal rowno z gwizdkiem sedziego po meczu z Austria. A moze Podolski mial ulgi za dwa gole z polska? Nie wiem bagins wiec nie kloce sie. W kazdym badz razie na officjalnych stronach zwiazku nic o takim zdarzeniu-wywiadzie nie ma ani tez by ktos udzielal czy nie , wywiadow.Ok-Koncze bo zaraz moi z portugalia graja.Zobaczymy czy daja rade-szanse rowne.Pozdrawiam.
dostana ,,twoi,, w dupe portugalia idzie na mistrza hahaha 😀 😀 😀 😀
dostana ,,twoi,, w dupe portugalia idzie na mistrza hahaha 😀 😀 😀 😀
No wlasnie dostaja………portugalczycy…….cos masz do dodania? I widziales w czyje godlo na sercu stukal sie Klose po bramce? I co dalej ktos twierdzi ze w sercu ma polske? Lepiej pokazac nie mozna gdzie ja ma……..nie koncze. Pozdrawiam
ok jest na razie 2-1 jeszcze sie skonczy 3-2 dla portugalii,jesli bedzie 2-2 to w karnych wygraja szwaby ale inaczej tylko portugalia ,na razie pojechali z nimi gorzej niz z naszymi ,ale sie rozkreca spoko haa 😀 😀 😀
ok jest na razie 2-1 jeszcze sie skonczy 3-2 dla portugalii,jesli bedzie 2-2 to w karnych wygraja szwaby ale inaczej tylko portugalia ,na razie pojechali z nimi gorzej niz z naszymi ,ale sie rozkreca spoko haa 😀 😀 😀
Widzisz znow nie masz racji…….tak jak mowie……wy polacy jestescie mocni ale w buzi-jak zawsze. Pilka jest okragla a mecz trwa 90 minut i do tego czasu lepiej siedziec cicho……….twarda zasada. Ja na poczatku napisalem,przed meczem,szanse rowne………..a ty odrazu ze przegraja…….widzisz,tak jak 99% polakow robi-za duzo gada a nici ma.Tak jest w zyciu,pracy itd. Po prostu polska mentalnosc. Pozdrawiam
Ten cały berti to nie polak?