Strona główna › Działy › Hobby › Polska- Niemcy 08.06.2008
http://www.euro2008.wp.pl/kat,1002421,wid,10024400,wiadomosc.html?ticaid=16039
jaka jest odpowiedz na ta zagadke 🙂
wiadomosc do fatamorgana:
czy mozesz mi powiedziec co do tej calej sytuacji maja "zubry"?…..polacy jedynie potrafia sie obrazac i nic nie robic…. pilkarze tyle razy organizowali cos dla mlodziezy ale niestety ta cala polska mlodziez nie przychozila bo….? no wlasnie nie rozumiem dlaczego….tak samo gra w pilke nozna tyle razy sie prosili a jak juz ktos sie zaangazowal jesli mozna to tak nazwac to jak padal "deszczyk" albo mieli katarki to nie przychodzili….albo twierdzili ze ZA CIEZKO PRACUJA i im sie nie chce wola siedziec z puszka piwa przed telewizorem i narzekac na parafie i klub. Gdyby kilka osob sie zebralo to mozna by bylo cos zrobic ale niestety 1 czy 2 osoby to nie grupa wojskowa co moze az tyle zdzialac….wiec zamiast tylko marudzic trzeba by bylo sie w garsc wziasc.
ZUBRY to klub pilkarski a nie KLUB !!!!
PS: moze napisalbys o kogo chodzi a nie niewiadomo o co chodzi….zgaduj zgadula to w przedszkolu!!!
Jutro sporo grupa wybieramy sie do Australijskiego Pubu,blisko lodowiska w centrum,obecnie ponad 20 osob na liscie,jak ktos ma ochote zapraszamy….Do boju Bialo-Czerwoni
jak sie nazywa ten pub ,wiesz moze? 😀
wiadomosc do fatamorgana:
czy mozesz mi powiedziec co do tej calej sytuacji maja "zubry"?…..polacy jedynie potrafia sie obrazac i nic nie robic….
.
Taaa, nikt nigdy i nigdzie nic nie robił, tylko "Żubry"…
Polacy potrafią wiele więcej niż sądzisz- znam paru takich w Leeds.
pilkarze tyle razy organizowali cos dla mlodziezy ale niestety ta cala polska mlodziez nie przychozila bo….? no wlasnie nie rozumiem dlaczego….
Ja tez nie rozumiałem, ale już rozumiem…
Chwała im że coś robią, ale to jeszcze nie wszystko- robi się imprezy raz na jakiś czas, ale człowiekiem przystępnym i przyjaznym jest się (albo i nie) na co dzień. A przynajmniej POWINNO SIĘ BYĆ-w końcu to klub katolicki…
Gdyby kilka osob sie zebralo to mozna by bylo cos zrobic ale niestety 1 czy 2 osoby to nie grupa wojskowa co moze az tyle zdzialac….wiec zamiast tylko marudzic trzeba by bylo sie w garsc wziasc.
Mnie tego nie musisz pisać ani mówić. Ja nie z tych co siedzą i się gapią. 😆
Akurat większość wolnego czasu w ub. roku spędziłem własnie na tym zbieraniu pewnej liczby osób do różnych fajnych spraw.
Poza tym, ja nie marudzę ale mówię o rzeczach, które mają miejsce- to nie sny- to jawa!
PS: moze napisalbys o kogo chodzi a nie niewiadomo o co chodzi….zgaduj zgadula to w przedszkolu!!!
😯 😯 😯
No chyba jaja sobie robisz!
Ja najpierw publicznie wyceluję w kogoś, a potem Ty albo ktoś dopiero podniesie larum, ze "ci młodzi to tacy i owacy, wredne Polaczki" itp… "Ci Polacy to tylko potrafią narzekać na kogoś…"
Zrobi się z tego tylko polski bigos.
Nie mam najmniejszego zamiaru obrabiać im jeszcze imiennie tyłka- (w przeciwieństwie do nich być może 🙄 )… (jak Ciebie parę razy ktoś potraktuje jak intruza, to zrozumiesz o co biega).
P.S. Nie mówię, że wszyscy z ""Żubrów" sa jednakowi, ale skoro ktoś występuje w ich imieniu i jest znany jako jeden z nich, to jego zachowanie rzuca cień na całą drużynę.
A poza tym, to nie jest kwestia jednej sprawy…ani mój chwilowy kaprys.
Ja bym się ucieszył, jakby ktoś do mnie z czymś dobrym dla mnie przyszedł. I na pewno nie potraktowałbym takiego człowieka jak intruza czy konkurenta, lub nie robiłbym różnicy, czy on jest z tych młodych (nowych) czy ze starszych.
U nich widać jest inaczej. 🙄
No ale przecież w końcu nie od dzisiaj wiemy, że są "ci (nasi) Polacy" i…"tamci Polacy" 😆 😉
Było zgodnie z przewidywaniami. 😆
Wielka szkoda, ze nasze media nie postawiły na Kubicę, bo on przynajmniej gwarantuje dobry występ…
Należało pokazywać wszędzie kogoś, kto jest naprawdę dobry, a nie znowu liczyć na pobożne życzenia.
I przy jego występach nie trzeba ani załamywać rąk, ani się wstydzić nieudolności. 🙄 😛
Komentatorzy z BBC (min. Lineker i Shearer) nazwali naszą obronę lunatykami. 😆 😆 😆
Prawidłowo… 😕
chyba zgodnie z twoimi przewidywaniami fata ,a ty juz od razu skreslasz wszystko po jednym meczu trzeba miec troszke wiary a nie tylko narzekac i jeczec 😕
Z moimi i każdego realisty przewidywaniami…
Naiwni i czekający na cud żyją wciąz meczem z Portugalią, a tymczasem wszystko sie dawno zmieniło- jesteśmy nie rok temu, ale rok później.
Wiara jest dobra – ale ona nie gra i bramek nie strzela… 😆 😆 😆
moze i tak ,ale wiara czyni cuda,kazdy ci to powie,o kubicy tez mowili ,ze zawsze bedzie 3 ,4 ,5 bo ma gorszy niz inni bolid i dziwnym fartem dzis jest pierwszy i co powiedza ci wszyscy niedowierzacy? 😯
Zal jest, ale w sumie bylo zgodnie z przewidywaniami. Oby bylo lepiej w nastepnych meczach. Ciekawi mnie co wy myslicie o Podolskim… Polskie fora pelne sa bluzgow na jego temat (Volksdeutsch, zdrajca, itp.) , a co wy myslicie o nim? Jak by nie bylo wspolny emigracyjny los i trudne zyciowe wybory…
mysle,ze podolski nie ma zadnego kompleksu ,lub moze inaczej nie czuje sie emigrantem tylko niemcem ,a to my zrobilismy z niego polaka no to teraz mamy 😀
a ja nic i nikogo nie przekreslam,kazdy ma szanse ale przyznam ze jako obywatel niemiec bardzo zle sie poczulem czytajac w polskich gazetach te grozby,pogrozki,fotomontarze itd. przed meczem. A moi cicho byli a na boisku pokazali polakom kto scina glowy i jak. I ciesze sie tez ze wlasnie podobnie jak ja-polak z pochodzenia-wlasnie tym odplacil-dwiema wspanialymi bramkami!! Lepszego zadosuczynienia za te obelgi nie mozna sobie wyobrazic i jestem dumny z lukasa. I pewnie marze teraz o tym samym co podolski……by w czwartek po meczu z austria polacy spakowali sie do domu i chce wtedy zobaczec jakie obrazy i fotomontarze wymysli polska prasa. Pozdrawiam.
Zal jest, ale w sumie bylo zgodnie z przewidywaniami. Oby bylo lepiej w nastepnych meczach. Ciekawi mnie co wy myslicie o Podolskim… Polskie fora pelne sa bluzgow na jego temat (Volksdeutsch, zdrajca, itp.) , a co wy myslicie o nim? Jak by nie bylo wspolny emigracyjny los i trudne zyciowe wybory…
nie on wybieral tylko jego rodzice,on byl za maly na wybor i to nie emigracja lecz laczenia rodzin…pochodza z bylych ziem niemieckich ( gleiwitz=gliwice) poznaj jego historie a potem sie rozpisuj…..pozdrawiam.
mysle,ze podolski nie ma zadnego kompleksu ,lub moze inaczej nie czuje sie emigrantem tylko niemcem ,a to my zrobilismy z niego polaka no to teraz mamy 😀
bardzo dobrze ujete…..z Mirkiem Klose czy Trochowskim jes podobnie,ten ostatni nawet polskiego nie umie…..z dziada pradziada w niemczech
William wrote:Zal jest, ale w sumie bylo zgodnie z przewidywaniami. Oby bylo lepiej w nastepnych meczach. Ciekawi mnie co wy myslicie o Podolskim… Polskie fora pelne sa bluzgow na jego temat (Volksdeutsch, zdrajca, itp.) , a co wy myslicie o nim? Jak by nie bylo wspolny emigracyjny los i trudne zyciowe wybory…
nie on wybieral tylko jego rodzice,on byl za maly na wybor i to nie emigracja lecz laczenia rodzin…pochodza z bylych ziem niemieckich ( gleiwitz=gliwice) poznaj jego historie a potem sie rozpisuj…..pozdrawiam.[/quote]
Historie znam i wiem o co chodzi. Tzw. laczenie rodzin, dzieki ktoremu tysiacom Polakow (Slazakow ? Niemcow?)udalo sie wydostac z PRL. Mi nie chodzi o to kto ma jaka krew w sobie ale kim sie czuje. Podolski czuje sie Polakiem i pewnie troche i Niemcem. chodzi mi tylko o analogie do naszej sytuacji tutaj. A co jesli wasz syn zagra kiedys dla Anglii? Bedziecie z niego dumni czy uznacie za zdrajce??
P.S. Ja Lukasza za zdrajce nie uwazam;)